Защо не трябва да ядем от Mc Donalds

  • 16 837
  • 125
  •   1
Отговори
# 60
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
е , да , но там използваха и пържени картофки от обикновена закусвалня, които мухлясаха първи ... предполагам, че и моите спадат към тези ... как се обезводняват и защо , ми е интересно ?

# 61
Не съм готвач, но доколкото знам това е целта и на бланширането - предварително обезводняване, за да стават после по хрупкави. Освен това като са нарязани на по дебело остава повече вода във вътрешността, а отвън са вече изпържени. Т.е. отвътре са сварени, а отвън пържени.

Последна редакция: сб, 28 юли 2007, 00:57 от jeilmedia

# 62
  • Мнения: 2 759
                     Бланширането си е бланширане, Макдоналдс и генномодифицираните храни са нещо съвсем друго. Търсите оправдания там, където ги няма.
                     Аз също нямам звук и не разбрах - това, че картофките изглеждат ок значи ли, че са годни за консумация?

# 63
При всички случаи са в по добро състояние, отколкото някои френски сирена, които са още в срока на годност.  hahaha
http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=6&WorkID=11360&Level=1

Последна редакция: сб, 28 юли 2007, 01:18 от jeilmedia

# 64
  • Мнения: 216
Ето ви link-
http://flukybard.livejournal.com/4046.html
няма нужда да се мъчите с експерименти, човека се е мъчил 2. 5 години докато ги докара до това състояние- но това говори само че имат много консерванти, ( при млякото е УХТ- пак вид консервант) а за комерсиалните картифки- праскат ги със глюкожен разтвор, може би и огромните количества мазнина, запечатват от О2 и влага, както и да е ако искате повече инфо гледайте Supersize me- клипа е от там, а по-добре зарежете това и вижте какво става като залееш свинско с кола

Последна редакция: сб, 28 юли 2007, 02:15 от Lil_Vixen

# 65
  • Мнения: 4 392
Не ми се отваря, но аз си знам, че не трябва да ям там.
Детето пък- хич.

# 66
  • Мнения: 2 759
                    Вероятно заради редакцията, в момента линка се отваря. 100% съм убедена, че това е храната, която не бива да консумирам  Naughty и честно казано дори когато си избирам храна в магазина или пазара предпочитам нормално изглеждаща, пред опакована или изглеждаща твърде, чак прекалено добре. Струва ми се леко отблъскващо плодовете и зеленчуците да изглеждат последните години чак толкова перфектно  Whistling... Предпочитам да съм прекалено предпазлива, отколкото глупаво доверчива...
                    Все пак, държа да запазя човешкия си облик поне външно  hahaha... Рано ми е още да мутирам...

# 67
  • Мнения: 4 392
а по-добре зарежете това и вижте какво става като залееш свинско с кола

Фосфорната киселина го разгражда. Sick
Газирани напитки спрях да пия преди около година. Мъжът ми беше много пристрастен, но и той май ги отказа.

# 68
  • Мнения: 2 759
                    Газирани напитки съм пила с нежелание малкото пъти в живота ми, когато се е случвало. В Макдоналдс няма нищо, което да ме привлича  Naughty.

# 69
  • Мнения: 216
а по-добре зарежете това и вижте какво става като залееш свинско с кола

Фосфорната киселина го разгражда. Sick
Газирани напитки спрях да пия преди около година. Мъжът ми беше много пристрастен, но и той май ги отказа.

http://video.google.com/videoplay?docid=-9081436685895811035& … rch&plindex=2

това просташко видео имах в предвид, за тъпотии по нета от рода на не яжте свинско 4е излизат ларви и 4ервеи като го залееш с кола...... #Crazy

# 70
  • Мнения: 1 230
... но това говори само че имат много консерванти, ( при млякото е УХТ- пак вид консервант) ...

http://en.wikipedia.org/wiki/Ultra-high_temperature_processing

Това е технология, а не вещество (консервант)

# 71
  • Мнения: 3 880
( при млякото е УХТ- пак вид консервант) ...

 Laughing
Нали, едно нещо щом ни се вижда малко непознато и неразбирамо, можем веднага да го набедим за консервант Laughing

Това е просто загряване на млякото до висока температура за кратко време, за да убие бацилите, не е с нищо по-вредно от варенето на млякото в къщи... Wink

# 72
  • София
  • Мнения: 372
( при млякото е УХТ- пак вид консервант) ...

UHT-  за много кратко време (1минутка може би) се загрява на много ХОТ ТЕМПЕРАТУРА Laughing .А трайноста идва от кутиите,които се прода и от качеството им.

# 73
  • Мнения: 216
простете ми за грешката, прави сте, но мисълта като цяло ми беше друга, ставаше въпрос за това кой-какво пуска по нета и как всеки се ужасява, като го запишат на камера- незнам да има 4овек на света, който да си мисли 4е бързата храна е полезна или по-скоро не вредна
http://www.mcdonalds.com/app_controller.nutrition.index1.html

и като се замислиш 4е вси4ката тази мас ти задръства вените
и по4ваш да се замисляш, салата и пилешка пържола или пилешки сандви4, и като сложиш една кола от 20 унции( >500мл) която ти дава 15 супени лъжици 4иста захар #Crazy #Crazy #Crazy( 1 с.л.=12.5гр*15=187гр захар)
Та за обобщение това ме спира да не ям там  Peace

# 74
  • Мнения: 184
Не минаваме без седмичната играчка в МакДоналдс  newsm56

Общи условия

Активация на акаунт