Дайте рецепта за "столска" мусака и шницели

  • 4 313
  • 34
  •   1
Отговори
# 30
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 11 699
МОже, ама утре  Laughing , че сега не ми се пише толкова много.
И аз чакам Simple Smile

# 31
# 32
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 518
въййй, извинете, забравила съм.  Embarassed Почвам да пиша.

Мусака от месо и картофи

кайма - 1200 гр.
олио - 120 гр.
краве масло - 50 гр.
лук - 250 гр.
домати - 700 гр.
дом.пюре - 30 гр.
брашно - 100 гр.
прясно мляко - 400 гр.
яйца - 2-3 бр.
кашкавал - 50 гр.
сол, червен пипер, черен пипер, магданоз
картофи - 1500 гр.

Лукът, нарязан на дребно се задушава в мазнината, докато измени цвета си. Прибавят се последователно доматеното пюре, което се пържи, докато остане на мазнина, каймата и част от дрежно нарязаните домати. Когато се изпари водата се прибавят червеният и черният пипер.
Картофите се нарязват на тънки филийки и се полуизпържват в мазнина. В намазана тава, дъното на която е посипано с дребно нарязани домато се нареждат последователни редове от картофи и месо, като се завършва с  картофи и филийки от доматите. Ястието се залива с малко горещ бульон и се пече във фурна, докато получи запечен вид. След това се залива с бешамелов сос, приготвен от кравето масло, брашното, млкото и яйцата. Поръсва се с настърганият кашкавал и се пече до зачервяване.

Тази рецепта не съм я правила, просто я преписвам от рецептурника. Това е ресторантската рецепта. Тази за столове е същата, само каймата е намалена с 200 гр.  Mr. Green

Последна редакция: пт, 12 окт 2007, 17:42 от Лалка

# 33
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Баба беше готвачка , брат ми е готвач , аз съм помагала в дет. градина в кухнята и съм работила по ресторанти - не сме запържвали никога - няма време за мурафети . Тайната за хубавия вкус е сигурно в големите тави - много продукти , добро задушаване , всички вкусове се омешват прекрасно . Зеленчуци на дребно - лук , моркови , червени чушки , телешка кайма или смес , но не и от тия розови боклуци , червен , чер пипер , чубрица - повечко , олио + краве масло , водичка да покрие всичко и яко размачкване с ръчичка . Пече се на силно загрята фурна , докато остане на масълце . Заливка - прясно мляко , цели яйца , брашно , сол  - всичко добре разбито - запича се на горен реотан .

# 34
  • Мнения: 533
Баба беше готвачка , брат ми е готвач , аз съм помагала в дет. градина в кухнята и съм работила по ресторанти - не сме запържвали никога - няма време за мурафети . Тайната за хубавия вкус е сигурно в големите тави - много продукти , добро задушаване , всички вкусове се омешват прекрасно . Зеленчуци на дребно - лук , моркови , червени чушки , телешка кайма или смес , но не и от тия розови боклуци , червен , чер пипер , чубрица - повечко , олио + краве масло , водичка да покрие всичко и яко размачкване с ръчичка . Пече се на силно загрята фурна , докато остане на масълце . Заливка - прясно мляко , цели яйца , брашно , сол  - всичко добре разбито - запича се на горен реотан .


Е , това е  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт