Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 14

  • 43 439
  • 296
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: 1 271
Благодаря на всички за добрите отзиви относно моите творения-е, може и още да дам от себе си, но в момента с бебе и много малко свободно време -това е!

Gushanka, наистина дай рецептата за кюфтенцата?Много ми се иска и аз да направя такива и да ги сложа в чиния(не върху торта) и да ги сервирам в къщи за истински и после да гледам реакции... Joy

Момичета, имам един спешен въпрос - искам да направя подобна торта


та интересува ме как се правят тези разрези най -отпред на тортата(където са перличките)?Ако някой знае , моля нека да сподели, благодаря предварително.   bouquet

# 241
  • У дома
  • Мнения: 1 741
silrai , май бях гледала някъде, че се притиска с дървен шиш, за да стане вдлъбнато.
На мен пък проблема ми е, че тук не съм виждала перлички по магазините.

# 242
  • Мнения: 7 091
Silrai, можеш да го направиш с обратното на ножа или както ти е казала Аталанта с дървен шиш, но ми се струва, че доста дебели ще станат разрезите. Друг вариант е с линийка да притиснеш.

Аталанта, има да се продават перли в конфекшънъри магазините, също може да си поръчаш и онлайн, ако не си намерила кажи да ти пратя линк.  Peace

Аз само ви се радвам на красотите, от сума време не можех да влизам, че ме бяха залюляли едни....
Сега ми се иска я за Коледа, я за Нова година да взема да направя торта, ама да видим... Rolling Eyes

# 243
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Gushanka на мен трансфера ми стана солен /особено там където е син/ оказа се , че е от боята за яйца - в нея имало сол. Ама нали се бързам и не питам, после се усетих - като пробвах. По-избутахме го и излапахме вкусната торта.

Ами момичета поне 5 пъти съм предупреждавала за солта в боите за яйца. Това е последното. А и като отворите пакетчето там се виждат кристалите сол, не е еднородна прахообразна сместа.
Отзад на опаковката пише, ако има сол. Има и такива за яйца, които са без сол.


Silrai, можеш да го направиш с обратното на ножа или както ти е казала Аталанта с дървен шиш, но ми се струва, че доста дебели ще станат разрезите. Друг вариант е с линийка да притиснеш.

И на мен ми се струва че с дървено шишче ще станат много дебели чертите и заоблени. С тъпото на ножа е по-добре.

Последна редакция: вт, 13 ное 2007, 08:56 от М_е_г_и

# 244
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
silraiтъй като пиша в една и съща дискусия с Вера(тя е чехкиня) мога 100% да твърдя, че това е правено с обратното на ножа, както и че в случая захарното покритие трябва да е по-дебело, за да се получи ефекта!

# 245
  • Мнения: 3 376
Момичета, сигурно е излишно да казвам и аз, че вие сте просто вълшебници в кухнята!   bouquet Вашите мъже и деца са върли късметлии!  Peace

Имам поредица много прост(ашки) въпроси, на които сигурно вече 100 пъти сте отговаряли Embarassed Отнасят се до боите. Кога и как ги добавяте към марципана/мастиката, и в какво количество? Също така, искам да ви попитам: когато правите дадена фигурка от даден цвят, само нея ли боядисвате, или си имате заделено количество предварително боядисан марципан? И как опазвате отделните фигурки от изцапване една от друга?

Благодаря предварително!

# 246
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Добавям след като вече всичко е замесено, отделям си парче на око (естествено после остава, гледам да не е много малко, че трудно се докарва пак същия цвят, ако не стигне), слагам боя и меся. Ако лепне добавям пудра захар (или нишесте). Количеството зависи от боите които имаш и от цвета който искаш да постигнеш. Аз в началото слагах 2-3 капки, меся, ако ми е много светло - слагам пак и т.н. После си свикнах с боите и по-бързо улучвам цветовете, които искам. Докато работя с част от тестото, останалото стои в хладилника, увито в найлон. Като ми остане боядисано парче, също го увивам в найлон и в хладилника. Фигурките се оставят да поизсъхнат, не цапат. После се подреждат върху тортата.

