Страхотен Кекс!

  • 66 380
  • 182
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 2 481
Маслото-колкото душа ви иска,
 аз съм го правила кекса и със 3 яйца и със маргарин,и без орехи  но по рецептата си е най хубав де,а масло колкото повече толкова повече! Laughing
Пробвайте като за начало със 125 грамовите -1/2 Thinking

# 31
  • варна
  • Мнения: 1 830
Ели, мерси за рецептата - кекса стана супер

  bouquet

# 32
  • Мнения: 2 481
Така като го гледам ми иде да го изям,дали да не ида да си направяя! newsm78

Браво на вас,ваште даже са красиви,моя не става такъв изразителен!Да ти дойде през екрана да ядеш! Grinning

# 33
  • Мнения: 224
Ето и моята рецепта за кекс.Разбивам си 4 яйца на пяна,добавям 2 ч.ч. захар,1 пакетче бакпулвер,щипка сода бикарбонат,3/4 ч.ч. олио (малко повече от половината чашата),4 ванилийки и 2 1/2 ч.ч. брашно.Накрая разреждаме с 1 ч.ч. топла вода,до необходимата гъстота за кекс.На мен ми отива с едно пръсче по малко от 1 ч.ч. вода.Вътре може да му сложите и орехи или да го украсите наполовина с какао.Това е.

# 34
  • София
  • Мнения: 10 858
Ели, благодаря ти за рецептата  bouquet
Не знаех за такъв кекс с орехчета, срещала съм тривиалният вариант - с орехите вътре. А обожавам кекс с орехи. Утре ще купя орехи и ще го направя.

мими82 направо каква снимка си сложила, да полудее човек ooooh!

# 35
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
mimi_82, ама това си е направо разкошотия!   bouquet

# 36
  • София
  • Мнения: 10 858
Имам само 4 яйца. Дали ще стане, че искам да го направя?

# 37
  • Мнения: 1 178
авторката каzа, че и с три яйца го е правила и е ставал.

# 38
  • Мнения: 3 034
направих го и аз. само да кажа на тези, които имат като моята форма - горната част се вдига, тоест не са едно цяло: не слагайте маслото направо във формата, всичко изтече и фурната го загори и се включи пожарната аларма, а орехите изгоряха без мазнина Sick сложете хартия за печене и чак после маслото, орехите и т.н. втория път ще го пека и на по-малко градуси, май фурните тук са по-силнички, може би на 180-200 градуса  newsm78

# 39
  • София
  • Мнения: 10 858
И аз го направих, но понеже формата ми за кекс не е незалепваща, та ми залепна и не мога да го обърна #2gunfire

# 40
  • Pierrefonds, CA
  • Мнения: 802

 ooooh! И при мен стана така, като правих сладкиша на Лео с карамел, разтече се карамела по време на печенето. Затова вече не я ползвам тази тава, само за обикновен кекс. Виждала съм Anna Olson от Foodcanada да облепя тавичката с фолио за да не тече  Thinking  На алармата отдавна съм махнала батериите,  не ми се иска да ме стресират допълнително пожарникарите  Laughing

# 41
  • Мнения: 2 481
Да формата трябва да е незалепваща или си я намажете с масълцето! Peace

А за тези форми с махащото дъно-те не са ли само за торти? newsm78

Вече от фурната зависи дали на 200 или 220 или 180 !

Може и с 3 яйца става по малък просто! Peace

# 42
  • Мнения: 3 562
....Да ти дойде през екрана да ядеш! Grinning

Присъединявам се  smile3521

Мими 82 - олигавих клавиатурата  Crazy

# 43
  • София
  • Мнения: 10 858
Аз да кажа все пак за кекса - отлепи се, след като изтина /добре че облях формата с маслото/.
На вкус е фантастичен  ooooh! Орехчетата са просто върха, аз го направих с повече.
Ели благодаря за рецептата, записвам си я в тефтера!   bouquet

# 44
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Аз да кажа все пак за кекса - отлепи се, след като изтина /добре че облях формата с маслото/.
На вкус е фантастичен  ooooh! Орехчетата са просто върха, аз го направих с повече.
Ели благодаря за рецептата, записвам си я в тефтера!   bouquet
Ами хайде прати ми едно парченце де........  Sad

Общи условия

Активация на акаунт