Вълшебно тесто!!!

  • 16 149
  • 40
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 398
Питката всъщност е една Grinning Embarassed снимах я "натурална",а после я поръсих с кашкавал.Не съм засичала време,а и честно да ти призная не го правя,защото си знам както се казва фурната и така...А като я извадя/независимо от какво тесто питка правя/ я мажа с масълце и напръсквам с вода.Както казва майка ми става "къпана" питка.Увивам я в кърпа и постоява малко така завита/да си обиколи нивката Joy/.Коричката става много мека и ароматна.

А за снимките,ако по дълго време разглеждаш снимката се включва нещо си и ми мига /ама как обясних/,но като не съм много на "ти" с тия неща ooooh!,незнам .....

# 31
  • Мнения: 337
mama Barba благодаря за рецептата   bouquet ще я пробвам през почивните дни  Laughing

SlaDk0_i_SoLeNo ти не се ли умори да .............. newsm78

bo_slavova  права си редактирах си поста Simple Smile

Последна редакция: ср, 05 сеп 2007, 09:04 от vesi_n

# 32
  • Мнения: 2 018
Абе искам да питам за следващият прощъпулник Mr. Green, няма ли кой да ми каже! Колко време се пече една питка и на колко градуса! Фурната ми има и вентилатор - така ли се казваше  Joy

Ох.. оставете вече Сладко и солено, явно нещо не е била на кеф в момента, на вас не ви ли се е случвало нещо подобно! На мен - да!!! Сигурна съм, че е добро  момиче и вече разбира, че не е права. А и в някои случаи може и да не е искала да обиди никого, но във форума и една спестена дума, може да изкриви целият пост! Хайде недейте така! Няма идеални хора! А пък и такива, които са вечно любезни на мен не ми допадат!!!

# 33
  • Мнения: 11 747
Питката - зависи от големината и.Ако е доста голяма(2 кила брашно) - първо на 200градуса,след 20 мин примерно намаляваш на 180,че и на 150 и така се пече 1 час.Може да се пече и повече от час.

Ако е от килограм брашно,се изпича за около 40 мин на примерно 200 градуса.
Това ако печеш без вентилатор.С вентилатора малко се променят градусите,ама моя съвет е,питките без вентилатор да ги печеш.

# 34
  • Мнения: 2 018
Благодаря pina    bouquet
Имаш почерпка от мен!!!  cheers

# 35
  • София
  • Мнения: 3 680
mama Barba- страхотни са ти питките  bouquet,ще си копна рецептата за това тесто ,като ме прихване да меся Crazy,поне да е нещо пробвано и сигурно
SlaDk0_i_SoLeNo- и на мен ми направи впечатление,че си "на всяка манджа мерудия"- по кротко,набиваш се на очи и е грозничко
/Сори за офф-а/

# 36
Здравейте , любопитна рецпта за тесто - ще изпробвам и ще ви се похваля с резултата .

# 37
  • Мнения: 382
Извинявам се, на авторката,но мисля че е нужно малко уточнение към рецептата: - чаената чаша да е  с вместимост 200гр.
                    - за 1кг брашно стандартно се слагат 2 равни суп.л.сол.
   Пиша това,защото съм си патила от разликата в мерките(особенно тези с ч.чаши Simple Smile,моите напр.са 300 грамови и познайте дали 1кг брашно е достатъчен за да се изпълни рецептата,че да стане и твърдо тесто).
                   

# 38
  • София
  • Мнения: 1 825
Mama Barba, много съм ти признателна, че сподели с нас тайната на вълшебното тесто. Вчера направих питка, а днес замесил локумки. Към питката прибавих малко повечко сол, а към локумките повечко захар. Възхитена съм. За уточнение, за първи път в живота си замесвам тесто... За такива като мен, които не могат все още да преценяват на око, рецептата е изключително прецизна.

# 39
  • Балчик
  • Мнения: 249
  Това тесто почти същото, но с цяла кофичка мляко и без оцет го знам още от мама. Тя правеше от него пици. Снощи направих 2 дози и го сложих в хладилника. Тази сутрин им направих кремвиршки и вече свършиха. Стават много вкусни. А останалото остава за пици и мекици.

# 40
  • Мнения: 1 799
Ето и моя вариант на това тесто. Научих го преди няколко седмици от една баба и се превръща в мой фаворит. С по-малко продукти е и е много хубаво.

Тесто за пица, мекици и други тестени истории

½ ч.ч. прясно мляко + ½ кубче мая (20 гр) + 1 ч.л. захар
1 ч.ч. кисело мляко + 1 ч.л. сода
1 яйце
4 ч.ч. брашно (~ 550-600g) + 1 ч.л. сол


*чашата ми е 240 мл

Приготвя се меко тесто. Втасва и се оформя за мекички или се разточва тънко – с много брашно – за пица.

Общи условия

Активация на акаунт