Продукти:
2 яйца
75 гр. краве масло
100 гр.пудра захар
100 гр.брашно+ 1 ч.л бакпулвер
2-3 с.л смлени бадеми
1 ч.л канела /или 1 ванилия/
3 праскови /пресни/
За поръсване:
1 с.л пудра захар+1/2 ч.л канела или кафява захар :1-2 с.л
Начин на приготвяне:
• Загрейте фурната на 175° С. Намажете с масло тавичка: кръгла 22-24 см или правоъгълна.
• Маслото и захарта се разбиват на пухкав крем. Прибавят се яйцата, ванилията /канелата/, смлените бадеми и постепенно брашното+ бакпулвер.
• Сместа се изсипва в тавичката. Отгоре се нареждат прасковите с издълбаната страна надолу и се притискат за да влязат в тестото.
• Смесва се захат 1 с.л пудра захар+канела и се поръсва отгоре. Ако не се слага канела се ръси с кафява /обикновенна/ захар.
• Пече се 20-30 мин докато стане златист
• Поднася се със сладолед или сметана
Хубав е когато се изпече, но още по-хубав е на следващият ден - става по-сочен.
Отгоре е със захарна коричка, от прасковите е с леко кисела жилка, а тестото е меко и много приятно.
Няма да съжалявате. Много е лесно и бързо.
Украсата от течен шоколад е предпочитание на моето дете