Важно - машина за хляб - 4 част !

  • 45 647
  • 354
  •   1
Отговори
# 330
  • Мнения: 483
Много искам да правя домашен хляб. Купих си машинка за хляб и започнах с пробите...
 #Cussing out #Cussing out #Cussing out ПЪЛЕН ПРОВАЛ!!!
пробвах 3 различни рецепти: бял, черен и комбинация...Е и трите пъти стана глетав и горчив
Каква може да е причината?
Дали слагам грешните количества мая, сол, захар...или водата не ми е правилната температура,,,или какво...
Мъжът ми ме взе на подбив вече  Mr. Green
Аз прибрах машината и съм и обидена Crossing Arms

# 331
# 332
  • Мнения: 483
sneji_ , мерси за линка, аз мога да намеря рецептите, в опитите ми съм използвала точно от тук рецепти. Въпросът ми е дали някой знае от опит какво прави хляба де е глетав и горчив newsm78
Дали маята ми е гадна, използвам суха

# 333
  • Мнения: 11 747
Най-вероятно е превтасал,макар че трудно ми е да гадая.

1.пробвай се първо с бял хляб,затвърди го и тогава се спускай на черен,той е по-труден!

2.избери по-кратка програма - не по-дълга от 3 часа,ако дневната температура не е по-висока от 25 градуса или направо кратка около 2 часа,ако дневната температура е лятна (виждам,че си в щатите,нямам идея къде си и какъв е там климата)

3.не бързай да се отказваш,добрите резултати тепърва предстоят!  Peace

# 334
  • Мнения: 399
Mama E, pina има право, тя е майсторка.
Аз си мисля, да не би брашното ти да е старо? Когато е старо, "скосено", то горчи  newsm78
И не се отказвай! Когато аз купих моята машина, в България още ги нямаше. Само знаех, че има такова нещо. И започнах с 3-те рецепти, които имаше в книжката и, естествено - рецепти от чужди сайтове. То започна едно гадаене кое какво е, разните видове брашно (които у нас също липсваха). И естествено - имаше несполучливи опити. Но постепенно всичко се оправи.
А ти имаш толкова много съветници на разположение във форума!
Пожелавам ти успех!

# 335
  • Мнения: 1 436
Mama E, да не би брашното да ти е обикновено all-purpose, а не bread flour  newsm78?

# 336
  • Atlanta
  • Мнения: 206
sneji_ , мерси за линка, аз мога да намеря рецептите, в опитите ми съм използвала точно от тук рецепти. Въпросът ми е дали някой знае от опит какво прави хляба де е глетав и горчив newsm78
Дали маята ми е гадна, използвам суха

И при мен се случи същото в началото и за една година се отказах напълно от машината. Но след това говорих с познати и се оказа наистина от брашното - моето беше от Самс клуба - и двата чувала взети по различно време от тама бяха отврат. Сега вземам от босненските магазини, all-purpose, никакви проблеми прекрасен хляб и то само на екпресна програма - 1 ч., дори и като сменя едната чаша бяло брашно с черно пак ми вдига капака на машната, толкова се надува. Маятя ми е суха /то тука друга няма/ от Самс клуба или Уолмарт. Не се отказвай, просто пробвай различно брашно, успех  Simple Smile

# 337
  • Мнения: 812
Момичета, в МЕТРО Варна Аляската е на прИмоция от 20.09. - 71.99лв. Ако ще купувате машина, сега е момента. Аз моята я взех от там преди месец за 84лв. Не че съжалявам, даже съм закъсняла много...В момента у нас това е уреда с най-голям рейтинг  Sunglasses  bouquet

Ето ги и моите козуначени гевречета на които се каня от толкова време. Невероятно вкусни, не мога да се спра...ще ги омета докато моите се върнат за дегустация  Mr. Green



Ето ги и козуначените охлюви и кифлички...мн парят още не съм ги опитала, но изглеждат обещаващо Mr. Green

Последна редакция: пн, 17 сеп 2007, 17:05 от Lebeduna

# 338
  • Мнения: 952
Ау каква красота   bouquet

Моята машинка в момента се грижи за хляба. И аз ще пробвам най после Градинарския.  Дано се получи Praynig

# 339
  • Мнения: 11 747
Ауу,то първото на понички прилича!
Ох,ще умра от преяждане.

# 340
  • Мнения: 812
pina ми то май са понички, само дето нямат крем... EmbarassedОбаче формата е геврек, затова така ги озаглавих. Другия път ако не ме домързи, ще им плясна един "жълт крем " и ще са както трябва. А така без крем може и леко да се сиропират. А ако са в подходящи форми изпечени, и сиропирани стават саварини. То въобще козуначеното тесто е благодатна почва да си развихриш въображението. Малеееее... не смея да доближа кантара........ Joy

# 341
  • Мнения: 1 283
Lebeduna smile3501Поздравления!
Имам въпрос:Кифличките и гевречетата от едно тесто ли са и ако може технологията и рецептата на двете smile3521

# 342
  • Мнения: 399
Lebeduna, и аз моля за рецептата. Това обикновено козуначено тесто ли е или нещо по-специално? Гевречетата пържи ли ги?

# 343
  • Мнения: 812
Веднага обяснявам: Направих ги по рецепта за козунак. Аз по- горе я писах, но се изгуби в старата тема...
Рецептата е на свекито, ето я и нея (рецептата де...)
Козунак
130 мл. прясно мляко
3 яйца+един белтък (жълтъка за намазване)
125 гр. масло (разтопено)
150 гр.захар
15 гр. мая (жива)
2 ванилии
600-700 гр. брашно(слагам на око, докато престане да лепне)
Измесвам 2 пъти на програма тесто, а за козунак добавям стафиди.

Кифлички:
Разточвам на кръг, режа на триъгълници, слагам мармалад, завивам и нареждам в тава. След като втасат на топличко мажа с жълтъка и ръся със захар.
Гевречета:
Разточвам на кръг с дебелина 0,5 см. Режа с винена чача кръгчета, а вътрешния отвор с напръстник (шивачка съм - импровизирах) Пържа в маслена баня. Предварително нарязвам всички гевречета, защото много бързо се зачервяват и няма време да се правят в движение. Още топли ръся с пудра захар.От същото тесто се правят понички с крем, като се режат по-големи кръгчета и се слага крем по желание. Прегъват се на две и се притискат да не се отворят по време на пърженето. Да ви е сладко!  chef

# 344
  • Мнения: 4 176
Аз пък днес направих хляб от бяло и пълнозърнесто брашно.Използвах програма 1. След звуковия сигнал сложих около 50 гр, рендосан кашкавал. Стана доста вкусен и мек хляб.

Общи условия

Активация на акаунт