Три вкусни тестени предложения

  • 5 456
  • 52
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 818
Питки за сандвичи

Продукти
125 гр.разтопено краве масло,1 яйце,0,200 л. прясно мляко,2 супени лъжици олио,1 чаена чаша натрошено сирене,1 ч.л. сол,1 пакетче амонячна сода или бакпулвер,около 400 гр.брашно,ким или чубрица/или други подправки по ваше желание

От маслото,яйцето,прясното мляко,олиото,сиренето,амонячната сода,разтворена в малко оцет,подправките и брашното замесваме меко тесто.Оставяме го в хладилника най-малко два часа.Когато извадим тестото от хладилника,омесваме го с още брашно,докато стане като за мекици.От него правим малки питки,които мажем с яйце и печем в предварително загрята умерена фурна.








Пържени банички-Гюзлеми по габровски



Продукти
0,200 л вода
1 яйце
1 супена лъжица оцет
1 супена лъжица олио
щипка сол
брашно
200 гр.сирене

От водата,яйцето,оцета,олиото,солта и брашното замесваме тесто/Аз използвам бъркалките за тесто на миксера и след това доомесвам на ръка/.Разделяме тестото на 10 топки.Всяка една разточваме на питка,намазваме с олио и слепваме всички питки една за друга.Оставяме ги да предстоят 1 час.След това разточваме една голяма кора,натрошаваме върху нея сиренето и свиваме на руло.Нарязваме рулото на парчета,като всяко едно притискаме,за да не изпада сиренето.Леко точим и пържим в мазнина от двете страни.Могат да се разточат по-тънко,по-дебело,могат и само да се притиснат с длан...всякак са хубави.Стават чудесни и на сач…Опитайте ги и никога няма да ги забравите.






Милинка



Продукти
40 гр.мая/едно кубче
2 чаени лъжички захар
3 супени лъжици топла вода
500 гр.кисело мляко 1 равна чаена лъжичка сода бикарбонат 200 гр.краве масло или маргарин
1 чаена лъжичка сол
300 гр.сирене
брашно

Разтваряме маята във водата и захарта.Прибавяме малко брашно,за да се получи  каша и я оставяме да втаса..Киселото мляко разбиваме със содата и прибавяме втасалата мая,солта и брашното.Замeсваме меко тесто,което оставяме да втаса около 1 час.Правим топчета и върху всяко едно забождаме парченце сирене.Нареждаме топчетата в тава,намазана обилно с масло,едно до друго,докато се запълни тавата.Оставяме да втаса около 30 мин. още.Отгоре посипваме с галета с прибавена ? лъжица сол .Останалото масло разтопяваме и заливаме милинките.Печем в умерена фурна до зачервяване.


# 1
  • Мнения: 22 867
Наистина са ти вкусни предложенията, да се чуди човек от кое да започва! Grinning
  bouquet  bouquet  bouquet

# 2
  • Мнения: 305
леле изглеждат невероятно вкусни-ВСИЧКИТЕ.

# 3
  • Мнения: 1 485
Един въпрос-не мирише ли на амонячна сода? newsm78 Thinking
Правя сладки,които при печенето миришеха ужасно

# 4
  • Мнения: 1 818
fior,аз ги правя винаги с бакпулвер...рецептата е с амонячна сода или с бакпулвер,но в Испания няма от къде да намеря въпросната сода...А за да не мирише,трябва да се угаси в малко оцет.

