Какво да правим със сухия хляб????

  • 27 126
  • 38
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 4 496
cheaty ,първият линк не се  отваря... Sad

# 31
  • Мнения: 22 867
cheaty ,първият линк не се  отваря... Sad

При мен се отвори, ето това е рецептата на Pavel:

Стар хляб се нарязва (или накъсва) на хапки, слага се в тиган и без мазнина се затопля докато стане леко хрупкав. След това се добавя доматено пюре - количеството не трябва да е много, а само колкото да овлажни хляба. Тук е момента и на подправките - според мен много отива червен пипер, но сложете каквото харесвате вие. В тигана се чукват и яйца (броя зависи от количеството хляб) и се разбъркват и пържат докато не останат сурови места.

# 32
  • UK/София
  • Мнения: 7 681

 Яла съм страхотно ястие от сух хляб, казва се мачкАн.Ако някой знае рецептата ще е чудесно!
Мачканът се прави от хлебни трохи. В тиган се разтапя масло (гледайте да не се препържва), сипват се трохите. Бърка се, докато трохите поемат маслото и станат леко хрупкави. Накрая се добавя ситно натрошено сирене, като тиганът се сваля веднага от котлона.
Наистина е много вкусно.  Peace

 Много благодаря! Hug

# 33
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Старият хляб го нарявам на кубчета, в една тава и във фурната да се изпекат крутоните до златисто. След това  като изстине си ги прибирам в кутия и сервирам със супички.
Страхотна идейка, признавам!

# 34
  • Мнения: 58
Благодаря Ви момичета за рецептите. За първи път чувам за "хлебна пица", но много от Вас я споменаха, така че мисля и аз да я пробваам   chef

# 35
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Благодаря Ви момичета за рецептите. За първи път чувам за "хлебна пица", но много от Вас я споменаха, така че мисля и аз да я пробваам   chef
Ето така изглежда хлебната пица:

# 36
  • Popovo, Bulgaria
  • Мнения: 559
Аз правя торта със стар хляб
бисквити закуска, хляб, маргарин, захар, какао- лесно и вкусно
каква е технологията на тази торта

# 37
  • BABYLAND
  • Мнения: 3 409
   Години наред купувам хляб, изяждат се по 2-3 филийки и се изхвърля, тъй като вече изсъхнал /ям само аз/. От няколко месеца започнах да правя следното - купувам хляб и още същия ден го нарязвам на филийки. Увивам ги в прозрачно филио по две или по три и ги слагам във фризера. След като ги извадиш се размразяват много бързо, ако е спешно - може да се сложат в МВ за няколко секунди докато отпуснат и са мекички като памук.  Така винаги имам хляб.
   Другото нещо, което винаги имам във фризера - купуваме хлебчета. Бели и черни. Те са полуготови. Докато загрее фурната се вадят от фризера да "отпуснат" за няколко минути, после се пекат доста бързо. Така хляба е пресен, ароматен и ти е бедна фантазията колко може да се омете на едно ядене от него.  Mr. Green

# 38
  • Мнения: 1 906
 ...
   Другото нещо, което винаги имам във фризера - купуваме хлебчета. Бели и черни. Те са полуготови. Докато загрее фурната се вадят от фризера да "отпуснат" за няколко минути, после се пекат доста бързо. Така хляба е пресен, ароматен и ти е бедна фантазията колко може да се омете на едно ядене от него.  Mr. Green
Аз веднъж купих полуготови черни хлебчета. Дойде ни на гости един много скъп за мен човек и реших да го изненадам с пресни и топли хлебчета.  ooooh! Лелееее те станаха твърди като камък. Не ставаха за ядене!
Има ли някаква тнкост, която не знам  Thinking ?

Общи условия

Активация на акаунт