Има ли дами, които постят?

  • 12 719
  • 240
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: 1 165
Вчера си взех готови соеви кюфтета-брррр..., въобще не ми харесаха. Соевото сирене също се оказа, че не ми е по-вкуса.За кълновете обаче съм на друго мнение-много ми допадат. Има ли някоя от вас, която е отслабнала? При мен няма такъв ефект, а ми се искаше Crossing ArmsНо, така ще е -като наблягам основно на хляб и картофи Mr. Green

# 211
  • Мнения: 1 014
Bastet, какво е това "хумос"?

# 212
  • Мнения: 9 865
хумус се пише, но и аз нямам идея какво е, това което се яде.
По принцип хумусът е най-плодородната съставка на почвата, образува се от изгнили органични... Но ще чакам Бастет за по-добро обяснение.
Казвате, че ряпата премахва токсините... верно? Не съм знаела, много тежко ми стана, честно, може би защото стоях гладна цял ден, а после...
Аз не съм отслабнала, но не съм и очаквала, то хляб, картофи и варива...

# 213
  • Мнения: 1 014
Е, и аз знам какво е хумус, ама не знам да става за ядене. Peace

# 214
  • Мнения: 3 094
хумус се пише, но и аз нямам идея какво е, това което се яде.
По принцип хумусът е най-плодородната съставка на почвата, образува се от изгнили органични... Но ще чакам Бастет за по-добро обяснение.
Казвате, че ряпата премахва токсините... верно? Не съм знаела, много тежко ми стана, честно, може би защото стоях гладна цял ден, а после...
Аз не съм отслабнала, но не съм и очаквала, то хляб, картофи и варива...


хумУс и хумОс са две различни неща:))).така че това, което се яде се пише хумос. хумОсът е традиционна арабска (оринталска) паста/пастет, коята е приготвена от смлян варех нахут/страгали. А хумУсът е органично вещество в почвата (вследствие на разлагането на биологични видове), която я прави продородна..Тъй че ядем хумОс за щастие, а не хумУс.Simple Smile))))

# 215
  • Мнения: 1 014
Е, това е нещо интересно, дали прилича на фалафела, доколкото знам и той е от нахут? На мен вече ми е трудно да измислям постни  манджи, направо ми писна от лютеница и маслини. Ще взема да пробвам да приготвя тази салата, виждала съм да продават нахут, но така на готова паста - не.

# 216
  • София
  • Мнения: 3 787
Аз го знам като Хомос и е много вкусно,наистина WinkЕто една рецепта:

Хомос

1 ч. ч. нахут; 1/2 ч. ч. тахан; няколко скилидки чесън; лимонов сок; сол; червен пипер

1. Нахутът се слага в тенджера, залива се с вода и се сварява добре (в съда трябва да остане малко вода).
2. Свареният нахут се пасира, като се подправя с лимонов сок, сол на вкус, чесън и червен пипер.
3. Ако е необходимо, се добавя още вода, така че сместа да стане мека и пухкава.
4. След това се прибавя таханът и се разбърква, докато се поемане изцяло. Хомос се поръсва с червен пипер и се сервира.

А за постенето-постя от началото на постите и вече ми е много лесно.Изобщо не се изкушавам от меса и сирена,за разлика от първите дни Laughing
В Готварските рецепти има много хубава тема със страхотни рецепти за постещи WinkСигурно сте попадали на тях.
Рецепти 1
Рецепти 2

# 217
  • Мнения: 9 865
Бастет, не си развалай настроението с правопис. Аз пък бях си нафантазирала, че хумОсът който се яде е някакъв подобен на тоя в почвата и нищо чудно да има някъде по света хора и пясък да ядат. Та затова мислех, че е с У. Но сега вече ще знам, няма да се излагам.

# 218
  • Мнения: 3 094
Е, това е нещо интересно, дали прилича на фалафела, доколкото знам и той е от нахут? На мен вече ми е трудно да измислям постни  манджи, направо ми писна от лютеница и маслини. Ще взема да пробвам да приготвя тази салата, виждала съм да продават нахут, но така на готова паста - не.

Във всички диетични магазини я има.

# 219
  • Мнения: 3 094
Бастет, не си развалай настроението с правопис. Аз пък бях си нафантазирала, че хумОсът който се яде е някакъв подобен на тоя в почвата и нищо чудно да има някъде по света хора и пясък да ядат. Та затова мислех, че е с У. Но сега вече ще знам, няма да се излагам.

Не, няма такова нещо:))))).Ама викам да не вземе някой загладнял да си напълни с пръст устата - шегичка:))). А инак правописът е много важен - лошото е , че на мен понякога ми блести клавиатурата и използвам съседни бутони и стават едни....все още като пиша гледам клавиатурата Embarassed

# 220
  • Мнения: 3 094
Ох, забравих! Ама май бях споменала в началото на темата за диетичните магазини, които знам. Знам един на Шишман, срещу аптека Ремедуим горе-долу; един друг на пресечка на Иван-Асен, улицата, която е зад Райфайзен банк; и един на Дунав май беше близо до кръстовището с Дондуков, в посока към Сточна гара

# 221
  • Мнения: 409
Bastet, благодаря за рецептата Hug средиземноморската погача със зехтин, стана много вкусна   chef

# 222
  • Мнения: 3 094
Bastet, благодаря за рецептата Hug средиземноморската погача със зехтин, стана много вкусна   chef

Моля! Днес - утре мисля да правя леща.

# 223
  • Мнения: 351
 И аз да се запиша Grinning.

 От доста години спазвам и Коледните и Великденските пости. Последните години ги пропуснах, понеже първо бременях, после кърмих 1,6г... и чак сега мога спокойно да се отдам на боба, ориза и филиите с лютеница   Laughing.
 Аз съм от тези "постаджийки", които обикновено са с няколко килца отгоре в края на постите. Винаги си казвам, че ми е за последно, че не е полезно да се лишаваш от месо и особено от млечни продукти, но като стане време за пости и ... не знам какво ми става newsm78, просто ми е гадно да се тъпча с пържоли Confused.

 Хайде, да на ставам много подробна, ще следя темата Peace.

# 224
  • Мнения: 9 865
Вчера готвих леща, днес я доизядохме и съм малко обезсърчена, чудя се какво да готвя.
Много обичам броколи с масло, но трябва да го измисля с нещо друго... например растителна готварска сметана, става ли?

Общи условия

Активация на акаунт