имам още тиква за печене в фризера от миналата година

  • 5 042
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 951
но в Бг тиквата се яде май само сладка Wink

Да, така е, но за сметка на това тук не я готват сладка  Grinning

А каква ти е рецептата за супа? Аз имах една с боб  Shocked На мен ми харесваше, но не и на мъж ми и не съм я правила отдавна.

# 16
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076


А каква ти е рецептата за супа? Аз имах една с боб  Shocked На мен ми харесваше, но не и на мъж ми и не съм я правила отдавна.

Крем супа от тиква

300 гр. тиква, почистена от корите и семенника
2-3 средни картофа
сол
заквасена сметана
пресен джинджифил
черен пипер

тиквата се реже на парчета, картофите също и се сваряват с малко сол.
пасират се, подправят се с настъргания джинджифил.

порционира се и във всяка чиния се слага по 1 лъжица сметана и се наръсва с малко черен пипер.
по желание може да се гарнира със запечени тиквени семки.


запазих си някакви рецепти за консервиране на тиква, като кисели краставички.не ми е под ръка да я напиша

има и интересни рецепти за тиква Хокаидо пълнена с кайма и зеленчуци.

а и на сладкиш попаднах - тиквата беше направена на крем иизползвана в една торта hahaha


# 17
  • Мнения: 1 951
Ще я пробвам, благодаря   bouquet

Пълнена тиква съм правила веднъж - с кайма, ориз, ядки и стафиди   chef Мога да потърся рецептата ако някой се интересува.

# 18
  • Мнения: 34
Във фризера - само настъргана за баница. А прясна правя така и става страхотна. Без да я беля, само изчиствам от семето и нарязвам на парчета.Слагам захар на дъното на тавичката, в която ще се пече и поръсвам с вода. Парчетата тиква нареждам върху захарта, обърнати с кората на горе. Така при печенето се задушава и става много вкусна. Аз не обичам много тиква, но така ми харесва.

# 19
  • по пътеката
  • Мнения: 3 149
както ти е на пар4ета, задушаваш в масълце и захар, като изстине добавяш орехи нарязани на дребно и канела и правиш ролца от  листи за баница, поливаш с разтопено масълце и пе4еш до порозовяване! после горещи ги поръсваш с пудра захар, кеф ти нещо като тиквеник!

# 20
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 11 687
Аз смесвам настъргани тиква и ябълка, орехи, галета, канела и правя нещо средно между тиквеник и щрудел, става много вкусно.

# 21
  • NY
  • Мнения: 209
Половинката ми прави страхотна запечена тиква.
Сварените парчета тиква/без кората/ ги нарежда в тавичка. Залива ги с мляко в което е разтопена захар, после посипва малко джоджен.
Пече докато стръчащите крайчета на тиквата леко се карамелизират

Аз бях скептична ,като ми каза "тиква с джоджен"...... но наистина е много вкусно.

Общи условия

Активация на акаунт