# 5
  • Мнения: 22 867
Амонячната сода наистина мирише в процеса на печене, но после не се усеща.

# 6
  • Мнения: 1 485
Да,и аз мисля че с бакпулвер е по добре.
Иначе ще ги пробвам всички,изглеждат много апетитно. Peace

# 7
  • София
  • Мнения: 4 294
Записах си третета рецепта за милинките, ще я пробвам още тези дни  Peace
Габи както винаги пускаш страхотни рецепти  Heart Eyes

# 8
  • Мнения: 3 622
Почнах да се облизвам  Laughing
gaby_s пак вкусни неща си направила

# 9
  • варна
  • Мнения: 1 830
МАЛЕ, ГАБИ АМА ТЕЗИ БАНИЧКИ И МИЛИНКИТЕ ИЗГЛЕЖДАТ НАПРАВО СТРАХОТНО, СЕГА ТРЯБВА ДА МИСЛЯ КОЕ ПЪРВО ДА НАПРАВЯ Hug.ХИЛЯДИ БЛАГОДАРНОСТИ  bouquet

# 10
  • Пловдив
  • Мнения: 260
Лигичките ми потекоха  Embarassed мале мале както обичам такива работи тези дни ще ги правя няма начин.  chef

# 11
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Габи,тъкмо щях да търся рецепта за милинки,много ми се ядат,благодаря за хубавите рецепти.  bouquet  bouquet  bouquet

# 12
  • Мнения: 6 017
Освен рецептата за пържени банички-Гюзлеми по габровски, другите две рецепти не са нови за мен, но да те похваля, на снимките изглеждат страхотно, постарала си се. Ще си запиша рецептата за пържените банички и скоро време ще я направя когато ми остане време. Благодаря много,  Hug

# 13
  • Мнения: 1 951
Еее, стига де Габи  Naughty Това е третата тема която си копвам и спешно трябва да започна да пробвам рецептите защото иначе няма да насмогна ако продължаваш така да пускаш вкусни неща  Laughing

# 14
  • Мнения: 663
Ммммммм,доста вкусно изглеждат и трите предложения.Ще пробвам,благодаря за идеите   bouquet

# 15
  • Пловдив
  • Мнения: 260
Момичета тази вечер ще правя милинките но в рецептата не пише колко брашно горе долу се слага.Не съм правила такива работи и нямам представа какво трябва да е тестото?

# 16
  • Мнения: 1 065
Ух,време е като че ли да си махна лентичката ,че искам да отслабвам Joy
Ще се пробва,няма начин-не мога да издържа на изкушението! Wink

# 17
  • Мнения: 1 818
sisii,слагаш брашно до средно твърдо тесто  Hug

Момичета,благодаря ви!  bouquet

# 18
  • Пловдив
  • Мнения: 260
gaby_s  благодаря за рецептата!  bouquet Hug Направих милинките одеве станаха невероятни! CrazyОт горе самоче сложих не галета и сол а в маслото което ми остана сложих 4 с.л. брашно и малко сол и с това го намазах.

# 19
  • Мнения: 393
Ох тези тестени изкушения, изглеждат страхотно, в най скоро време ще пробвам  bouquet

# 20
  • Мнения: 3 416
ау замаих се dohот тоя форум скоро 100 кила ще стана и не мога да изляза от кухнята..ще пробвам миинките още тия дни и ще гледам да се похваля със снимки Grinning

# 21
  • Мнения: 3 410
Първо ще взема да направя тези гюзлеми, че изглеждат невероятно вкусно. После ще ви кажа и аз една вкусна закуска, която зная от баба си.

# 22
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 11 700
Имайте милост бе хора ... Mr. Green

# 23
  • Пловдив
  • Мнения: 260
 cook Тази вечер пак правих милинките  Crazy Crazy просто са невероятни ако продължавам така и аз сте стана 100 кила! Mr. Green

# 24
  • София
  • Мнения: 35 973
Невероятни са , мерси за рецептите- ще започна от тези гюзлеми Grinning
  bouquet

# 25
  • Мнения: 3 674
Габинце...както винаги си страхотна Hug И все предлагаш неустоими вкусотии... Heart Eyes Исках да те питам...за баничките Гюзлеми по габровски в колко олио ги пържиш... newsm78 Понеже мекиците  се пържат в много олио,а за тези банички... newsm78 Смятам да ги направя в неделя  Hug А ако се пекат в сач..той намазва ли се с мазнина....и каква? Олио или масло.... newsm78

