Италианска фокача по различен начин

  • 14 376
  • 34
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 505
Аз съм тук с още един въпрос,на стайна температура ли втасва тези 2 часа или пък в хладилник?

# 16
  • Мнения: 1 117
"00" има на Дивела 2-3вида в Хит, Метро, Елемаг.

Това е по-фино брашно, можеш да ползваш като алтернатива от нашите това на Ола в синята опаковка, май беше.
На стайна, да. колкото по-топло, толкова по-бързо. около 22-23градуса е добре.

# 17
  • Мнения: 1 505
Lois направих я,изпекох я,и дори съм захапала едно парче от нея.Обаче,от вътре е много мекичка,а отдоло и отгоре е с хрупкава коричка-така ли трябва да е?Всъщност ми се струва,че е прекалено хрупкава.Пекох на 220 градоса,30 мин и я оставих още 10 на изключена фурна,дали не съм я пресушила?Или съм сложила много брашно при днешното замесване?Надявам се да ми кажеш къде сам сгрешила.И сега да я завия ли с кърпа и да я напраскам с малко вода,за да поомекне?Снимки утре.

# 18
  • Мнения: 1 117
е колко е дебела коричката? иначе е така, да. много мека отвътре, хрупкава отвън, но не би трябвало да е дебела и груба кората. не мисля да си сбъркала. ама вкусна ли е, не казваш?
ако я завиеш, ще омекне, естествено.
ние вкъщи я предпочитаме хрупкава коричката.

# 19
  • Мнения: 1 505
Ама аз най-важното съм пропуснала да кажа,че е божественна просто,супер вкусна е.Завих я да поомекне малко,аз половината почти вече я изядох.Продължавам да ям дори-мноооого е вкусна.Става любимото ни хлебче в къщи вече.

# 20
  • Мнения: 1 505
Хайде,пристигам най-накрая със снимков материал.Хора не го пропускайте това невероятно творение,толкова е вкусно.  

# 21
  • Мнения: 1 117
ей, браво! и снимана даже!
много се радвам, че я хареса!

# 22
  • Мнения: 4 076
Снимки не мога да постна,защото се изяде преди да си намеря апарата  Simple Smile
Щом дори и аз се справих,значи рецептата е повече от лесна.Хем аз си я промених малко:в хладилника стоя около 15 часа.Маята ми беше стара и на око измерих 2гр.(суха).Най-големият проблем беше,че тестото ми ставаше по-твърдо от рецептата,та се наложи да сложа повече от 300 гр.вода.Не намерих брашно 00,а някакво на Софимел,на което не пишеше тип 500 или 00,но беше за питки,сладки и т.н.
Това е вкусен хляб,не е бухнал като козунак или пита,и идеята на моите деца е да намажа чесън отгоре,след изпичането,докато е горещ,и да стане чесново хлебче.Аз пък си мисля да увелича дозата,защото за 4 човека е крайно недостатъчно.
Благодаря за хубавата рецепта,Lois    bouquet!

# 23
  • Мнения: 2 439
Преди години една колежка на мъжа ми му беше дала тази рецепта, но беше казала, че е тесто за пица и аз отгоре бях намазала тестото с доматен сос, слагах филенца, чушки, кис. краставички и много кашкавал. Правех по две дози.

# 24
  • София
  • Мнения: 1 312
http:// Направих ,тоес опитах се итал.фокача, но нещо ми лепне като я пробвах,дали защото топла я опитах или нещо съм объркала? newsm78
Помагайте.......

Последна редакция: нд, 14 дек 2008, 07:47 от мм

# 25
  • София
  • Мнения: 1 163
и на мен тестото ми стана по-твърдо newsm78, но не съм слагала допълнително вода. Може би защото и аз не използвах брашно 00, а обикновено.Направо си втаса в тавата,не съм го оставяла 10 мин да "почива"и понеже няма кой да чака 2 часа, го сложих на вратата на фурната, вкл. на 50 градуса, за 1 час и си беше достатъчно за втасване. Щом стана поресто като на снимките значи ми е станало такова каквото трябва Crazy

# 26
  • Мнения: 1 117
Благодаря за хубавата рецепта,Lois    bouquet!
Радвам се, че ти е харесала!

http://i004.radikal.ru/0805/68/d5b4847e3c38.jpg      Направих ,тоес опитах се итал.фокача, но нещо ми лепне като я пробвах,дали защото топла я опитах или нещо съм объркала? newsm78
Помагайте.......
По принцип всяко тесто с мая като е топло е по-влажно.

и на мен тестото ми стана по-твърдо newsm78, но не съм слагала допълнително вода. Може би защото и аз не използвах брашно 00, а обикновено.

Оказва влияние, да. Би могло да се увеличи водата или намали брашното.

# 27
  • Мнения: 154
Такова нещо съм опитвала само веднъж - в Италия и мммммм - невъзможно вкусно беше. В тестото имаше добавени сушени домати и маслини и тези вкусове страхотно се съчетаваха с вкуса на зехтина.

# 28
  • Мнения: 4 392
Точно такава постна рецепта търся.  Heart EyesЩе пробвам.
Обожавам италиански хлябове.. Laughing

# 29
  • Мнения: 1 117
бе тя не е много постна? на мен ми стои доста мазничък тоя хляб, ама е вкусен! bite

Общи условия

Активация на акаунт