Друг начин е да боядисваш вече готовите фигурки с четка. После ги оставяш да изсъхнат.

# 247
  • София
  • Мнения: 2 671


Имам поредица много прост(ашки) въпроси, на които сигурно вече 100 пъти сте отговаряли Embarassed Отнасят се до боите. Кога и как ги добавяте към марципана/мастиката, и в какво количество? Също така, искам да ви попитам: когато правите дадена фигурка от даден цвят, само нея ли боядисвате, или си имате заделено количество предварително боядисан марципан? И как опазвате отделните фигурки от изцапване една от друга?

Благодаря предварително!
Няма такова нещо, аз лично смятам, че темата е и за това да си помагаме, та на въпросите:
Аз добавям боята към марципана след като съм го приготвила. Разделям го на количества, които преценя на око, че ще са ми необходими от различноте цветове. Всяко парче омесвам с дадената боя - аз използвам в момента на прах /голяма цапаница става с тях, като попадне някъде от праха  Rolling Eyes /. За количеството - слагам по малко /на върха на клечката за зъби/ и омесвам, ако искам по-наситен цвят - добавям още и омесвам.
За отделните фигурки - обикновено правя повече марципан и остатъка съхранявам добре опакован в прозрачно фолио в хладилника.
Фигурките ми не са се цапали една от друга, боядисаният марципан не пуска, но аз не ги боядисвам с четка, а използвам оцветен марципан. За оцветяваните допълнително - не мога да ти отговоря.

# 248
  • Мнения: 3 376
Благодаря ви за обясненията, мисля, че вече ми се изясни  Sunglasses В началото мислех да използвам боите за яйца, останали ми от Великден, но видях в един от предишните постове на Меги, че точно този тип съдържат Е-нещоси и сол  Twisted Evil Та сега ми остава вариантът със степче, или, ако не ме домързи, ще ида до магазина, където продават сладкарски оцветители. Добре, че ми казахте как се процедира с боите на прах, че щях да почна да разреждам степчетата преди употреба  Embarassed Laughing

# 249
  • Мнения: 1 271
Благодаря на всички ви за помощта.То не било трудно, ама като не знаеш...  bouquet
Гризката , най добре работи само със сладкарски бои.Аз преди съм пробвала с боя за яйца и ми се втвърдяваше тестото от тях.Остави другото ами трябва да се разредят в течност преди употреба, защото иначе тестото става на точици...

# 250
Отново сте направили страхотни тортички всички  bouquet/не искам да изброявам да не пропусна някой/,но много ми стана забавна тортичката с кюфтенцата Peace.И аз бих искала да ги изненадам вкъщи/ще се посмея доста тъй като много си падат по месото Joy/.
silrai първата ми тортичка изглеждаше по подобен начин/имам предвид квадратите/,но понеже не можех да сложа целия чаршаф бях нарязала бели и зелени квадратчета и ги залепих шахматно и сложих перлички.Тя ми е в телефона/снимката/и няма как да я кача,но ще помоля довечера за помощ и ще я копна тук.
До скоро кулинарки сладки Heart Eyes

# 251
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Момичета, сори за спама. Днес нещо н е ми е добре- вдигнах темп и явно се отразява и на зрението ми та бях пропуснала фирмата, за която писах в поста преди да го редактирам  Sad

Последна редакция: вт, 13 ное 2007, 11:43 от _Пепи_

# 252
  • Мнения: 1 271
mama_dobi , много ще ми е интересно да я видя.Напоследък съм на тема квадратчета и всякакви гоеметрични фигури...

_Пепи_ , този линк го има на първа страница  Wink

# 253
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
silrai, просто не знам къде съм гледала

Сори за спама. Изтривам си писаното. Просто явно не съм гледала добре

# 254
  • Мнения: 266
 smile3501 newsm51Момичета,страхотни торти!Ето я моята набързо скалъпена торта Рафаело.Наталинка,благодаря за страхотната  рецепта.HugУкрасата е с остатъци от марципан ,,Варна,, Wink

Общи условия

Активация на акаунт