Защо не трябва да ядем от Mc Donalds

  • 16 821
  • 125
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 2 492
2003г. бях на студентска бригада в САЩ.Ха познайте къде работих в продължение на почти 5 мес?В Макдонаааааалдс!Сега ще споделя малко новини от кухнята.Не сте ли се замисляли защо картофките винаги са абсолютно еднакви по дължина и ширина?Нали все пак ако се режат картофите,ще има по-малки парченца от края и по-големи от средата на картофа?Картофите на Макдоналдс се правят от смес,в която вероятно има и процент картофи,но останалото е незнайно какво.Оформят се под формата на рязани картофи и се замразяват.Другите заведения,които предлагат истински пържени картофи,умишлено оставят кората,като доказателство,че картофът е истински.В шейковете и сладоледа няма и капка мляко,всичко е соя.Зелениите,които се слагат в салатите са в опаковани пликове,когато ги отвориш,миришат ужасно на загнило.После като се сложат в купите и се гарнират със сирена и други неща,ароматът се замаскира,а когато клиентът излее и дресинга отгоре,неможе да усети нищо.Съветваха ни на всяка цена да слагаме найлонови ръкавици докато пипаме суровите замразени пържоли,защото били предимно от болни животни.Когато се готвят на висока температура,бактериите се унищожавали,но ако ги пипаш сурови не се знаело дали няма да пипнеш нещо.Опечените кюфтета за хамбургерите,престояли 2-3 часа на открито,придобиваха такава невероятна миризма,на която може да мирише всичко друго,но не и чисто месо.
Предстоеше някаква инспекция и смениха всичкото олио от фритюрниците.Старите работници споделиха,че това се правело само веднъж годишно,преди въпросната инспекция.
Спомням си,имаше един сандвич с ребра,месото беше смляно и оформено под същата форма като месо изрязано от ребрата.Дори резките от ребрата по него си личаха.Иначе само по себе си беше някакво кюфте.
За хигиената-неведнъж съм виждала на линията на която се правят сандвичите как се изпуска някой на земята,но ако имаш много поръчки и се наложи да направиш отново изпуснатия сандвич,ти се разваля ритъмът на работа и поръчките се натрупват много.Какво се прави тогава...Просто се навеждат и вземат изтървания сандвич,опаковат го и така...Това в САЩ,пък тук в България незнам...
Портокаловият сок е концентриран в найлонови торби,слага се в машината и тя там си го "донаправя"до вида му за продажба.Аз такива киселини както от този сок не съм имала от никой друг портокалов сок,който съм пила!
Сигурно има и още,обаче мина време и спомените ми са поизбледнели.
Изводът за мен е,че аз може и да се прежаля да ям от Макдоналдс някога,но детето ми-не!
Моя приятелка работи на бригада преди години и ми е разправяла още по ужасни неща ... но все си мислех , че преувеличава .
Аз в Макдоналдс ям веднъж на високосна , а след филма не съм яла от две години .  Grinning

# 91
  • Пловдив
  • Мнения: 23 774
Нали ви бях обещала да сложа картофки от макдоналдс и обикновени от кварталната кръчма? Е, снощи сложих, да качвам ли клипа и отчета всяка седмица или всичко накуп след месец?
А какъв е смисъла от това ?  newsm78
Какво ще покажеш/докажеш по този начин ?
Как разбираш кои са по здравословни, или това е въпрос на усет и коментари?
Ако сравниш така обикновени и отровни фъстъци например, какъв би бил резултата ?
Какъв ще е резултата при сравнение на отровни и гъби които стават за ядене, без да са подложени на някаква обработка ?
Добре, че в лабораториите не определят по този начин качествата на храните.

Първо ще видя дали ще получа резултат като този от клипа. Второ ще видя дали наистина няма да се развалят, ако се развалят ще е добре, ако не се развалят..... То че не са здравословни е ясно. Любопитна съм просто.

# 92
  • Мнения: 2 891
2003г. бях на студентска бригада в САЩ...

Сега ми стана ясно, защо след 7-мата минута сандвичите се изхвърлят.

# 93
  • Мнения: 4 392
2003г. бях на студентска бригада в САЩ...

Сега ми стана ясно, защо след 7-мата минута сандвичите се изхвърлят.
Това е само по "книга". Wink

От постинга на DoGma_PrObe   излиза, че американците са големи мърлячи Confused. В Германия е малко по- различно. Wink
По-късно ще го коментирам по- подробно.

