Знам рецептата от приятелка, но си няма име или поне аз не го знам
Прилагам и снимки за възбуждане на апетита
Необходими продукти
Пържени картофи
маслини
пилешко месо или бекон
кисели краставички
черен пипер
сол
За соса
брашно
прясно мляко
100-150гр. кашкавал
Ако предната вечер сте изпържили с фритюрника повечко картофки и са ви хартисали, то сега е момента да ги употребите. Също ако сте имали гости и по чиниите са останали разни мезета може и тях да употребитеза тази рецепта.
Аз пържа специално за случая два тигана картофи. Изсипвам изпържените картофи в намаслена тавичка. Нарязвам маслини и кисели краставички повечко и добавям към картофите. Сварявам пилешко бутче, което накъсвам при останалите продукти, но може да се използва и бекон, шунка или каквото ви се намира. Може да добавите и други продукти по желание като сирене, царевица, гъби и т.н. Овкусявате всичко това с черен пипер и сол като разбърквате добре.
След това правите заливка като в предварително загрятото олио запържвате няколко лъжици брашно към което добавяте прясно мляко и бъркате докато стане хомогенна сместа. В тази смес слагате настърган или нарязан на кубчета кашкавал и добавяте ако имате топено сирене и бъркате докато се поразтопи съвсем кашкавала вътре. Добавяте сол и черен пипер към сместа и с вече готовата смес заливате продуктите в тавичката и слагате да печете на силна фурна. Ястието става за 15-20 мин.Приятен апетит!