Искам да запазя тиквички за зимата..как?

  • 17 486
  • 22
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 2 126
Имаме много тиквички и се чудя как да си ги запазя newsm78 Замразени във фризера сурови май не стават много добре,пробвала съм.....Пържени съм замразявала,като че ли не са лоши.
Дали има някакви хитрости и за тях? Хеееелп Grinning

# 1
  • Мнения: 375
Аз ги нарязвам на кубчета, слагам в буркани, малко нарязан копър и допълвам с вода, 1 аспирин. Изварявам 5 мин. Може и без аспирин, но с него остават хрупкави.

# 2
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 518
Миналата година замразих пържени. Както казваш - не са лоши. Тази година обаче реших да ги опека на грил тигана без мазнина и така да замразя. Мисля, че ще се получи.
Няколко пъти ги правя така за ядене и моите хора много ги харсесват.

# 3
  • Мнения: 1 731
Аз ги нарязвам на кубчета, слагам в буркани, малко нарязан копър и допълвам с вода, 1 аспирин. Изварявам 5 мин. Може и без аспирин, но с него остават хрупкави.

Това е моят вариант.след отваряне на бурканчето стават и за супичка и за пържене,какво като са на кубчета.  chef

# 4
  • Мнения: 3 622
Аз ги нарязвам на кубчета, слагам в буркани, малко нарязан копър и допълвам с вода, 1 аспирин. Изварявам 5 мин. Може и без аспирин, но с него остават хрупкави.

И аз ги правя така  Peace Повече ми харесват от замразените, те някак си се разкашкват

# 5
  • Мнения: 5 362
Нарязвам ги на кубчета,бланширам и във фризера.Винаги са ставали Wink

# 6
  • Мнения: 12 884
Ако обичате кюфтета от тиквички, можеш да си настържеш и като се отцедят от сока, да си ги замразиш така - на мен ми е много удобно, даже в пликчето слагам и накълцан копър, магданоз, ако имам зелен чесън и лук, слагам и тях накълцани. Така ми заемат доста по-малко място във фризера, а и после не се цапам всеки път със сока им (само заради него мразя да ги стържа).
Иначе и вкъщи замразяваме изпържени, но с уговорката, че не ги овалваме в брашно преди пърженето, че не знам това нещо като се размрази на какво ще прилича.
Печени на грил-тигана също ги обичаме, но ми е голяма играчка да правя зимнина така - каквото опека, се изяжда веднага.

# 7
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Нарязвам ги на кубчета,бланширам и във фризера.Винаги са ставали Wink

Така и аз,но без да бланширам.Направо в торбички и във фризера.

# 8
  • Мнения: 2 126
Ясно ми е горе долу вече Laughing
Много благодаря на всички отзовали се Hug

# 9
  • Мнения: 917
майка ми ги прави, като си ги пържи във фритюрника, след което в торбички ги замръзява. като се разпразят си ги приготвя с кисело мляко и чесън и стават същите на вкус като пресни

# 10
  • Мнения: 780
Аз настъргах тиквичките , сложих копър и ги оставих да се изцедят , след това в торбички във фризера - и за зимата ... кюфтета от тиквички Peace

# 11
  • Мнения: 2 381
Дес Simple Smile
Аз ги нарязвам на кубчета или шайби, в полиетиленови пликове и във фрзера Peace

# 12
  • София
  • Мнения: 581
Аз ги режа според това как ще се консумират кубчета,шайби или настъргани в плик и във фризера.Не съм привърженик на бланширането струва ми се излишно Peace

# 13
  • Мнения: 1 564
Пържа ги и тогава ги слагам във фризера. Peace

# 14
  • Варна
  • Мнения: 815
Аз ги нарязвам на кубчета, слагам в буркани, малко нарязан копър и допълвам с вода, 1 аспирин. Изварявам 5 мин. Може и без аспирин, но с него остават хрупкави.

Това е моят вариант.след отваряне на бурканчето стават и за супичка и за пържене,какво като са на кубчета.  chef
И аз съм на същото мнение, баба ми правеше тиквички в буркан, както правеше кисели краставички.

# 15
  • Пловдив
  • Мнения: 686

 До всички, които замразяват пържени тиквички:

Като ги изпържите, посолявате ли ги или ги замразявате - НЕ солени?

# 16
  • Стара Загора
  • Мнения: 526
Аз ги нарязвам на кубчета, слагам в буркани, малко нарязан копър и допълвам с вода, 1 аспирин. Изварявам 5 мин. Може и без аспирин, но с него остават хрупкави.
И аз така, само че не на кубчета, а на кръгчета - за пържене. Нарязвам ги, посолявам ги, оставям ги добре да се отцедят, за да се наредят по-плътно в бурканите. Слагам отгоре по 2 аспирина и доливам с вода. Стерилизирам 5-10 минути.

# 17
  • Мнения: 12 884
казвали са ми, че не е добре във фризера да се слагат неща със сол, но не знам по каква причина - май беше нещо в смисъл, чена самия фризерне му се отразява добре, но не помня, за съжаление. Затова не ги соля, а и вкъщи всеки обича различно солено, така че винаги после пак си солят.
Дано някой се включи с повечко инфо по въпроса.

# 18
  • Стара Загора
  • Мнения: 526
казвали са ми, че не е добре във фризера да се слагат неща със сол, но не знам по каква причина - май беше нещо в смисъл, чена самия фризерне му се отразява добре, но не помня, за съжаление. Затова не ги соля, а и вкъщи всеки обича различно солено, така че винаги после пак си солят.
Дано някой се включи с повечко инфо по въпроса.

Не се слагат солени неща, защото солта не позволява да замръзнат добре продуктите. За пример - моретата и океаните, които са със солена вода, не замръзват или ако някога на места около бреговете замръзне част от водата, то е при мнооооооого ниски температури - мисля, че беше около -20 градуса.

# 19
  • Мнения: 422
майка ми ги прави, като си ги пържи във фритюрника, след което в торбички ги замръзява. като се разпразят си ги приготвя с кисело мляко и чесън и стават същите на вкус като пресни
Peace

# 20
  • Габрово
  • Мнения: 1 220
Правим ги по 2 начина - с рецептата за кисели краставички,и напязани на колелца в буркани,допълнени с вода + 1 аспирин.Вторите като се отцедят зимата стават за пържене.Е,не са като пресните...

# 21
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Преди малко направих мусака с тиквички с миналогодишни тиквички от фризера(много добре са запазени,на вид не се различават от тези,които сложих тази година),които,както вече писах, ги нарязвам на кубчета,в торбички и във фризера.

# 22
  • Мнения: 2 126
..........и напязани на колелца в буркани,допълнени с вода + 1 аспирин.Вторите като се отцедят зимата стават за пържене.Е,не са като пресните...
А не се ли слага сол на тези?

Благодаря за всички идеи  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт