Важно - машина за хляб - 4 част !

  • 45 646
  • 354
  •   1
Отговори
# 300
  • Мнения: 11 747
Как един лимон бе? Аз го правих с 2. За това поне съм сигурна.
ми тъй пише в книгата  Confused сега я гледам
ти и повечко захар си сложила - не вярвам да е проблем честно казано - то от лимон до лимон разлика в размера има...колко си щеш!

# 301
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 522
Значи добре съм омесила рецептите.  ooooh!
За лимоните пак ще помоля свеки да погледне в нейната книжка. За захарта съм съгласна.  Laughing

# 302
  • Мнения: 4 176
Как един лимон бе? Аз го правих с 2. За това поне съм сигурна.
1 лимон пише

Я обясни как сеправи. Това обяснение не е достатъчно за тъпак като мен.
Защо се дупчат? С корите ли се прави? Режат ли се предварително, пасират ли се? С бъркалките ли се прави? После варят ли се бурканчетата.
Моля, по-подробно описание.
Благодарксо предварителен!  Laughing

# 303
  • Мнения: 11 747
Аз буркан не съм варила - насипах го горещо и затворих капачката - с винт.Така хубаво дръпна!
На мене ми излезе 1 буркан от 400-500мл.

Аз правих с череши,за портокалите не знам.

# 304
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 522
Прави се с корите. Надупчвам ги нагъсто и ги потапям в студена вода. Да стоят поне 2 дни. Корите се обработват с препарати все пак, освен това и те самите горчат. Поне веднъж сменям водата за тези 2 дни. След това ги нарязвам на малки кубчета и слагам в машината. С бъркалките естествено, някой требе да бърка.  Mr. Green Отгоре посипваш захарта и пектина и включваш на програма за мармалад. После както е горещо насипвам в бурканчета, затварям и отбръщам. Това е. Не е нужно да се вари.

За първото сладко не ги киснах и стана горчиво.  Laughing

# 305
  • Мнения: 4 176


За първото сладко не ги киснах и стана горчиво.  Laughing
А ако махна корите? Ще стане ли?

# 306
  • Мнения: 784
Лалка, много благодаря за рецептата!  bouquet

И от мен един профански въпрос - лимоните и тях ли с корите ги слагаш или само ги изстискваш?

# 307
  • Мнения: 4 176
Сега сложих да се бърка "пълнозърнест хляб". Наблегнах на царевично брашно, пълнозърнесто и бяло брашно.
Включих на програма "пълмозърнест хляб" на "малък хляб" и зачервяване "бързо".
Програмата е 2ч. и 28м.
Гледам си сега книжката с времето за бъркане и втарсване. Би трябвало да има 4 втасвания и тн.
Обаче това чудо разбърка веднъж, после взе да втасва. После разбърка съвсем леко за около 10 сек и това е. Остават 55 мин., като от тях 48 мин. са за печене. Не е месило повече- през цялото време е втасвало. Аз пък ми се видя малко лепкаво и досипах брашно и сега стои отгоре на купчинка.
Дали не е развалена нещо?

# 308
  • Мнения: 4 176
Лалка, много благодаря за рецептата!  bouquet

И от мен един профански въпрос - лимоните и тях ли с корите ги слагаш или само ги изстискваш?
А от мен един отговор   bouquet
Ако беше сока, щеше да пише в рецептата " сока на 1 лимон" Simple Smile

# 309
  • Мнения: 11 747
Мамица - не е развалена!Това дето го пише "месене" между втасването,хич не е месене,а премесване.Най-често се заключава в няколко завъртания на бъркалките - 2-3 или 4.
Аз първия хляб така добавих брашно,че ми се видя редичко тестото,с надежда че има още месения - остана си неразбъркано и хляба ми излезе брашнян - поне имаше вид на селски ръчен хляб - малко като тези от френските Алпи... Laughing

# 310
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 522


За първото сладко не ги киснах и стана горчиво.  Laughing
А ако махна корите? Ще стане ли?

Що да не стане. Ама ще дойде малко плода. Освен това пак ще иска изкисване, защото и ципите горчат. Едва ли ще белиш и ципите на портокалите и лимона. Аз не бих.  Laughing

# 311
  • Мнения: 4 176
Мамица - не е развалена!Това дето го пише "месене" между втасването,хич не е месене,а премесване.Най-често се заключава в няколко завъртания на бъркалките - 2-3 или 4.
Аз първия хляб така добавих брашно,че ми се видя редичко тестото,с надежда че има още месения - остана си неразбъркано и хляба ми излезе брашнян - поне имаше вид на селски ръчен хляб - малко като тези от френските Алпи... Laughing
Абе как бе? Нали има време за тия месения? 20 мин. 10 мин....

Полудях. изхвърлих всичко в кофата.
От първото месене това чудо само втасва. Имаше 3-4 завъртания и това е.
Просто не е премесено нито веднъж. Стои втасало едно такова- не е добре работата.

# 312
  • Мнения: 11 747
Мамица,сега извадих книгата и чета!
Значи точно тази програма не съм я ползвала,но в една друга открих грешка и с тази е така да знаеш!
Ако изчислиш времето дадено за всяка операция дадена в таблицата,общото време надхвърля 3 часа.Ти си пуснала бърза,която трябва да е 2.28 мин.Просто подробното разписание не отговаря.Явно при бързата са спестени премесванията!


Не е трябвало да хвърляш,щеше да си ватса и да се изпече,какво като не е 100 пъти премесено,можеше и за хубаво да е.

# 313
  • Мнения: 4 176
Българска работа. Сигурна съм ,че е вината в нас при превода.  Sick
Бе какво е това подгряване 30 мин. бе мила? Я кажи?

# 314
  • София
  • Мнения: 3 816
 newsm44  Момичета, машинката ми работи и в момента меси поредното хлебче.  Hug Проблема е бил в бъркалката. Блокирала е от сладкото, което правих преди няколко дни. Въпреки че веднага след като направих сладкото измих казанчето, явно докато се прави самото сладко по някакъв начин се провира през уплътнението и спича врътката. Като е блокирала бъркалката от самия напън се е счупило някакво уплътнение, но мъжлето я оправи Heart Eyes.
Така че момичета, като правите сладко, задължително накисвайте казанчето, така че цялото да е потопено. Аз май се замислям дали повече да правя сладко, за тази една година съм правила сигурно 3-4 пъти сладко, но се появи проблем.
Стискам палци да нямам повече проблеми. fingerscrossed

Общи условия

Активация на акаунт