Млечната Салатка на Бъни

  • 5 184
  • 40
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 4 358
Здравейте. Ще споделя с вас каква салатка направих снощи за спешни гости.
Те трябваше да са в къщи в 7 и 30.Аз се прибрах в 6 и 45.По пътя за вкъщи в главата ми беше какво да сготвя самосготвящо се Mr. Green
Направих от панираните пилешки хапки на Сами-М със сусам и за гарнитура ето тази салатка
Млечна Салата с извара

1. 2 бр. извара на Маджаров
2. 1 бр Топено сирене на Маджаров - от това което се изстисква а не се реже на колелца
3. Половин кофичка майонеза
4.Пражка шунка или друга нарязана на ленти
5.Печени червени чушки нарязани на лентички
6.Сол, черен пипер, чесън на прах
Всичко се обърква добре. Подрежда се в чинии като се използва лъжица за сладолед - т.е оформят се 3 топки
Около тях се аранжират сварени яйца нарязани .
Забравих да кажа че салата се аранжира върху листа зелена салата.
Стана доста цветно и вкусно. Хареса се, излапа се Mr. Greenи не успях да снимам ,за което се извинявам. Пак ще направя и ще кача снимка Peace


Последна редакция: вт, 02 окт 2007, 11:38 от L е о

# 1
  • Мнения: 7 474
Звучи добре   bouquet

# 2
  • Мнения: 305
Изглежда вкусно,ща чакам снимчици   bouquet

# 3
  • Мнения: 101
Здравей Бъни!
Много ми хареса твоята салата и оригиналното ти мислене. А били ми написала някакво примерно меню за гости.  Скоро очаквам една семейна двойка да ни дойде на гости и не ми се иска с традиционното пиле или пържоли с картофи да ги черпя. Искам хем да е вкусно, хем лесно, хем интересно. Ще ми помогнеш ли?

# 4
  • Мнения: 4 358
Разбира се че ще помогна. Много се радвам ,че ти е харесала моята рецепта.

1 Вариант:
1. Зелена салата с рулца от раци
Необходима ти е една зелена салатка, пакет рулза от раци от голимичките, консерва сладка царевица, сварени яйца, майонеза, кисело мляко.
Редиш по следния начин - накъсваш в голяма купа зелената салата, нарязваш рулцата от раци на по голими парченца, прибавяш царевицата, заливаш с дресинг от майонеца разредена с кисело мляко, сол, черен пипер.Внимавай обаче да залееш салатата преди сервиране защото иначе се разводнява. И отгоре нареждаш като венец варените яйца, нарязани на четвъртинки.
2 Предястие - не е моя идея, скоро го гледах това по кулинарното риалити Вкусната Вечеря
Кашкавалени кошнички


Нарязваш 3 парченца кашкавал. На сух тефлонов тиган ги подреждаш да се застъпят и чакаш леко да се позапекат от двете страни. Като се запекат и омекнат правиш нещо като кошничка използвайки купичка за крем - карамел или чашка.Стават доста ефектни чашки. Вътре пълнежа е по желение - колбас майонеза, кисели краставички и др.

3.Основно - Пилешка фантазия - хубавото е че всичко слагам сурово и става докато си пиеш питието с гостите - в йенски съд редиш последователно лук на полумесеци, пилешко филе овкусено с черен пипер, кимион, малко соев сос, чесън на прах, куркума.Отгоре слагаш гъби пресни или от буркан, 1 кофичка майонеза и най отгоре настъргваш обилно с кашкафал. Това като се запече става супер. Сервираш с картофено пюре.

Десерта може и плодове да са - изобилие е сега на пазара.Аз много много за съжаление не съм по сладкато

# 5
  • Мнения: 4 358
Бени - Васи ще се опитам да ти спретна и 2- ри вариант - да си избереш.
1. Салатка - може и тази която съм дала - млечната сега на прима виста не се сещам за друга по така
2. Предястие - Пълнени гъби - по големи печурки избираш, Отделяш пънчетата. Шапчиците посоляваш слагаш по малко масълце и във фурната. Плънката е следната - задушаваш лук, пилешко филе или бяло месо неизползвано, пънчетата на гъбите, сол, черен пипер. Когато гъбките се позапекат пълниш с плънката, отгоре слагаш парченце кашкавал и обратно във фурната да почервенее кашкавала.Страшно мезенце за вино.
3. И като тръгнахме да сме на вино давам ти една супер вкусна и лесна рецепта на Пъстърва със сирене и копър- пак самосготвяща се почти.
Трябват ти по 1 пъстърва на човек. Обработваш я само със сол и черен пипер.Вътре в корема я пълниш със натрошено сирене - гледай да не е много солено, ситно нарязан копър, черен пипер.Завиваш във фолио намазано с малко олио или зехтин .
Ох за десерта пак ме няма - аз все готово купувам май - време не ми остава за десерта Mr. Green
Дано да си харесаш нещо от предложените  bouquet
За предястие погледни и Кашкавалена Наслада на Fani 76 пак тук в Кулинарния форум - супер оригинално и красиво:peace:

Последна редакция: вт, 02 окт 2007, 14:37 от БЪНИ

# 6
  • Мнения: 4 358
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=227197.0 - от тук е кашкавалената наслада.Дано да съм дала правилно линка, че хич ме няма. ooooh!

# 7
  • Мнения: 4 496
Има ли разлика между извара на Маджаров и обикновена? Embarassed

# 8
  • Мнения: 2 199
Салатката звучи доста вкусна  Mr. Green
То толкова неща има в нея  Crazy

  bouquet
Цитат
Кашкавалени кошнички


Нарязваш 3 парченца кашкавал. На сух тефлонов тиган ги подреждаш да се застъпят и чакаш леко да се позапекат от двете страни. Като се запекат и омекнат правиш нещо като кошничка използвайки купичка за крем - карамел или чашка.Стават доста ефектни чашки. Вътре пълнежа е по желение - колбас майонеза, кисели краставички и др.

Това не го разбрах  Cry

# 9
  • Мнения: 504
Момичета като стана дума за пъстърва, една рецепта и от мен. Ядохме я в Карлово и вчера пробвах в домашни условия.
 Пъстърва със смокини и стафиди: пълни се с 2 смокини, стафиди, орехи, 1 парче топено сирене. Завива се във фолио и се пече около 40-50 мин. на 200 градуса. Става разкошна.

# 10
  • Мнения: 101
ох, Бъни, благодаря ти! Прелестна си, а рецептите са страхотни - а довечера ще изпробвам още тази с пилето в йенската тенджера. Ако се сетиш още нещо - пиши, ще чакам с нетърпение. Благодарение на теб - менюто ми е готово.
Да си призная честно и аз не си падам по сладките неща, но съм Бог в правенето на тестени изделия и съм решила да направя нещо тестяно + десерт, че мъжът ми не може да заспи без порция шоколад вечер. А аз заспивам с ..................... кисели краставички! Ти направо си ми уцелила вкуса!!!

# 11
  • Мнения: 4 358
Красим отговярм ти - не знам дали има разлика. В кварталния магазин има на Маджаров и аз затова такава купувам. Доколкото си спомням правила съм пастет с извара и май беше друга сметаната. Пастета стана супер.
Айля - не знам как да ти обясна по подлобно за кашкавалените кошнички. Може би ще е добре да пусна снимки стъпка по стъпка ама пусто все времето ми е кът.
Значи нарязваш 3 парчета кашкавал правоъгълни. Редиш ги в сух тефлонов тиган обаче да се застъпват леко така че като омекнат да се получи като 1 лист кашвавал. Понеже е мекичко може да се огъне до желаната форма - за целта се използват формичките от крем карамел или чашки. Просто слагаш кашкавала отгоре и прегъваш лекичко по ръбовете да стане като кошничка която може да напълниш.Дано да е станало ясно.

