къде съхранявате преварената вода за АМ и как я топлите

  • 15 991
  • 129
  •   1
Отговори
# 45
  • Ланкър, планините Овнерог
  • Мнения: 10 353
Преварявам и държа в термос.

# 46
  • София
  • Мнения: 3 099
Не преварявам и не топля. Водата идва от кана Брита. Расте и наддава, а на мен ми е лесно.

# 47
  • Габрово
  • Мнения: 1 220
Преварявах водата за деня в тенджерка и я държах в нея, със затворен капак.
Когато трябваше да приготвям млякото, затоплях толкова, колкото ми трябва, в микровълновата печка.

И аз така правех.

# 48
  • Мнения: 3 314
преварявам водата в тенджерка и после я сипвам в 6и6е от минерална вода за бебета

# 49
В термос.Или ако съм забравила да я сложа стоплям я в микровелето Peace

# 50
  • Мнения: 3 634
Аз я преварявам в ел. кана и после я съхранявам в стъклено шише. Когато ми трябва я подгрявам на топла баня или я давам на стайна температура. Някъде четох, че е абсолютно забранено да се преварява повече от веднъж и да се топли на микровълнова. Искренно вярвах, че е така преди да прочета в тази тема колко майки го правят и не се оплакват... Thinking

# 51
  • Мнения: 793
Преварявах в кана и на стайна температура  Peace и аз никога не съм топлила  Wink

# 52
  • Някъде в облаците
  • Мнения: 431
Държа я в термос. Стига ми за цял ден.

Аз също - в двулитров термос с помпа за наливане на водата

# 53
  • на дъното
  • Мнения: 1 544
Кана Брита, че водата в Бургас е с много варовик, после преварявам задължително в тенджера (в ел. кана не можеш да я вариш 5мин.+ това с времето цялата става вътре във варовик), след това във термос 1л. , сипвам в шишето на бебо 30-60мл. по-малко и за следващото хранене  ги добавям от термоса и така водата се затопля малко. Simple Smile
 

# 54
  • У дома... някъде
  • Мнения: 2 367
Преварявам в ел.кана и после в термус.Понякога се налага да я постопля малко в микровълновата печка Peace

# 55
  • Мнения: 498
Преварявам водата в ел. кана, всеки път преди ядене.
"Белия налеп", който остава след преваряване, е от присъствието на калций и магнезии под формата на различни соли, нарича се твърдост на водата.Твърдостта е два вида,временна-премахва се чрез загряване на водата и постоянна-само по химичен път. Вода, която се извлича от подземно водоизточници е много по-твърда от тази от язовирите, защото е в контакт с варовици. Такава е водата предимно в Северна България, но не и в Бургас с риск да уборя един от предишните постове. До колкото знам, в България за питейни нужди не се прилага омекотяване на водата, защото високата твърдост е свързана с по-висок разход на перилни препарати, но по никакъв друг начин не влошава качествата на питейната вода и няма нищо общо с обеззаразяването на водата, т.е. не е опасно нито за нас нито за децата ни.
Дали ще варите в кана или в тенджера, все ще има "бял налеп", а и хубавите кани имат филтър, през който преминава водата, ако чак толкова ви притеснява.
Ако след преваряване, държите водата в стъклени шишета, никога не ги дръжте на пряка слънчева светлина, защото се появява живот, образно казано  Joy hahaha Joy

 Hug Hug Hug

# 56
  • Мнения: 336
Преварявам на котлона и после топля в микровълновата. Казаха ми, че микровълните унищожавали какъвто е останало "живот" след варенето. Не знам колко е вярно,но... Иначе  по погрешка веднъж храних цял ден с непреварена вода от чешмата и нищо ни нямаше. Все пак няма да повторя същата грешка.

# 57
  • София
  • Мнения: 518
В каната,където я и преварявам

# 58
  • Мнения: 337
Съхранявам преварената вода в стъклена кана и затоплям в микровълновата

# 59
  • Мнения: 139
Имам съд, който използвам само за преваряване на водата. Когато ми потрябва си наливам в шишето, пъхам го за секунди в микровълновата и ...готово.
Водата, която преварявам, минава първо през филтъра на кана "Брита" и так си спестявам част от белия налеп. Въпреки това на няколко дни го почиствам от стените на съда за преваряване.

Общи условия

Активация на акаунт