Невероятно вкусно телешко!!!!! Лесно и бързо!

  • 49 704
  • 81
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 1 432
Как е манджата ,става ли ?  Wink
На въпроса за теле6кото, домашно е и за 30 мин + 10ина преди да сложа капака стана екстра.
Това дъртото от магазина сигурно ще иска 50ина мин ,знам ли  Thinking

# 31
  • Мнения: 3 674
Как е манджата ,става ли ?  Wink
На въпроса за теле6кото, домашно е и за 30 мин + 10ина преди да сложа капака стана екстра.
Това дъртото от магазина сигурно ще иска 50ина мин ,знам ли  Thinking
Стана ..... какато винаги!  Heart Eyes Хапнахме доволно и сега качвам снимките!  Peace  За времето да ти кажа....моята приятелка ми сподели че първия път  решила да го направи 30 мин  в тенджерата....и като отворила капака...месото били на въглени ни загоряло  #Crazy

 Ако е дърто  говеждо може и да му дадем повечко време....може и 40-50 минутки да отиде...знам ли...newsm78  Аз купувам само крехко телешко...и то  става за 20 минути...

# 32
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
Да споделя и аз за резултата от телешкото!!!!!!!!!!!!!!
Стана наистина невероятно вкусно,ОБАчЕ ми загоря лука на дъното ,за което много ме е яд #Cussing outАз обичам да хапвам лук,и му се точех ама.....незнам защо така.И въпреки всичко му сложих половин кафена чашка вода ,понеже готвих 1 кг.месо,а не 500 гр.
И накрая като мислих защо е загорял лука,измислих,че ще е добре да сложа 1 скаричка на дъното на тенджерата,за да предотвратя такива фалове.
И друго,понеже моето е купешко месото го варих 25 мин,дали затова загоря?!?!?! newsm78
Но на моя мъж ,много му хареса и не усети ,че е загоряло/то не се усещаше в месото,а само в соса,и го лиших от сос в чинията hahaha
Но определено ще готвя често това ядене PeaceХареса ни!!!!!!!
И още нещо последно обещавам PartyСпоред мен 1 кг.месо е толкова,колкото да се нахранят 4 човека/не много ящни,а ако са гладници 3ма.Казвам го да имате предвид когато ще гощавате  bouquet
МЕРСИ ЗА РЕЦЕПТАТА  bouquet

# 33
  • Мнения: 3 674
danidji....много се радвам че ви е харесала яденето. Hug  Да, рецептата която съм дала е за две порции+ дете.....което не е много ящно.... Joy

Иначе за загарянето ан лука ...мисля че ти е загоряло ако си го задушавала на по-силен котлон...и 25 минутки може да е малко множко . Аз винаги сшазвам 20 минутки,и така  никога не ми е прегаряло. Но не съм гортвила с 1 кг ттелешко... newsm78  Но мисля че това е причината. Затова другия път пробвай 20 минутки ...макс. 25 мин на по-слаб котлон  обаче ...и с повечко мазнинка и малко повечко водичка да кажем 1 кафена чашка...или със скаричка както си решила.. Peace

Последна редакция: пт, 02 ное 2007, 23:17 от roza66

# 34
  • Мнения: 3 674
Как е манджата ,става ли ?  Wink
На въпроса за теле6кото, домашно е и за 30 мин + 10ина преди да сложа капака стана екстра.
Това дъртото от магазина сигурно ще иска 50ина мин ,знам ли  Thinking

Witchy....Сега си мислех  след като  danidji писа.... Мисля че му е  ужасно ..много 50 минути...ще загори на дъното!  Thinking В това ядене няма много вода..така че не превишавай 25 минути.,...и то на средно слаб ..към слаб огън! Peace

# 35
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
Със сигурност мога да кажа,че 50 мин ако се вари,ще изкарате накрая въглени а не месо Laughing
Колкото и да е дърто месото,повече от 40 мин,не е необходимо.Готвя често телешко у дома ,и то в такава тенджера,затова ви казвам, че каквото и да е месото то става за 40 мин.
Моят съвет ,е ако се готви 1-2кг месо да се добаво малко водичка,и наистина както е казала Роза да се готви на слаб котлон след завиране/вече съм сигурна,че това ми е била грешката,аз така го правих ,но на големия котлон,вече ще го слагам на малкия Peace/
И да кажа също,че аз винаги съм купувала месо,нямам кой да ми дава домашно,така ,че най-най много да се готви 30 мин.и то на слабо Wink

# 36
  • Мнения: 11 747
Тъй като никога в живота си не съм ползвала тенджера под налягане,да попитам.А не може ли,ако отворя тенджерата след 20 мин и видя,че има нужда от още малко,да я затворя и да се поготви още 5 мин? Thinking
Аз ако не взривя къщата пак ще е добре... Mr. Green нали гърмяли.

