Крем-пита (стъпка по стъпка)

  • 64 395
  • 160
  •   1
Отговори
# 105
  • Ruse
  • Мнения: 390
сно6ти правих крем питата .Успях да я снимам когато я извадих от фурната ,но неможах да снимам пар4е за6тото много бързо свърши Joy
http://images20.snimka.bg/004552463.jpg
http://images20.snimka.bg/004552465.jpg

# 106
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
Евалла Кампари.   bouquet
Любимата крем-пита от моето детство. Точно по тази рецепта и майка ми я правеше.

Само дето не обичам белтъци на сняг и тях ги махам.

# 107
  • Мнения: 430
Супер е питата ден през ден я правяи става като наполеоните с многолистно тесто с крем

# 108
  • Мнения: 13 202
Аз слагам крем и по средата на корите, става сочна по-бързо и няма нужда да престоява много дълго.

# 109
  • Мнения: 1 679
Е какво да ти кажа  Laughing аз със желатин не съм работила от ученичка. Прочетох какво пише на пакетчето, разтворих го и реших да го добавя към половината от крема,който все още не беше положен върху корите. Е добре,ама явно не това е бил начина,защото въобще не стегна  ooooh! нещо не съм направила както трябва.


Да, проблема е в приготвянето на желатина. Виж тук в една от рецептите подробно съм описала как се приготвя:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=181298.0

# 110
  • Мнения: 741
Имам въпрос, момичета- Кремът се изсипва горещ върху корите за крем питата или се изчаква да изстине и тогава се слага?

# 111
  • Мнения: 430
Имам въпрос, момичета- Кремът се изсипва горещ върху корите за крем питата или се изчаква да изстине и тогава се слага?
аз го слагам горещ

# 112
  • Мнения: 2 956
Да, проблема е в приготвянето на желатина. Виж тук в една от рецептите подробно съм описала как се приготвя:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=181298.0

Определено е така. Аз процедирах по описанието на пакетчето или поне по начина,по който го разбрах,а именно в 0,5л вода ...след това като подробно изчетох темата за тортата с рула на Лео и видях ,че желатина се слага в 50гр вода , направих и си стана без проблем.

# 113
  • Мнения: X
Имам въпрос, момичета- Кремът се изсипва горещ върху корите за крем питата или се изчаква да изстине и тогава се слага?

Точно така, горещ се слага. Peace

# 114
  • Мнения: 741
Благодаря, ще го пробвам още тази вечер, сигурна съм, че ще хареса на домочадието.

# 115
# 116
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Моля, който е сгъстявал крема с нишесте да каже колко лъжици слага! newsm03
Днес мисля да направя питата и се чудя все още с яйчен крем ли да е или с пудинг  newsm78. Ще помоля за отзиви ако някой е правил двата варианта!
Определено ще се възползвам от идеята за орехите  Peace.

# 117
  • на брега на реката
  • Мнения: 141
 HugОпределено с яйчен крем е по истинска, за мен.

# 118
  • Мнения: X
Кажете как разбивате белтъците на сняг? Аз видях голям зор. Първо пробвах с тел да ги разбия /защото нямам миксер/, но нищо не се получаваше. После отидох при комшийката да търся миксер и след 30 минути разбиване се надигнаха  в купата.  Ама наистина голям зор беше. Та въпросът ми е - имали тънкости в разбиването на белтъците?

# 119
  • Мнения: X
Гогиева, сложи ли им захар?Ако да, то тънкостта е бъркане и пак бъркане. Laughing
Това е, друга тайна няма.
С тел обаче предполагам е доста голяма играчка.

Общи условия

Активация на акаунт