Френски сладкиш с круши

  • 87 632
  • 87
  •   1
Отговори
# 30
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Хаха chumbi не съм експерт по крушите, а на всичко отгоре у нас не сме големи почитатели на шоколадовите сладкиши и затова правя много рядко.  Mr. Green

Мога обаче да поразгледам за такава рецепта.... А може би ще се включи и някой друг с предложение! Peace

# 31
  • Мнения: 1 283
Сега го слагам сладкиша, да видим какво ще стане.Тестото ми се струва твърде малко newsm78.
Яйцето няма ли да се пресече за глазурата?Ако става за гледане след малко снимки Joy

# 32
  • Мнения: 1 283
Направих го, ето резултата.
Дойде ми малко тъничък.Не е като оригинала на Наталина,незнам защо.
Много е вкусен, всички ядат и мълчат. Laughing
Наталина  bouquetдавай и други рецепти с плодове, ще се радвам да ги изпробваме  Heart Eyes
http://i216.photobucket.com/albums/cc120/gaxit/DSC00003.jpg

# 33
  • У дома
  • Мнения: 1 741
natalyna, голямо благодарско за рецептата! Току що го опитахме и даже мисля да го правя за едни французи в петък, които са на гости на съседите. Само се чудя двойна или тройна доза да забъркам като за повечко хора.

# 34
  • Мнения: 1 209
леле наталина, върна мен 15г назад из парижките улици, върна ми баба Simple Smile
направо олигавих клавиатурата...

# 35
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Направих го, ето резултата.
Дойде ми малко тъничък.Не е като оригинала на Наталина,незнам защо.
Много е вкусен, всички ядат и мълчат. Laughing
Наталина  bouquetдавай и други рецепти с плодове, ще се радвам да ги изпробваме  Heart Eyes
http://i216.photobucket.com/albums/cc120/gaxit/DSC00003.jpg

pepika, изглежда чудесно!  Hug

Може би просто формата ти е по-широка - количеството на тестото е малко и в по-широка форма ще се разлее. Но пък изглежда много апетитно! За други рецепти с плодове - погледни в рецептите ми (адреса е в подписа) там има няколко - като най често правен у нас е щрудела!
Разбира се, че ще пускам още рецепти с плодове:)

Atalanta, аз съм написала, че това количество е за около 6 души(ама то си зависи от хората). Мисля, че двойна доза ще е достатъчно, защото ако пък е тройна има опастност да не се изпече добре ако е по-висок. newsm78

harmony_broken -   bouquet

# 36
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Здравейте,поздравления за рецептата   bouquet

Днес реших да го направя, но с дюли, поради липса на круши, засега се очертава страхотно, аромата който се носи от фурната е божествен..сложих върхи дюлите и 4-5 с. лъжици захар...но имам един проблем, докато правех заливката в края на бъркането ми се пресече яйцето, но въпреки това не ми се правеше друг крем и залях сладкиша с този. Ще има ли проблем  newsm78друг път не ми се е случвало..а ако го бях махнала само една секунда по-рано си беше ок... ooooh!

Иначе блата и на мен ми се получи малко тънък, и сложих повече брашно  Thinking

# 37
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Иначе да се отчета, щрудела с ябълки на Наталина го правих онзи ден и свърши на същата вечер....  chef  bouquet

# 38
  • Мнения: 1 272
natalyna , сладкиша звучи, а и изглежда страхотно   bouquet Би ли дала, моля рецепта и за карамелов сироп?

# 39
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Сладкишът стана много хубав, но не трябваше да го заливам с карамела, защото отгоре се втвърди и сега не мога да го разрежа, и а карамелът не можах пове4е да махна, защото ми повлича горния слой тесто.Има ли някаква тънкост при заливането с карамел и рецепта за него?
Следващият път само ще поръся с пудра захар... Peace

# 40
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
natalyna , сладкиша звучи, а и изглежда страхотно   bouquet Би ли дала, моля рецепта и за карамелов сироп?

Здравей lily_b!

Препоръчвам ти ето тази заливка на Таннита:
Карамелова заливка

1/2 ч.ч захар
1/4 ч.ч масло
1/4 ч.ч течна сметана

Карамелизира се захарта, прибавя се маслото и сметаната, бърка се докато всичко заври и стане еднородна смес. Оставя се да изстине и да се сгъсти.


Lindita, аз заливам не целия сладкиш, а само парчетата, когато сервирам. Освен това ползвам или топинг(който не се втвърдява) или карамеловата заливка на Таннита. Съжалявам, ако съм те подвела! Blush  bouquet

А яйцето се е пресякло, защото си оставила заливката да заври - на нея и трябва много малко само да се затопли за да се разтвори захарта.

Последна редакция: чт, 25 окт 2007, 16:49 от natalyna

# 41
  • Мнения: 1 272
Благодаря, natalyna  bouquet
Тъкмо приключвам с печенето на сладкиша. Ще приготвя и карамеловата заливка, която си дала, а после ще пусна и снимков материал от моя опит  bouquet

# 42
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833



Lindita, аз заливам не целия сладкиш, а само парчетата, когато сервирам. Освен това ползвам или топинг(който не се втвърдява) или карамеловата заливка на Таннита. Съжалявам, ако съм те подвела! Blush  bouquet

А яйцето се е пресякло, защото си оставила заливката да заври - на нея и трябва много малко само да се затопли за да се разтвори захарта.
[/quote]

Нищо, не се притеснявай, друг път ще знам, то и без това се изяде  Party

# 43
  • Мнения: 143
Току що го направих този сладкиш в двойна доза и го мушнах във фурната, сега се питам  newsm78 дали да го пека малко повече заради количеството, как мислите?

# 44
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Току що го направих този сладкиш в двойна доза и го мушнах във фурната, сега се питам  newsm78 дали да го пека малко повече заради количеството, как мислите?

Здравей Желание! Simple Smile

Пусни го за всеки случай да се пече 5 мин. по-дълго, но покрий отгоре с алуминиево фолио, ако видиш, че се зачервява много.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт