за омлета и обръщането

  • 7 891
  • 44
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 1 526
Никога не обръщам омлета.Когато отдолу се зачерви до готовност,прегъвам го на половинат с дървена шпатулка и го сервирам.Изобщо не остава суров.


И аз така процедирам.

и аз така!  chef
и аз не обръщам  Peace
правя го по гореописаният начин и си става перфектен!

# 31
  • Мнения: 4 380
За пръв път чувам да се обръща омлета. Аз го пека в тигана с капак (така се надува) и когато яйцето е стегнало отгоре само го прегъвам през средата и след минутка го вадя.

Само прегъвам.

# 32
  • Galaxy 13197853088
  • Мнения: 2 392
След 2 месеца анализиране на данните и изказани мнения омлета беше приготвен по следния начин:
3 яйца разбъркани с телената джаджа + 3 супени лъжици вода + прясно мляко на око бяха пльоснати в тефлоновия тиган,
когато започна да се запича, поръсих сирене и парчета кашкавал отгоре, изчаках да се повтвърди и го захлюпих, после го обърнах и воала ...
единствено пропуснах да сложа сол в яйцата преди печене, но следващия път няма да има пропуск.

С това темата да се счита за приключена. Ще бъде разпечатана и връчена на жена ми да се научи как се правят тези неща.

Благодаря от сърце.

# 33
  • Мнения: 720
След като вече си им хванал цаката на омлетите защо ще мъчиш жената  Crazy (това в подкрепа на жената)
Мъжа ми все ми казва, че не правя яйцата на очи както иска той (то яйца на очи са си яйца на очи ама ... Laughing) и когато му се ядът си ги прави той  Hug

# 34
  • София
  • Мнения: 581
Винаги го правя с похлупак и го обръщам  без проблеми.Аз също слагам на 1 яйце 1 суп.л.хладка вода и половин брашно.
За плънка съм ползвала каквото имам в хладилника сирене,кашкавал,кренвирши и тн Много вкусно става и кавърма в омлет.

# 35
  • Мнения: 171
Когато приготвям омлет аз лично го обръщам със завъртане(така както обръщам палачнка).Накланям леко тигана(използвам тефлонов тиган "Тefal" за палачинки) и рязко повдигам нагоре Sunglasses Sunglasses Sunglasses.Предпочитам да поставя сиренето или кашкавала след като омлета вече е готов.Всичко е въпрос на вкус  chef

# 36
  • Мнения: 13 191
По рецепта омлета не се обръща, а само се прегъва. Wink

# 37
  • Мнения: 3 036
Доколкото знам обръщането и изпържването на омлета зависи от многото сгорещено олио.
Омлета(яйцата )се изсипват в силно сгорещено олио и тогава става като палачинка.

# 38
  • Мнения: 107
 разклащам тигана по време на пърженето, за не залепне, с дървена лопатка леко проверявам дали се е изържил омлета и след това когато сметна, че е достатъчно го обръщам пак с помоща да лопатката (на мен винагии ми се получава, а и е много лесно), винаги го пържа и от двете страни  Peace

# 39
  • Мнения: 171
Когато правя омлет аз "подмазвам" тигана с масло,а не с олио  chef.Определено прилича на палачинка (доста по-въздушна),но  семейството ми няма забележки Grinning!Капризите са по-скоро за плънката на омлета Rolling Eyes,но какво да се прави.....идеално щастие няма!

# 40
  • Мнения: 2 028
винаги пържа и от двете страни, а и  мъжът ми не признава това яйчено изделие, ако яйцата, още преди да попаднат в тигана, не са разбъркани с порядъчно количество сирене... така че прегъването не ме устройва... забелязала съм, че омлетът не се разкъсва, ако се прави на бавен огън, в повечко мазнина и тефлонов съд  Peace

# 41
  • Варна
  • Мнения: 2 378
Изсипвам в тиган яйчената смес. Когато е почти готово в едната половина изсипвам плънката, прегъвам на 2. Обръщам с лопатка. Слид малко с 2 лопатки в чинията, оттам по предназначение. Mr. Green

# 42
  • Мнения: 2 125
За пръв път чувам да се обръща омлета. Аз го пека в тигана с капак (така се надува) и когато яйцето е стегнало отгоре само го прегъвам през средата и след минутка го вадя.

И аз по същия начин Peace

# 43
  • Мнения: 5 001
За пръв път чувам да се обръща омлета. Аз го пека в тигана с капак (така се надува) и когато яйцето е стегнало отгоре само го прегъвам през средата и след минутка го вадя.

И аз по същия начин Peace
И аз не обръщам и винаги е идеален;))

# 44
  • Мнения: 1 564
Първо хубаво го разклащам в тефлоновия тиган, за да се уверя, че се е отлепил и после го обръщам със широка дървена лопатка. Повечето пъти ми се получава  Wink
И аз правя като Нати.Другия вариант е да го пека в тигана с капак.Тогава няма нужда от обръщане.

Общи условия

Активация на акаунт