Въпрос за млечен крем (Крем Ванилия)? Спешно!

  • 4 163
  • 22
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 121
Здравейте, бихте ли ми казали колко жълтъка и колко лъжици брашно да сложа на 1 литър мляко?  Крема ще използвам за да слепя готови блатове за торта, ще добавя и един желатин към  крема. Предварително благодаря на отзовалите се!!!

# 1
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Моят крем по рецепта е с 4 жълтъка и 4 пълни сл брашно.Не мисля,че има нужда от желатин,но пък можеш да го разделиш на две и в едната половина да сложиш 1-2 чл нес кафе,докато е горещ.

# 2
  • Мнения: 121
Благодаря!  Simple Smile

# 3
  • София
  • Мнения: 4 294
5 яйца; 5 супени лъжици брашно; 10 супени лъжици захар; 1 литър прясно мляко; 1 пакетче ванилия.

А желатина мисля че е излишен  Stop

# 4
моята рецепта е
1л. пр. мляко 8с.л.брашно 4яйца 2с.л.маргарин 1ч.ч.захар иванилия
след като еготов крема съм довавяла карамелизирана захар едновремено
разбивам с миксера   

# 5
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
1л. прясно мляко , 200мл. се отделя студено за размиване на брашното , 7-8 с.л. брашно /зависи колко са големи / , 5-6 жълтъка /белтъци - не , стават на парцали/ , захар на вкус , ванилия . Ако искаш да е шоколадов крема пусни един шоколад да се разтопи .

# 6
  • Мнения: 3 251
5 яйца; 5 супени лъжици брашно; 10 супени лъжици захар; 1 литър прясно мляко; 1 пакетче ванилия.

А желатина мисля че е излишен  Stop
И аз действам по тази рецепта.
Понякога също добавям желатин, ако го правя за торта " Ала Малаков"- там се сипва върху бишкотите и трябва да е стегнат.

# 7
  • София
  • Мнения: 35 970
А аз на млечен крем не слагам яйца- само брашно, захар и есенция, ако искам ванилия - ванилия, ако искам лимон- лимонова.
Ако сложа яйца - е яйчен крем. Grinning

# 8
  • Мнения: 121
Благодаря на всички! Направих го с 5 жълтъка и 5 пълни супени лъжици брашно, стана много вкусен. Всъщност аз миналата зима правих торти с такъв крем, но направо нямам спомен за пропорциите. Отгоре ще украся и тази както предишните с желирани плодове - става и на вид и на вкус като плодовата пита на "Неделя". Още веднъж благодаря!

Това са предишните ми торти:
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1848431

http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2017387

http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2018567

http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2004684

# 9
  • Мнения: 6 017
Това са предишните ми торти:
Нещо не виждам никакви снимки на торти, а пейзажи.... оправи си снимките
Моята баба прави млечен крем по рецептата на Дудинка  и става много хубав....И аз съм на мнение че желатина е излишен...не навсякъде може да намери приложение този желатин

# 10
# 11
  • Мнения: 5 183
И аз искам да ги видя тези торти!

# 12
  • София
  • Мнения: 4 294
Тъкмо щах да питам само аз ли не виждам тортите, а то се оказа, че в мен е причината  Mr. Green

Чакам и аз снимки на тортата  Wink

# 13
  • Мнения: 121
Извинявайте, не знам защо се е получило така със снимките , ще опитам отново.

# 14
# 15
# 16
  • Мнения: 121
Защо не се получава, помогнете ми.

# 17
  • Мнения: 6 017
Защо не се получава, помогнете ми.
Немога да ти памогна, на мен този сайт също не ми отваряше снимкште- Хич не ми харесва... Който може да ти помогне, аз ти препоръчвам да си качиш снимките в www.foto.bg

# 18
  • Мнения: 1 799
Защо не се получава, помогнете ми.

Джени, аз ги виждам, но съм регната в този сайт. Т.е., виждам ги, само когато съм логната.
Трябва да дадеш линк, завършващ на  .JPG, за да се вижда нещо. Не така -
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1848431
А така -
http://images12.snimka.bg/001848431-big.jpg

Десен бутон на снимката -> свойства -> намираш това http://images12.snimka.bg/001848431-big.jpg -> копи -> пейст -> черпиш Wink

# 19
# 20
  • Мнения: 121
благодаря cathie за помоща  smile3501

# 21
  • Мнения: 1 799
Джени, удоволствие е за мен  Wink

А крема аз го правя с 1л мляко, 5 жълтъка, 5 големи с.л. брашно, 1 ч.ч. захар, 1-2 ванилии, масло. Има значение начинът на приготвяне. Никога не ми става на бучки по следния начин: Слагам млякото да заври. Ако имаш млековарка, е добре да го направиш в нея, за да не загаря. Но става и във всякакъв друг съд. През това време разбъркваш с миксер жълтъците със захарта. Прибавяш брашното. Към получената гъста смес прибавяш с черпак от млякото и продължаваш да разбиваш. Прибавяш толкова мляко, колкото съдът позволява. Аз разбърквам в мерителна кана от 1л. Пълня почти догоре. получава се рядка кашица. На тънка струйка изсипвам към врящото мляко, като с едната ръка сипвам, а с другата бъркам с дървена лъжица, без да спирам. Кремът се сгъстява почти веднага. Дърпам от огъня, прибавям ванилиите и маслото, Разбурквам до стопяването му. Готово.
От този крем правя крем Дипломат. Може да го оцветиш с какао и ще получиш каков крем. Ако сложиш шоколад - шоколадов и т.н.  Любимият ми крем е това.

# 22
  • Мнения: 121
Това е последната ми торта, на вид не е нищо особено, но на вкус е страхотна.  Simple Smile

http://images19.snimka.bg/003930579.jpg

http://images19.snimka.bg/003930581.jpg

http://images19.snimka.bg/003930583.jpg

Общи условия

Активация на акаунт