# 37
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
Абе може,но ще стане за 20-25 мин.Кавам ти го щото снощи го правих за 25 мин-1 кг месо.
И сега :тентжерата преди да я отвориш,я слагаш направо от котлона в мивката,пускаш върху нея студената вода ,и след 30 сек.се чува пук,и е готова,НО АЗ ВИНАГИ ПРОВЕРЯВАМ чРЕЗ ВИНТИЛА ДАЛИ ИМА ОщЕ НАЛЯГАНЕ В ТЕНДЖЕРАТА.АКО ВИНТИЛА НЕ ИЗПУСКА ПАРА  И НЕ СЕ чУВА СВИСТЕНЕ ВСИчКО Е О.К.,а да провериш натискаш черната пластмаса,т.е.ръчката на винтила и ако не излиза пара и не свести САМО тогава отваряй,в противен случай ,ще трябва да го сържеш месото от тавана  hahaha

# 38
  • Мнения: 11 747
лелееее,то сериозно звучи  #Crazy
абе аз съм решила и ще се пробвам.Много ми се яде такова ядене и така.Ще взема на заем,да видим само от кого ще ми е най-удобно и това е.После може и да се снабдя - ако няма инциденти  Mr. Green

# 39
  • Мнения: 330
Тъй като никога в живота си не съм ползвала тенджера под налягане,да попитам.А не може ли,ако отворя тенджерата след 20 мин и видя,че има нужда от още малко,да я затворя и да се поготви още 5 мин? Thinking
Аз ако не взривя къщата пак ще е добре... Mr. Green нали гърмяли.
Аз винаги приготвям телешко месо в херметическа тенджера. Досега вече няколко години съм нямала инциденти с тенджерата, но от котлона направо в мивката и поливане със студена вода ми се струва опасно Shocked
Аз лично те съветвам да не правиш това. Ако искаш да отвориш тенджерата по-рано, то свали тенджерата от котлона и я остави за няколко минути някъде на безопасно място, за да излезне налягането през вентила. След като спре свистенето внимателно махни вентила и ако няма повече въздух я отвори.
Между другото в момента готвя телешко в херметическа тенджера.
Приготвих го така: нарязах месото на парченца и го запържих, заедно с 2-3 глави лук в мазнина. Прибавих моркови на жулиени,  домати от консерва, гъби пак от консерва, червен пипер, черен пипер, щипка сол, чубрица, около половин кафена чаша червено вино и вода да покрие месото.
Като се свари ще поръся с пресен магданоз. За гарнитура ще сваря картофи.
Това ще е вечерята довечера.
Опитайте става невероятно вкусно!  chef

# 40
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
pina, спокойно! Тенджерата под налягане не е никак опасна ако я използваш правилно!  Peace

# 41
  • Мнения: 11 747
Ами работата е там,че аз не знам как е правилно...,но явно ще мина и инструктаж,като я вземам.Вярвам,че ще се справя,щом толкова хора преди мен са успели! Grinning

# 42
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
Илиана,защо си мислиш,че е опасно newsm78
Има тема специално за тенджерите под налягане,прочети. WinkТам са написани всички правила на ползване,и това е едно от тях.По принцип се използва когато незабавно искаш да отвориш тенджерата,иначе аз си я оставям за 1 час и чак тогава я отварям PeaceА това да изкарам парата през винтила,е, веднъж опитах и от дупката така излезе пара,че пръста ми се зачерви,и затов ане го практикувам,но най често я оставям да си почина и тогава отварям....

# 43
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Не бойте се бе хора от 20 г . практикувам такова отваряне - от котлона в мивката , обливам със студена вода докато изохка парата и отварям - бързо и безпроблемно . А вътре яденето си ври даже .... И майка така прави , тя ме е учила - в къщи гърмели не е имало . Телешко само така приготвям - то иначе с часове ще го чакам и пак няма да се дъвче . Рецептата ми допадна - като случа хубаво телешко ще я пробвам !

 А и за повторното варене - може - само че ще следиш минутите като ти засвири винтила - иска време да заври и херметизира .

# 44
  • Мнения: 330
Илиана,защо си мислиш,че е опасно newsm78
Има тема специално за тенджерите под налягане,прочети. WinkТам са написани всички правила на ползване,и това е едно от тях.По принцип се използва когато незабавно искаш да отвориш тенджерата,иначе аз си я оставям за 1 час и чак тогава я отварям PeaceА това да изкарам парата през вентила,е, веднъж опитах и от дупката така излезе пара,че пръста ми се зачерви,и затова ане го практикувам,но най често я оставям да си почина и тогава отварям....
Темата за тенджерите под налягане не съм я чела, но ще я прочета. Peace
Не съм те съветвам да изкараш парата през вентила без да си оставила тенджерата да "почине" - ясно е че ще си изгориш ръцете.
И все пак си мисля че не е редно да се променя рязко температурата  на гореща тенджера под налягане чрез поливане  със студена вода. newsm78
Това си е мое мнение и решение и не задължавам никого, да прави каквото и да е.

Общи условия

Активация на акаунт