# 94
  • Мнения: 216
Зелениите,които се слагат в салатите са в опаковани пликове,когато ги отвориш,миришат ужасно на загнило.После като се сложат в купите и се гарнират със сирена и други неща,ароматът се замаскира,а когато клиентът излее и дресинга отгоре,неможе да усети нищо.Съветваха ни на всяка цена да слагаме найлонови ръкавици докато пипаме суровите замразени пържоли,защото били предимно от болни животни.Когато се готвят на висока температура,бактериите се унищожавали,но ако ги пипаш сурови не се знаело дали няма да пипнеш нещо.
Искам да споделя, само по тези две точки, след като не ям в McDonald's, но ръкавици се изискват на всяко мясте където се работи с храна, за да не цапаш ти и да се чуди клиента дали си ходил до тоалетната преди да му правиш сандвича, относно салатите- повечето салати от миксирани зеленини идват от пакет или кутия и е до човек да го измие или не- нормално е да се запари и някое листо да изгние затова се измива преди консумация- това че там не са си правили труда...., соковете по магазините също- много от тях са от концентрат и блъскани със захар и ако искаш натурален трябва да си купиш органичен, или да си изстискаш сам, но хората които ядат в McDonald's спецялно( има други подобни заведения, които имат по-добра репутация) не претенциозни на тема храна.  Whistling

# 95
  • Мнения: 7 837
но хората които ядат в McDonald's спецялно( има други подобни заведения, които имат по-добра репутация) не претенциозни на тема храна.

white trash и подобни, да си го кажем направо  Laughing  Спорадично и нормални хора ги посещават естествено, но редовния контингент е ясен...
Продължавам да се учудвам на репутацията на Мак в БГ, че и посещения с децата...

# 96
  • Мнения: 216
но хората които ядат в McDonald's спецялно( има други подобни заведения, които имат по-добра репутация) не претенциозни на тема храна.

white trash и подобни, да си го кажем направо  Laughing  Спорадично и нормални хора ги посещават естествено, но редовния контингент е ясен...
Продължавам да се учудвам на репутацията на Мак в БГ, че и посещения с децата...
е не ама има и много хора които я намат време да седнат или е единствено наблизо ( не мисля че има някой съзнателно да избере McDonald's- пред Jack in The Box, например или Carl's Junior или Subway )

# 97
  • Мнения: 6 167
...Това в САЩ,пък тук в България незнам...

Това е много важно уточнение.
Без да съм защитник (ходя рядко) от МД до МД има разлика, голяма разлика.  Stop  Сигурно знаеш какво е франчайзинг.
Ако отидеш в МД на Славейков положението е едно, под моста на НДК е коренно различно, а на гарата на Болония е трето.  Това за млякото не е вярно - соевото мляко е по-скъпо от кравето и съм виждала как момичетата отварят кутиите с краве мляко пред мен. Картофките също са от бланширани замразени картофи, каквито би си купила и в плик от някой супер -  съвсем не са еднакви, машина ги реже и затова се различават по дължина само.
Знаеш, че политиката на МД е да използва местни продукти, така че специално за БГ нямам никакво съмнение в качеството на продуктите. Факт, че сандвичите са гнусни, обаче и че специфичната миризма на заведението идва от рядко сменяното олио по фритюрниците.
Това което знам от човек, който работеше в САЩ там ( на бригада, като теб) и съм запомнила е, как пристигат яйцата - на 'очи' вакумирани. Не си го представям, но така горе долу ми го обясни.
В България и навсякъде по света имат политика за обгрижване на малките деца - Макдоналдс си остава място, на което традиционно можеш да отидеш с детето си, то да играе, да получи подарък, специално меню, внимание и тн. от персонала, а ти да си спокоен, че никой няма да те наругае.
Това, че се примиряваш то да яде боклуци, за да получи малко детска радост е друга опера.


Последна редакция: пт, 17 авг 2007, 19:05 от Lennie

# 98
  • София
  • Мнения: 2 734
Lil_Vixen ,разбира се,че е важно за хигиената в заведенията да се ползват ръкавици от приготвящите храната.Обаче основнатапричина за ползването им,която изтъкват е интересна.И в други материали съм чела,че KFC и Макдоналдс използват основно пилета с малформации.
Lennie ,както казах,говоря за САЩ,но соята в шейковете я гарантирам!На големия пакет,където е вакуумираната заготовка за шейковете и сладоледите пише състава им.Иначе се предлагаше и мляко в кутии,то предполагам е било истинско.Повярвайте ми,картофите са майсторски направени имитации.Както вече казах,в САЩ това се знае,затова заведенията,които предлагат истински картофки нарочно ги оставят с малко кора в края.
Виж,за яйцата незнам как е било в ресторанта на твоя познат.При нас поне яйцата си бяха истински.Поне тези,които се ползваха за яйца на очи.За омлетите и бърканите се ползваше яйчен меланж.
А иначе,имам познат,който известно време работеше в Макдоналдс тук,в БГ.По това,което ми е описвал,мисля,че продуктите не са тукашни.Същите са като там.Но както казах,за БГ не гарантирам.Гарантирам само това,което съм видяла с очите си.

# 99
  • Мнения: 216
еми това е което те представят като състав, а по отношение на болните животни -не си права, защото точно това е проблема че за да не са болни ги тапкат с антибиотици, и хората не са доволни

http://www.mcdonalds.com/app_controller.nutrition.categories.ing … dients.index.html

# 100
  • при Arctic Monkeys
  • Мнения: 2 230
нямаме ние на село МД, обаче като ходим в града си хапваме. вкусно ми е и нямам никакви угризения,че ям там няколко пъти в годината. сладките неща са ми любими, също и картофите.

# 101
  • Мнения: 7 837
А иначе,имам познат,който известно време работеше в Макдоналдс тук,в БГ.По това,което ми е описвал,мисля,че продуктите не са тукашни.Същите са като там.

Преди 2 г. повечето продукти за ресторантите, се внасяха от Полша. Сега не знам, дали има промяна.

# 102
  • Мнения: 1 999
Не харесвам МД. Ама хич. Sick

# 103
  • София
  • Мнения: 372
А до колкото аз знам,шейковете и сладоледите се правят от една смес -на основа кокосово масло -подобно е на сметанките за кафе ,и  сметани за разбиване.

# 104
  • Мнения: 4 392
Мога да говоря за Mc Donalds в Германия, защото за там съм запозната. Но не би трябвало да има големи различия, защото политиката на фирмата е такава, че един хамбургер в Ню Йорк би трябвало да има абсолютно  същия вкус, като хамбургер в Торино, в Мадрид, в Лисабон и навсякъде по света..
Това за картофите за първи път го чувам..  Rolling Eyes На вид и на вкус са същите като тези от магазина. Немският Mc Donalds използва само картофи Mc Cain. Това са и най- скъпите бланширани и замразени картофи, ако отидеш да ги купиш от  супермаркета. Не знам, какво имаш предвид под "зелении в салатите", вероятно някакви свежи подправки, но такива не се ползват в Германия, поне на мен не ми е известно. Салатите са нарязани и вакуумирани. Всичко се съхранява при строго определена Т. Ако се разхерметизира опаковката, салатата се скапва, разбира се, окислява се. И макар, че салатите са може би, единственото изкушаващо ме нещо в Макдоналдс, и те май не са съвсем безопасни. Някъде бях чела, че салатата не бива да се държи в плътно затворени  найлонови  пликове, защото нитритите се превръщат в нитрати... Дано не бъркам нещо..
Не може да бъде вярно това за смяната на олио веднъж годишно. Пошегували са се с теб. Не ми се мисли, колко канцерогенна би била такава мазнина ooooh! В Германия се сменя на 2-3 дни (!), а се филтрира всеки ден!
Иначе, да, всичко е в торби - портокалов сок, шейкове, безалкохолни. Яйцата(сурови и сварени) са без черупки и вакуумирани поотделно.
За изтървания сандвич на земята и грижливо опакован и продаден - да, практика е. Не се хвърля "храна' просто така. Даже и най- големите шефове го правят. Но не е по стандарт така.  Stop  (Една подробност: Ако се очаква голям наплив  на клиенти в определен ден, най- маститите шефове идват с костюмите и  запрятат ръкавите на ризите. Правят сандвичи наравно с всички. Пот се лее от тях, но работят като машини.Това в България не знам, къде го има! Sunglasses )  Има разминаване в това, което е по стандарт и действителността, но хигиената в Макдоналдс със сигурност е по- добра от редица китайски ресторантчета и разни дупки. Sick А там до кухнята не можеш да припариш. Само можеш да си представяш, какво става вътре.. Crazy  Кухните в Макдоналдс са конструирани така, че ти предоставят що- годе добра видимост.

Да не забравя и клиентелата: Доста е голям процентът на тези с големи претенции , но въпреки това  кльопащи в Макдоналдс. Outta Joint
Обслужането е под всякаква критика по обясними причини...
За щастие Макдоналдс са в застой. Хората проглеждат лека- полека. Peace

 И накрая да кажа най- важното:  Нито един продукт в Макдоналдс  не е естествена храна. Всичко пращи от химия.  Безлична храна на конвейр, гарнирана с отрицателните енергии на негодуващи служители. Confused
 Това последното може да го пропуснете. Беше  лирично отклонение. Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 18 авг 2007, 02:08 от ЧерешОвка

Общи условия

Активация на акаунт