Как се "обезкосмява" (сурово) пиле?!?

  • 6 960
  • 51
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 6 155
В последно време се навъдиха много космати пилета Crossing Arms Преди, като че ли не беше така.
Идеята с вестника ми хареса и ще я пробвам   bouquet

# 31
  • София
  • Мнения: 5 285
Не виждам смисъл заради 4-5 косъма да се занимавам да пърля.

Откъде го намираш с 4-5 косъма  newsm78 Напоследък каквато и марка да купя - все е като мъж космато (освен остатъците от пера)  Sick  #Crazy  Sick

# 32
  • Мнения: 3 478
Абе аз все си мисля, че не може да са чак толкова космати, че да трябва да се пърлят в градски условия, ама знам ли newsm78. Ние по принцип кожа не ядем,, но ако трябва да готвя цяло пиле с кожата и има косъмчета си излизат лесно на ръка ( те са най-вече около крилата).

# 33
  • София
  • Мнения: 5 285
Абе аз все си мисля, че не може да са чак толкова космати, че да трябва да се пърлят в градски условия, ама знам ли newsm78.

Ами и аз така си мислех, но напоследък...  Sick

# 34
  • Мнения: 2 197
Аз обезкосмявам на ръка, но с пинсета също е удобно. Не виждам смисъл заради 4-5 косъма да се занимавам да пърля.
И аз не съм попадала на мъхесто пиле. Много странно. Моите все по 2-3 косъма си имат. Горките и плешиви почнаха да ги продават Joy

# 35
  • Мнения: 47 988
аз откакто купувам био пилетата "дюк" и се видях в чудо от косми и пера  Sick ooooh!
иначе на вкус е много приятно, ама докато махна перата минава маса време, а не мога с пера да го готвя Stop

# 36
  • Мнения: 5 539
Не виждам смисъл заради 4-5 косъма да се занимавам да пърля.

Откъде го намираш с 4-5 косъма  newsm78 Напоследък каквато и марка да купя - все е като мъж космато (освен остатъците от пера)  Sick  #Crazy  Sick
Ами гледам да взема най-епилираното. Обикновено купувам на Поло или Росо пилета или части от пилета. Най-често взимам само бутчета всъщност.

# 37
Ако имат пера те са най-вече около крилата и със запалката ги опърляме вкъщи (че е по безопасно)

# 38
  • София
  • Мнения: 5 285
Да докладвам за днешния ми злощастен опит (марка на пилето: Градус)

Имаше много косми по... ъ-ъ-ъ-ъ... бедрата  newsm78 (по бутчетата). Опитах със запалка, обаче... тя се разтопи  #Crazy , защото не съобразих, че трябва да я спирам отвреме на време. Опитах и със запалена свещ - не става добре. Накрая не само се измъчих, ами и мъжът ми реши, че "мирише гадно" и ПАК отказа да яде   ooooh!  Tired

Приемам нови идеи

# 39
  • Мнения: 83
Като бях малка и на село като "отнемаха живота" на пилетата ги натапяха във вряла вода, за да  им се махнат перушинките, а после в една метална кутийка(не мн висока) наливаха спирт за горене, запалваха го и пърлеха пилето. Не мирише особено приятно...ама какво да се прави CrazyВ домашни условия изглежда малко нереалистично, но....

Успех Simple Smile

# 40
  • Мнения: 4 916
Пърленето е гадна работа. Ако пак решиш че ти се занимава, пробвай номера с вестника в банята. Обаче пак ще мирише  Sick

# 41
  • на втория етаж
  • Мнения: 248
Номера с вестника - по-добре на терасата!Няма да мирише в целия апартамент.
А аз ползвам газовия котлон и аспиратора.Запалвам котлона,включвам аспиратора и обръщам пилето над пламъците,докато обгорят всички косъмчета.И готово! Laughing

# 42
  • Мнения: 47 988
колко жалко че прибягваме до подобни методи  ooooh!
а преди като не бяхме в ЕС май бяха по- добре пилетата  Thinking

# 43
  • София
  • Мнения: 5 285
Да допълня, че не живеем сами, а имаме и съквартирант, така че ако е много миризливо, отпада автоматично  #Crazy

# 44
  • Мнения: 178
Да докладвам за днешния ми злощастен опит (марка на пилето: Градус)

Имаше много косми по... ъ-ъ-ъ-ъ... бедрата  newsm78 (по бутчетата). Опитах със запалка, обаче... тя се разтопи  #Crazy , защото не съобразих, че трябва да я спирам отвреме на време. Опитах и със запалена свещ - не става добре. Накрая не само се измъчих, ами и мъжът ми реши, че "мирише гадно" и ПАК отказа да яде   ooooh!  Tired

Приемам нови идеи

Извинявам се, но как така мирише, след като е сготвено?  newsm78 А ако му е замирисало, докато си го пърлила - ми какво търси в кухнята (банята) през това време? Щом му е гадна миризмата, да не стои там!  Rolling Eyes

Присъединявам се към съветите на момичетата по-горе: махаш перата, които са останали неоскубани в кланицата, наливаш малко спирт за горене в една капачка от буркан, драсваш му клечката, държиш пилето на 5 см от пламъка и го обръщаш през 3-4 секунди от всички страни. Пърли се оскубано пиле, а не с перушината! След това го "изкъпваш" хубаво с шепа брашно и водичка, изплакваш и го готвиш, както намериш за добре! 

Общи условия

Активация на акаунт