# 12
  • Мнения: 3 622
БЪНИ благодаря ти за рецептите на Салатките и Пилешката фантазия, а Кашкавалените кошнички нещо и аз не разбрах как се правят, но ме заинтересоваха. БЪНИ пусни снимчици ако можеш

# 13
  • Вече на село
  • Мнения: 569
БЪНИ, благодаря ти за идеята за кашкавалените кошнички. Аз такива кошнички правих веднъж от бутер тесто и бяха очаровани гостите ми. Идеята не помня на кого беше, но пак от форума. Напълних ги с дроб- сърма и ги сервирах с печено агнешко.
Докато видите снимките, да споделя за кошничките: идеята е да стане кашкавалът пластичен, затова се загрява в тигана. След това, докато е още топъл, се формоват кошничките върху чашки за крем карамел, които са обърнати с дъното нагоре. Така аз направих кошничките от бутер тестото и така залепени върху чашките ги изпекох във фурната. Е, те се поразтвориха и си позагубиха формата, но пак си личеше, че ставаха за кошнички на дроб-сърмата.

# 14
  • Countryside
  • Мнения: 11 631
Звучи много добре, аз като виден поочитател на изварата ще пробвам задължително. Иначе си правя печени чушки с извара и чесън, казваме и ракиена салата Mr. Green

# 15
  • Мнения: 4 451
И аз се впечатлих от салатката и мисля довечера да изненадам с нея мъжо. После ще разказвам за отзивите Grinning
Момичета, мисля, че няма разлика между изварата на Маджаров и другите извари, предлагащи се на пазара. Цехът на Маджаров се намира в нашият град. Simple Smile

# 16
  • Мнения: 4 358
Арина е обяснила много добре как стават кашкавалените кошнички - точно това е идеята кашкавала да стане пластичен като пластелин и лесно да се обработва с ръце. Като се застъпят леко 3 парченца кашкавал от температурата се получава един по голям лист кашкавал ,който е мек и пластичен и който може да се оформи ако не ви естрах от топло Mr. Greenдори с ръчички и да му се придаде желаната форма  bouquet

# 17
  • Countryside
  • Мнения: 11 631
И аз се впечатлих от салатката и мисля довечера да изненадам с нея мъжо. После ще разказвам за отзивите Grinning
Момичета, мисля, че няма разлика между изварата на Маджаров и другите извари, предлагащи се на пазара. Цехът на Маджаров се намира в нашият град. Simple Smile
mari_anka, най-хубавата извара, която съм яла е на Дея, незнам дали има при вас в Пловдив, ако намериш, пробвай, мисля че ще останеш доволна Wink

# 18
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
 БЪНИ, благодаря! Ще се пробва!  Peace

# 19
  • Мнения: 101
FlutterСнощи като се прибрах от работа, разбрах, че сестрата на мъж ми ще идва в къщи, заедно с малката ми племенница Ивайла, която е на 1 г. и е лакомница голяма.
А пилето, което бях направила, според съветите на Бъни, беше излапано от двамата ми мъже ... и както се чудих и маех какво да направя #Crazy, се сетих, че някъде бях гледала по телевизията за бързо, лесно и вкусно "аламинутче".
Сварих 1кг. картофи и 5 яйца. После разбих половин кофичка кисело мляко с 200 гр. майонеза, 100 гр. извара, 5-6 скилидки настърган чесън и копър. Малко сол за вкус. На едро настъргах  в отделни купички картофите, после белтъците на яйцата, малко кашкавал и сирене. Всичко това после го нареждаме на пластове в съд. Първо картофите, после половината от сиренето, кашкавала, белтъците и няколко лъжици от соса. В същия ред се нареждат и останалите продукти. Отгоре се маже хубаво със соса, поръсва се с чер пипер и копър. Най-отгоре настъргах сварения жълтък.
Стана превъзходно!! Гостите малко чакаха, защото се поднася охладено, но послеееееее си облизаха пръстите и нищо не остана в тавата.
Нямам снимки да покажа, защото незнам как се качват на страниците на форума. newsm78

# 20
  • Мнения: 4 358
Beni Vasi браво много обичам такива бързи и вкусни неща.Само до питам моето пиле стана ли и хареса ли се у вас newsm78 Hug

# 21
  • Мнения: 101
  smile3525нямам думи просто newsm51  беше чудесно и всички останаха много доволни!!!
Чакам още идеи за твоите прекрасни специалитети!! smile3502

# 22
  • Мнения: 1 906
Бъни, какво стана със снимките?

# 23
  • Мнения: 4 358
Бъни, какво стана със снимките?

Малко ми е сложно сега - без фото съм. Снимки правя с GSM на мъж ми и все го дебна да снимам преди да е излапал всичко.
Веднага щом мога ще кача - извинете ме моля още веднъж Hug Praynig
Бени Васи - мното се радвам че ви е харесало пилето.Чакам мъжат ми да прати една снимчица дано да е станала за още една бърза рецепта с пиле и ще кача рецепта и снимка  - дано.

# 24
  • Мнения: 101
Бъни, имам предложение към теб. Ако искаш да си говорим на ти? И второ предложение, досега предложените идеи от теб са изключителни поне за мен и не трябва да пропускаш възможността да участваш в "Перфектната вечеря" по Джи Ти Ви. Какво мислиш по въпроса?

# 25
  • Мнения: 4 358
Бени Васи нещо не съм много публична личност май - от срамежливите съм Mr. Greenшегувам се.
Сега момичета пускам още една рецепта от бързите с пиле.
Пак в йенски съд - за работещи и заети жени - всичко пак сурово се слага - пилешко филе овкусено с черен пипер и кимион, лук на полумесеци тънко нарязан, една опаковка замразени зеленчуци Пролетен микс - вътре има броколи, карфион, моркови и пресен зелен фасул, ориз и вода малко по малко от обичайното количество в съотношение 3:1 ,защото самите замразени зеленчуци пускат малко водичка, прибавяте сол на вкус, слагате капака и задушавате в предварително загрята на 300 градуса фурна. Малко преди да е готово махате капака, попичате още към 10 мин и преди да сервирате разбърквате с 1 кофичка заквасена сметана на Данон.
Като сервирах трябваше отгоре щедро да поръся с кашкавал, но ооо изненада моят Кумчо Вълчо го излапал Mr. GreenПАК.
Предупреждавам ,че снимката е супер грозна, но иначе става много бързо и е вкусно Peace - с GSM е в момента нямам фото Sick #Cussing out
http://radikal.ru/action.aspx

Нещо не успях със снимката ще пробвам пак

Последна редакция: пт, 05 окт 2007, 15:50 от БЪНИ

# 26
  • Мнения: 4 358


Дано да стана сега

# 27
  • Мнения: 101
вкусно изглежда. Мъжът ми много не обича броколи, но ще взема да го изненадам някой път. мммм, вече се облизвам.
БРАВО БЪНИ!!! smile3501 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501

# 28
  • Мнения: 4 358
Много се радвам newsm51 newsm51 Само за протокола да кажа,че откакто съм във форума ми е едно такова newsm44 newsm68 много сте мили всички

# 29
  • Мнения: 101
Бъни, може ли точните пропорции на съставките на млечната салатка? Защото според мен пропорциите са важни за добрия вкус и ме е страх, че ако тръгна на око да я правя може да объркам нещо. Продукти на Маджаров по нашите магазини не съм срещала и по колко грама са пакетите им нямам идея никаква. Също така колко шунка, колко чушки..топено сирене колко..Мерси предварително  bouquet

# 30
  • Мнения: 4 358
Муцунка ти ме уби - аз винаги на око готвя.Сега трябва да направя  пак такава салатка за да ти огговоря. Принципно зависи от количеството, или от броя на хората на който ще сервираш.
Аз я правих в голяма купа за салата - сложих 2 опаковки извара май е не повече от 250 гр всяка, една опаковка топено сирене, чушките много зовиси дали обичате по много от тях - аз сложих знам ли около 7 -8 бр., шунката май беше малка разфасовка от тези в който шунката е нарязана по 5- 6 големи палченца.
Ох не мога newsm78 супер ме затрудни тук. Аз с грамажи не готвя - винаги на око. Повечето рацепти сама измислям на момента.

