Попарата

  • 13 316
  • 32
  •   1
Отговори
# 30
  • В заешката дупка
  • Мнения: 4 932
.глутена ...а колкото по-късно - по-добре...

Не е много сигурно това. Има изследвания, според които рискът от алергии към житните храни и целиакия е по-голям като се захрани по-късно с глутеносъдържащи. Според авторите на изследванията, причината е, че по-големите бебета са склонни да хапвам по-големи порции. Общо взето важно е с глутен да се захрани бавно и постепенно и да не е първа храна..

Иначе по темата, попара и аз не съм давала. Правя каши от просо, ечемик, овесени ядки... и в тях слагам сирене, масло или пък киселоо мляко и плодове.

# 31
  • Мнения: 4 447
.глутена ...а колкото по-късно - по-добре...

Не е много сигурно това. Има изследвания, според които рискът от алергии към житните храни и целиакия е по-голям като се захрани по-късно с глутеносъдържащи. Според авторите на изследванията, причината е, че по-големите бебета са склонни да хапвам по-големи порции. Общо взето важно е с глутен да се захрани бавно и постепенно и да не е първа храна..

Иначе по темата, попара и аз не съм давала. Правя каши от просо, ечемик, овесени ядки... и в тях слагам сирене, масло или пък киселоо мляко и плодове.

Колкото по-късно толкова по-добре! Сигурно е! Аз мислех да дам след 8-9-ти....  Whistling

# 32
  • В заешката дупка
  • Мнения: 4 932

За да не звуча голословно, давам линковете пак. Нека всеки сам да преценява колко е сигурно и колко - не.

  Is the timing of infant cereal introduction a risk factor … ase autoimmunity?

Timing of Initial Exposure to Cereal Grains and the Risk of Wheat Allergy

Общи условия

Активация на акаунт