Истинската причина за кариеса при децата

  • 28 030
  • 200
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 1 161
... Изсъхнала е но няма и петънце мухъл.

Това ми напомня картофите на Макдоналдс и те след 6 месеца стоене са сухи, но без мухъл... Или вашият хляб има проблем или картофите са много еко  newsm78

За съжаление повечето от нас, които живеем в града нямаме вашите възможности и време да си приготвяме храната по такъв начин.  Sad
Нямаш представа колко бързо се прави такава питка - Замесва се за 10-на минути и се пече 20-на минути (на тук), докато се свари супата за обяд. Мирена прави малки питки, за да има пресен хляб и за да стават бързо.

Да се върнем на зъбите -- когато зърната се смелят непосредствено преди омесването на хляба се запазват ценните им съставки. Това се практикува във всички примитивни нации (онези с идеалните зъби  moresmile) -- суровините се приготвят непосредствено преди яденето, нямат фризери, чували с брашно и т.н.

А  при индустриалния хляб минават седмици преди да се опече хляб от брашното и съставките му са отишли на кино --  окисляват се (като онази гъба горе). И, между другото, работих известно време в местния хлебозавод -- със сигурност знам, че в ръжения хляб всъщност има не повече от 15% ръж.

Последна редакция: пн, 03 дек 2007, 22:08 от Ludmil

# 151
  • София
  • Мнения: 6 999
Ludmil, ама нали трябва да втаса, а брашното да се смели, а.... ?  newsm78
Не е толкова бърза тази работа.

Но определено домашния хляб няма общо с купения.

# 152
  • Мнения: 1 161
Ludmil, ама нали трябва да втаса, а брашното да се смели, а.... ?  newsm78
Не е толкова бърза тази работа.

Но определено домашния хляб няма общо с купения.
Хлябът е без мая и няма нужда от втасване. Престоява може би 20-на мин. на топло, ако е с квас, а когато е със сода и оцет се пече веднага.
За по-бързо може с електрическа мелничка. Но друго е ръчно -- можеш да му fiuuuuuu докато мелиш. Това е също част от тайната. Едно време жените много са пеели, и в кухнята и по жътва...  То е вид ритуал, магия. Песента придава благост на храната.

Ще взема да заснема едно приготвяне на питка, за да видите как става.

Последна редакция: пн, 03 дек 2007, 22:14 от Ludmil

# 153
  • Мнения: 14 654
Песента придава благост на храната.
Знаех си!
А иначе с този така хубаво изглеждащ хляб, не се връщаме на проблемите със зъбите, а на проблемите на целия ни организъм, идващи от лошото хранене. Ето ти казваш, че и за редовен стомах е най- чудесното решение, вместо активия, което пък напомня колко много хора са болни от запек, само виж честите реклами на разхлабващи средства  Mr. Green

# 154
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
Къде  и как съхранявате зърното без да мухлясва ? От къде го купувате ?

# 155
  • Мнения: 1 161
Песента придава благост на храната.
Знаех си!
А иначе с този така хубаво изглеждащ хляб, не се връщаме на проблемите със зъбите, а на проблемите на целия ни организъм, идващи от лошото хранене. Ето ти казваш, че и за редовен стомах е най- чудесното решение, вместо активия, което пък напомня колко много хора са болни от запек, само виж честите реклами на разхлабващи средства  Mr. Green
Във чисто тяло болести не виреят (това включва и зъбите), това се знае още от египетско време.

Преди 100-на години (виждал съм стар учебник по медицина) докторите са препоръчвали първо да се изчисти болният отвътре (да се измият червата от натрупани токсини с топла вода или билкова смес), предписвало се е слънцелечение, масаж, фрикции и чаааак тогава, ако няма подобрение се е минавало на лекарствата. После идва Рокфелер и задрасква всичко природно от учебниците, само хаповете оставя... защото от слънце, вода и билки пачка не се прави... но това е друга тема...