# 31
  • Мнения: 101
Бъни, дай ми някакви идеи за панирани мезета и за пилешки дробчета? Как ги приготвяш?

# 32
  • Мнения: 4 358
Има тема мисля в готварския за пилешки дробчета. Аз ги правя на пилешка дробсърма, с домати и лук на фурна.В понеделник ще пусна още - сори сега отивам на ЧРД Hug

# 33
  • Мнения: 4 358
Beni Vasi извинявай за закъснението - просто тия дни не ми остана време за форума. Може да погледнеш ето тези теми
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=130604.msg2448962 и това също
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=184549.0
За пилешките дробрета аз най често ги правя на пилешка дробсърма - запържвам лук ,дробчетата , ориз - прехвърлям в тавичка, подправките са ми сол, черен пипер и джоджен, водата е в съотношение 3:1 в полза на водата.
Заливката отгоре е от 1 кофичка кисело мляко, 2 яйца, 2 с.л брашно - ако ти е гъсто може и малко видичка. Запичаш заливката и сервираш Hug
Дробчета правя и по селски - в темите има рецепти много
Правя ги и с картофи на принципа на печено пиле с картофи - също става доста вкусно и е едно от любимите ни ястия - бързо лесно и вкусно - там всичко сурово слагам.
Панирани хапки почти не правя - трудоемки са ми - но във форума потърси на търсачка за паста ПАТАФРИ - с нея панировката става най добра  bouquetАко имаш още въпроси питай Hug

# 34
  • Мнения: 101
Мерси Бъни, аз пиша от работа, тъй като у дома, нямам интернет, но тази седмицаааа ми е трудоемка, другата ако съм по свободна отново ще съм на линия. Мерси за съветите. На 27 ще са гостите у дома и 3 от твоите предложения съм включила в менюто си, за което съм ти много благодарна!

# 35
  • Мнения: 4 358
Бени Васи много се радвам и да докладваш после как е минало Hug  bouquet

# 36
  • Мнения: 4 358
Бени Васи само да те светна на още един чуден сайт за кулинария - и там си имат форум момичетата.
http://www.gotvetesmen.com/forum/ - отиваш на гответе с нас, на трети ред темата се казва За ваше улеснение - авторски теми. Ако не си поглеждала досега там идея си нямаш какви красоти има с чудни снимки. И аз си мислех че съм добра кулинарка, но тези момичета просто...... smile3501 възхитена съм и като ми се прияде нещо по така бързо там поглеждам - може и да си харесаш нещо за гостите пък и за друг път да изненадаш някой  love001 newsm44

# 37
  • Мнения: 101
Бъни, ти си просто newsm10. Какво щях да правя без теб - незнам! Затова приеми от мен и моята сестричка, на която си позволих да изпратя рецептите ти и тя много ги хареса, ето това  newsm51. През почивката ще надникна и там и големи благодарности, но не се отпускай, а продължавай да ни изненадваш с твоите авторски рецепти! newsm64

# 38
  • Мнения: 4 358
Бени Васи какаво стана с гостите? Останаха ли доволни?нищо не казваш започнах лекичко да се притеснявам - да не би недоволни да има newsm78 Mr. Green

# 39
  • Мнения: 101
оооооооооооооооооооооооооо newsm51 newsm51 newsm51 много доволни останаха от съвместната ни работа и дори си  преписаха рецептите. А сега след 2 седмици ще посрещам нови гости пак със същото меню и тогава ще направя фотоси и ще ти ги пратя.
  Скоро ще имаме рожденник[smilie=smile3510.gif], но не моя син, а племенницата ми   cook- какво ще ми предложиш за детско меню прелестна Бъни? babydust7

# 40
  • Мнения: 4 358
Само да кажа на всички, който питаха как точно стават Кашкавалените Кошнички - рецептата както казах не е моя а е от Перфектната Вечеря - ето линк точно към тази рецепта
http://www.vecheria.tv/participants_view.php?season=2&w=4&p=127&r=523
За детско меню има прекрасни теми и идей точно за украса пак тук от мамите.Ако имам време ще потърся.
Бени Васи не се похвали какво точно си спретнала и обезателно чакам снимки bowuu
Ето ти темичка с идеи за украса - за малки и не толкова малки дечица
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=235950.msg5382522
и този крокодил - според мен децата много ще му се радват
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=112929.0
Дано съм била полезна  bouquet

Последна редакция: вт, 30 окт 2007, 14:05 от Бъни

Общи условия

Активация на акаунт