Последна редакция: сб, 29 сеп 2007, 22:22 от roza66

# 26
  • Мнения: 1 818
Hug Hug HugРозе,пробвай ги в повечко мазнина.На снимките съм показала три големини банички...По дебело разточените стават по-малки...тях пържа в много олио.А тези,които са разточени по-тънко изпържих в много малко мазнина-символично количество.Сач имам електрически,но той е слаб и за това не съм ги правила на него,че искат силна температура.Мама и баба ги правеха на сач,като леко го намазваха с масло,мас или жълтък...както се правят и катмите...Пробвай варианта,който най ти допада.Успех!

# 27
  • Мнения: 500
Ще направя милинките още днес!  bouquet

# 28
  • Мнения: 845
Днес ще направя Питките за сандвичи, но дали ще мога да заменя кравето масло с маргарин? newsm78

# 29
  • Бургас
  • Мнения: 6 346
Гюзлемите и баба ми ги прави на сач,наистина са много вкусни  Heart Eyes

# 30
  • Мнения: 590
Гюзлеми по габровски  правих и съм много приятно изненадана от вкуса .Благодаря за рецептите   bouquet

# 31
  • Мнения: 295
Снощи направих гюзлемите станаха много вкусни.  bouquet

# 32
  • Мнения: 3 674
Hug Hug HugРозе,пробвай ги в повечко мазнина.На снимките съм показала три големини банички...По дебело разточените стават по-малки...тях пържа в много олио.А тези,които са разточени по-тънко изпържих в много малко мазнина-символично количество.Сач имам електрически,но той е слаб и за това не съм ги правила на него,че искат силна температура.Мама и баба ги правеха на сач,като леко го намазваха с масло,мас или жълтък...както се правят и катмите...Пробвай варианта,който най ти допада.Успех!
Габи...  newsm51

# 33
  • Мнения: 845
Питките за сандвичи станаха страхотни, нищо че смених кравето масло с маргарин. Благодаря за страхотните идеи. Утре ще опитам и другите.  Hug

# 34
  • Мнения: 11 607
Габи, Габи.........момчетата ти били пораснали много.......Като те гледам какви рецепти пускаш най-редовно, се питам няколко неща:1. кога успяваш?, 2. мъжете във вашата къща си хапват добре, вкусно и редовно, 3. от къде тези сили за всичко?????????

Харесаха ми Peace, ще ги опитам рецептите!

# 35
  • BABYLAND
  • Мнения: 3 409
Питките стават страФотни!
   Ще пробвам и останалите рецепти.  bouquet

# 36
  • Мнения: 1 818
Момичета,още веднъж Благодаря!Радвам се,че са ви харесали!

Цоци,мила моя  Hug аз се питам същото за тебе!  bouquet

# 37
  • Мнения: 500
Правих милинките!Ометохме ги за нула време! Joy

# 38
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
gaby_s, с тия снимки няма начин да не пробваме!  Hug Hug

# 39
  • Мнения: 3 674
Искам да споделя че днес направих баничките гюзлеме по габровски....и  да си призная НЕ ОЧАКВАХ  че  без кисело млеко и сода ..или без мая, могат да се получат  толкова  вкусни банички!!!! Heart Eyes

Понеже не вярвах много на резултата.... та  направих половин доза...да пробвам Whistling Но сега вече знам че ще правя пълната доза  Grinning

Мнооого вкусни,Габи.....да си жива и здрава мила!!!    Hug Страхотно лесна ,ефективна и вкусна рецепта...  newsm51


Ето ги моите банички... HugСамо  че забравих да снимам навитото на руло тесто ....ама карай  Mr. Green Направих ги малки, с диаметър колкото чинийка за кафе...за да станат повечко на брой...и в малко пвечко олио ще ги пържа другия път  Hug


      

# 40
  • Мнения: 1 818
Малееее,Розе,какви вкусни са станали....Голяма си майсторка! smile3501

# 41
  • Мнения: 27 524
Е, стига, де, на диета съм, а освен това обожавам тестени изделия  Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms
Записвам си ги, пък ще му мисля, мерси   bouquet

# 42
  • Мнения: 3 674
Малееее,Розе,какви вкусни са станали....Голяма си майсторка! smile3501
Благодаря на твоята уникална  рецепта  Габи, станаха наистина вкусни!   Hug

Последна редакция: вт, 09 окт 2007, 16:43 от roza66

# 43
  • Мнения: 4 358
Ще направя милинките - много обичам милинки.Ама кога newsm78ох много работа много нещо. Мерси за рецептите  bouquet

# 44
  • Мнения: 165
Божееееееееееее, потекоха ми лигите...
Обичам милинки. Но моята баба ги заливаше със смес от яйца и кисело мляко.

# 45
  • Мнения: 165
Правих ги и за много вкусни станаха милинките.
Аз малко модифицирах рецептата. Сложил прясно мляко в сместта. Разточих кората, нарязах на тънки ленти и ги навих на охлювчета. Стана супер. Малкият подскачаше като кенгуру около печката и чакаше да станат. После се излапаха на един дъх.

БЛагодаря за рецептата и надявам се не се сърдиш за промените!!

# 46
  • Мнения: 4 358
Направих ги милинките  bouquetометоха се за норматив и сега за капак мъж ми почти само това иска да яде.Още малко и ще почна да меся в къщи - няма да купувам хляб Mr. Green
Мерси за рецептата  bouquet

# 47
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 877
Направих пържените банички, чудесни са Hug

# 48
  • Мнения: 1 485
Направих милинките-станаха разкошни! Peace  Hug
Днес съм решила да правя баничките-дано ни допаднат!Надявам се!  bouquet

# 49
  • Мнения: 3 674
Габинце,направих твоите милинки...Благодаря ти за хубавата рецепта!!!   bouquet

ето...   http://i180.photobucket.com/albums/x225/roza66/CIMG2822.jpg


и вече готови
...http://i180.photobucket.com/albums/x225/roza66/CIMG2823.jpg

Габи,защо си мисля  че като бях дете,милинките се ръсеха с пудра захар... newsm78 Или ги бъркам с нещо друго? newsm78

 Моите милинки станаха като тутманичета... CrazyНезнам дали така трябваше да се получат... Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 22 окт 2007, 22:58 от roza66

# 50
  • Мнения: 1 818
Hug Розе,чудесни са станали!Браво!Моите също станаха като тутманичета,но това не попречи да ги изядат зверовете у дома...И аз имам някакви спомени за сладки милинки от ученическите години...накара ме да си примомня...но пък бяха едни сухи...вземах си от тях само когато нямаше нищо друго.
 bouquet


# 51
  • Мнения: 3 674
Hug Розе,чудесни са станали!Браво!Моите също станаха като тутманичета,но това не попречи да ги изядат зверовете у дома...И аз имам някакви спомени за сладки милинки от ученическите години...накара ме да си примомня...но пък бяха едни сухи...вземах си от тях само когато нямаше нищо друго.
 bouquet



Дааа, значи не се лъжа че бяха сладки миленките едно време ! И аз така имам спомени..и помня  също така че бяха много мазни  и не ми бяха любими Mr. Green
Така че  твоите милники  Габи са 100 пъти по-вкусни!   Heart Eyes  Значи е нормално да са като тутманичета...  Peace Еееех и в къщи се ометоха за нула време..  Hug

# 52
  • Бургас
  • Мнения: 6 346
Едно време по закусвалните ги ръсеха с пудра захар по желание на клиента  Wink Аз понеже много ги обичам милинките от малка  съм опитвала на различни места ,но бургаските най ми харесват , на Габи станаха като нашите,но аз не им сложих сиренето.Много е важна и заливката ,едно време с майка доста рецепти пробвахме докато улучим заливката да стане като от закусвалните и вътре да са на шупли.Мисля си ,че това става от мазнината  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт