Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 16

  • 35 783
  • 301
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: 7 107
Иначе искам и аз да поздравя всички, за красотите, които сте побликували   bouquet!

Mimito
, патето е много сполучливо. гънките не личат от самолет  Wink, незнам какво е покритието, но от скромният ми опит от марципан Варна, гънките най-добре се замаскират и го предпочитам, когато имам да покривам нещо по-ръбесто или овално.

Rumya, чайника и мен ме грабна много, а и изобщо цялата аранжировка с чашките и писмото  Grinning. Оригинално!

За тортата на Tannita , какво да кажа - ами тя сама говори за себе си - страхотна!!! Семпла и красива!

# 241
  • Мнения: 2 956
Аз главното дето исках да кажа забравих  Laughing
 Естел- не се притеснявай. По-голям от моя провал не можеш да имаш в никакъв случай  Peace
Зори  Shocked ти на това ,ако му викаш злополучен опит- аз просто незнам къде да се скрия  ooooh! Страхотна е украсата   bouquet

Значи при първият опит с Варна нещо явно съм объркала или е бил прекалено топъл (не беше всъщност,но не беше и студено пареното тесто) като съм слагала пудрата захар. Първо,защото се разтече по плота и второ, защото ми глътна повече от 1кг пудра  Shocked
Сега стана супер. Бързо и лесно. С точно толкова захар,колкото си пише по рецепта. Утре като го разточвам ще видим.  Confused

Моля ви  Praynig кажете ми за боичките. Сега го сложих в хладилника. Ако не-да вадя-да късам на порции и да оцветявам?  Rolling Eyes

# 242
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Дика, че какъв провал тортата ти е станала супер като за 1 път. Изуми ме идеално кръглата форма. Как я направи така, такава форма ли имаш? Не знам като дойде и моя ред как ще се справя има още доста неща които не са ми ясни.  ooooh! Ще пробвам и ще видим.

# 243
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Дика, може да оцветяваш по всяко време - и след 2 месеца може


За сметаната - има сгъстител за сметана - има на PUF и още един ето тук. Може и други да има. Не съм работила с тях, не знам как става.

# 244
  • Мнения: 2 956
Естел вътре е тортата с рула на Лео. Беше доста кривичка и я заглаждах с шоколадова глазура. А марципана го бях разточила май доста дебеличко ,та и от там също.  Peace

Меги благодаря   bouquet

# 245
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 618
Мерси момичета за думичките мили, но патето не стана това което исках. Щерката беше адски щастлива, а това е най важното Peace

Вътре самата торта е с пандшпаново руло мазано с крем тирамису. Правих две полусфери - торта с рула Лео. Крема за слепване обаче е маслен. Двете полусфери сложих една върху друга и около 12 часа тествах дали няма да рухне.
После пекох главата от пандишпанови блатове в кръгли купички. За да имам дбра кръгла глава при оформянето намазах вътрешността на купичката с маслен крем сложих вътре пандишпана и пак намазах с крем. Аналогично за другата половинка. И за да имам глава по бързата процедура сложих купичките една върху друга и стегнах с ластик и във фризера  Mr. Green

След това имах 2 топки. Отгоре покритието е готова несъхнеща маса. Уж взех за да работя по - лесно с нея...но на мен ми е най лесно да си работя с млечен марципан. Хем е по вкусно......

Но отчетох няколко фала - при сферата се получават много излишни части, които аз лично не знам как да загладя и замаскирам.
Много по добре щеше да се плучи патето ако отгоре имаше перушина - шприцвана сметана във вид на трева или розички. По - голяма играчка е но пък ефекта ще е суперски Peace Добра идея е патетео да не е цялото вълто а да има дрешка , примерно. Ако бях му направила такава може би нямаше да ми е несъвършено покритието newsm78
И докато майсторих тортата реших че това е идеален вариант и за торта снежен човек Laughing

# 246
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 609
Имам питане към ползвалите покритието от marshmallows бонбони - какви бои ползвате за оцветяване и по-конкретно с течни бои ще се разтече ли покритието? И още един въпрос - колко време може да се съхранява това покритие?

# 247
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
shemet_neveroiaten, аз ползвам сухи разтворени в малко водичка, да стане на каша. Мисля че срока на съхранение е доста голям, но може да си загуби еластичността.

Момчета, аз пак съм с тортичка. От логото на арсенал ми останаха изрезки, които надробих и напъхах в купичка и пробвах да направя торта топка. Не се чудете, че е с червено, а не черно- не ми се занимаваше да оцветявам, а червено и бяло ми останаха от предната торта.

       

# 248
  • Мнения: 2 282
Искам да попитам: за да се получи преплитането на 2 въженца (2 цвята), което често обкантва тортите долу, какво трябва да е тестото? Аз опитах с марципана Варна, нищо не се получи, много се накъсваше. Дали не трябва да е с по-малко захар, съответно по-лепкаво?

# 249
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 609
_Пепи_ благодаря - щом с разтворени във вода не е имало проблем мисля че и с течните няма да има.
Сребърен облак ако намериш marshmallows бонбони използвай покритието от тях (описано е на първа страница) - ще станат чудни въженца плитки и други такива.

# 250
  • Мнения: 34
Здравейте! До сега не съм се включвала, но започнах да следя темата с интерес преди няколко месеца и искам да споделя с вас първото си творение, вдъхновено изцяло от вас - една джунгла, с която се почерпихме вчера за първия рожден ден на бебе Тони. 
http://picasaweb.google.com/lh/viewPhoto?uname=dima.koleva&a … 41268849658163234

smile3510 Страшно съм ви благодарна на всички! newsm51

Ето я и рецептата. Комбинирала съм идеи от ваши творения с малка импровизация.   bouquet

2 блата като за шахматна торта:

Бял блат:
4 яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. брашно
1 ч.л.  baking powder (бакпулвер)
1/4 ч.л. сода
1 ванилия

Черен блат:
4 яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. брашно
1 ч.л.  baking powder (бакпулвер)
1/4 ч.л. сода
3 с. л. тъмно какао

Всеки блат го нарязах на 3 пръстена с помощта на две различни по големина чинии и размених местата на пластовете. Също така с конец разрязох всеки блат на две хоризонтално и намазах между всички 4 пласта с крем. Така блатовете се напоиха по-обилно с яйчния крем.

Крем:
5 яйца
12 с.л.захар
9 с.л. нишесте
2 ч.л. ванилия (течна)
1.5 л. прясно мляко
1/2 пак.краве масло
 
Жълтъците и белтъците разбих поотделно със захарта. Загрях млякото с ванилията. Добавих жълтъците, маслото и нишестето, разтворено в малко топло мляко. Белтъците добавих накрая, за да стане пухкав крема. Бърках всичко на много слаб огън още няколко минути.

Намазах блатовете от всякъде с крема и по средата сложих парченца сладко от зелени смокини. Отгоре покрих тортата с какаов маслен крем и украсих със захарен фондан (рецептите и за двете са от началото на темата).
За украсата на тортата използвах указанията за торта Джунгла на този сайт: http://zahav.kuking.net/my/viewtopic.php?t=38417&postdays=0& … efdfc297c6289be06

Голяма радост беше вчера.  Много вкусно се получи! Хиляди благодарности bouquet

Последна редакция: пт, 07 дек 2007, 19:51 от dimo6a

# 251
  • Мнения: 389
Имам питане към ползвалите покритието от marshmallows бонбони - какви бои ползвате за оцветяване и по-конкретно с течни бои ще се разтече ли покритието?
Аз оцветих с боя за яйца, или степчета
Днес се опитах да правя трансфер но нещо не ми се отлепи, бях го намазала с масло.Моля ви кажете по колко масло слагате на един кафяв шоколад и колко мляко на белия? Първо ми стана на буци, а после много течен...
Зори пробвах твоята  Медена торта, но не ми се надуха блатовете, а крема много малко като количество, сигурно аз бъркам някъде  абе яде се ама не  е това което трябва да бъде Weary

# 252
  • Мнения: 7 091
Кесийките с паричките са супер!!! А пък Немо на Танита направо ще проговори  Laughing
Страхотни неща сте сътворили момичета! Аз пак нямам време да се включвам много..ама се надявам тези дни и аз да спретна една тортичка, дано се получи и стане за показване, че ще правя дантела от айсинг...и ми е мааааалко притеснено дали ще я докарам.
Ако някой има опит, споделете как да го направя?!  bouquet

# 253
  • Мнения: 1 271
Танита много готин е Немо.  Hug И аз за 21 ще правя Немо, само че по големичък, така че да стигне за 25 деца, ама май ще трябва да правя и баща му, за родителите на децата  Joy

dimo6a , тортичката е станала супер-личи си , че си имала желание и си изчела доста материал.

_Пепи_, топката е върха-тъкмо в тон с празниците, има си червеничко.   bouquet

Ето и един охлюв от мен-това е първата снимка, след това му завъртях шарките като на истински охлюв и си заприлича.

# 254
  • Варна
  • Мнения: 2 378
Да попитам - върху несъхнещата маса с какво мога да направя надпис? С шоколад? Течен? Натурален разтопен? Друго?

Общи условия

Активация на акаунт