Последна редакция: вт, 04 дек 2007, 13:16 от Ludmil

# 156
  • Мнения: 1 161
Къде  и как съхранявате зърното без да мухлясва ? От къде го купувате ?
Царевицата я отглеждаме, житото го взимаме от фуражен магазин. В него има малки пакетчета с билки, които го предпазват от молци и други такива. Съхраняваме го в големи стъклени буркани с капачки на тъмно.

# 157
  • Мнения: 2 761
Питката изглежда много петитна.
Такава мелни4ка съм виждала тук,но електри4еска.Тази мели зърносто с някакъв камък...Сега не мога да се сетя как се казва то4но.Мисля оба4е,4е е от съ6тото естество,с което са си мляли зърното древните траки(тази година ходих на Перперикон и там видях подобно не6то).Сетих се-хромел се казва и мели зърното на трици!
Маята прави Ca и Mg в бра6ното неразтворими и неусвоими, а те са най-важните елемента за алкалния баланс.Един вид маята ограбва Ca и Mg и прави хляба киселинообразува6т.

Преди 100-на години (виждал съм стар учебник по медицина) докторите са препоръчвали първо да се изчисти болният отвътре (да се измият червата от натрупани токсини с топла вода или билкова смес), предписвало се е слънцелечение, масаж, фрикции и чаааак тогава, ако няма подобрение се е минавало на лекарствата.

Верно,и Дънов пи6е подобни не6та.
Другата книга,която е много ценна и го е събрала е:
http://www.book.store.bg/c/p-p/m-131/id-4355/dao-na-prochistvane … -daniyl-rijd.html"

Последна редакция: вт, 04 дек 2007, 10:57 от Omega

# 158
  • Мнения: 2 761
Другото много важно не6то за здрави зъби и кости е производството на вит.Д,което се осигурява от слънцето.Слън4евата недостатъ4ност е една от основните при4ини за хрони4ния недостиг на Ca.
Сега се се6там,4е на мен като малка са ми давали да пия рибено масло.Освен това като морско 4едо всяко лято съм на морето и си полу4авам дозата,при това без да блокирам достъпа на вит.Д посредством слънцеза6титни мазила(за ужас на мнозина).
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=206211.msg4432483#msg4432483




# 159
  • София
  • Мнения: 748
Толкова се афектирах, че дори не изгледах до края филмчето, стигнах до обяснението с лимона и го спрях.. Смятам, че филмът е много аматьорски и едностранчив, направен от човек, който няма широк поглед върху нещата. Първо, зъболекарят извършва 2 основни дейности- да профилактира и да лекува, а не само да рови дупки и да тъпче пломби. Друг е въпросът колко зъболекари наблягат върху профилактиката. Като най-лесен пример за профилактика ще посоча случай, в който вашият зъболекар ви обръща внимание на незадоволителното ниво на устната ви хигиена, особено в по-задните области на зъбните редици. Колко от вас ползват конец за зъби? Появата на кариес сама по себе си не се обуславя от един единствен фактор- приема на въглехидрати. Много зависи какви са те- рафинирани или не, ниско- или високомолекулни. За да се появи кариес е необходимо да са налице повече от 1 от следните фактори:
1. дефект в зъбната структура
2. прием на въглехидрати и техния вид
3. ниво на орална хигиена
3. фактора време
Появата на множествен кариес в ранна детска възраст е сериозно заболяване, основната причина за който се смята дефекта в емайловата структура.
Дядо ми може никога да не си е мил зъбите, но ако е ядял рафинирани въглехидрати 1 годишно и е имал здрав емайл може и да е бил без кариеси. Ядосвам се, че много хора се ловят на  уж компетентни разработки върху различни проблеми, а не се обръщат към професионалисти.

# 160
  • Мнения: 2 761
Ами дядо ти не си е мил зъбите,за сметка на това редовно е ядял 4есън и лук,който убиват вси4ката флора и фауна в устната кухина.
Моите зъби са здрави и  без да ползвам конци за зъби -не мисля да си разранявам венците с тях и ги смятам за изли6ни..

# 161
  • София
  • Мнения: 748
Ами дядо ти не си е мил зъбите,за сметка на това редовно е ядял 4есън и лук,който убиват вси4ката флора и фауна в устната кухина.
Моите зъби са здрави и  без да ползвам конци за зъби -не мисля да си разранявам венците с тях и ги смятам за изли6ни..
Ами,  научи се да ги ползваш правилно, за да не си разраняваш венците. Ако знаеше какви гадости излизат между зъбите, дори и перфектно да си си ги измил преди това нямаше да ги мислиш за излишни.

# 162
  • Мнения: 2 761
Както ве4е писах,аз проблеми със зъбите нямам.Така 4е не мисля да инвестирам в разни кон4ета,след като явно досега добре се спрявам с 4етката.
Освен това,за да излизат гадости,явно има не6то,което ти яде6,а аз-не.

# 163
  • Мнения: 1 161
Толкова се афектирах, че дори не изгледах до края филмчето, стигнах до обяснението с лимона и го спрях.. Смятам, че филмът е много аматьорски и едностранчив, направен от човек, който няма широк поглед върху нещата. Първо, зъболекарят извършва 2 основни дейности- да профилактира и да лекува, а не само да рови дупки и да тъпче пломби. Друг е въпросът колко зъболекари наблягат върху профилактиката. Като най-лесен пример за профилактика ще посоча случай, в който вашият зъболекар ви обръща внимание на незадоволителното ниво на устната ви хигиена, особено в по-задните области на зъбните редици. Колко от вас ползват конец за зъби? Появата на кариес сама по себе си не се обуславя от един единствен фактор- приема на въглехидрати. Много зависи какви са те- рафинирани или не, ниско- или високомолекулни. За да се появи кариес е необходимо да са налице повече от 1 от следните фактори:
1. дефект в зъбната структура
2. прием на въглехидрати и техния вид
3. ниво на орална хигиена
3. фактора време
Появата на множествен кариес в ранна детска възраст е сериозно заболяване, основната причина за който се смята дефекта в емайловата структура.
Дядо ми може никога да не си е мил зъбите, но ако е ядял рафинирани въглехидрати 1 годишно и е имал здрав емайл може и да е бил без кариеси. Ядосвам се, че много хора се ловят на  уж компетентни разработки върху различни проблеми, а не се обръщат към професионалисти.
Този филм е базиран на изследванията на д-р. Прайс. За вас преведох и краткото филмче, което представя работата му. Той говори за съвсем друг вид здрави зъби -- зъби, които без никаква поддръжка и профилактики остават идеални до дълбока старост. Независимо от храненето и климата.

 Професионалиста не лекува зъби. Аз съм ходил над десетки пъти на зъболекар, но нито един зъб не ми е излекуван досега... Зъболекаря не премахва първопричината.

Идва болен човек при доктора -- драсват му рецептата и го пращат обратно в къщи. Без да му кажат как да се храни, кога да се храни, как да съчетава правилно храната. Нито ще му кажат, как да се справи с негативните емоции в себе си. Те просто отлагат проблема... Защо? Защото

ЗДРАВИЯТ ПАЦИЕНТ Е НЕПЕЧЕЛИВШ КЛИЕНТ

Кой зъболекар има сметка всичките му пациенти да носят до края на живота си идеални зъби, като онези "диваците" на д-р. Уестън Прайс?

# 164
  • Мнения: 14 654
1. дефект в зъбната структура
2. прием на въглехидрати и техния вид
3. ниво на орална хигиена
3. фактора време
Това никой не го отрича, не се коси. Тук се води диалог най- вече върху трета точка и не само за въглехидратите, а по- общо. Също така никой не се отрекъл от посещение при зъболекар, споко- няма да останете без хляб  Mr. Green

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт