Суши

  • 11 237
  • 67
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 1 224
мммммм...аз не бих, поне не от магазин - ако си я хвана и ми мърда в ръцете е друго, ама иначе...А и разфасоването си е цяла наука :
http://jp.youtube.com/watch?v=_dv4UL_pgI8&feature=related
Аз съм ползвала сардини (че лесно се чистят, относително), но пак леко ги мариновам.

# 31
  • Мнения: 4 138
ако правите суши със сурови риби и рибни продукти, те трябва да са със суши качество.
не рискувайте, особено в българия.
суши става с всичко Mr. Greenдаже с наденички, въпрос на фантазия и вкус.
краставица и авокадо са добър избор. уазабито може да се смеси с майонеза, става по-меко и леко.
може суши с японски омлет, може голо суши, може суши даже без ориз. ще сканирам снимки от една книжка настолна.
нито е рисковано, нито е трудно начинание. иска се мерак най-вече.
смятам да патентовам баварско суши. с вайсвурст.
 Joy

Последна редакция: вт, 03 юни 2008, 14:25 от matakosmata

# 32
  • Мнения: 9 052
на пакета с листа нори пише, ;Е с-д-ржа много йод и ако всеки ден се консумира суши може да доведе до проблеми със щитовидната жлеза  newsm78 Аз съм в изследователски период и ще си търся неща с които става готино суши. Още утре ще обиколя наоколо рибните щндове  Wink

# 33
  • Мнения: 1 224
ако правите суши със сурови риби и рибни продукти, те трябва да са със суши качество.
не рискувайте, особено в българия.
суши става с всичко Mr. Greenдаже с наденички, въпрос на фантазия и вкус.
краставица и авокадо са добър избор. уазабито може да се смеси с майонеза, става по-меко и леко.
може суши с японски омлет, може голо суши, може суши даже без ориз. ще сканирам снимки от една книжка настолна.
нито е рисковано, нито е трудно начинание. иска се мерак най-вече.
смятам да патентовам баварско суши. с вайсвурст.
 Joy
Може бе, как да не може - вместо риба слагаш наденичка, вместо ориз слагаш боб яхния!С гаранция става много вкусно, ама дали му се вика суши  newsm78
jabata_dil не съм чувала да има проблем да се консунмират нори, дори да имат повечко йод (водорасли са все пак) едва ли от две листчета ще ти стане нещо.Тук хората ежедневно ядат нори и други видове водорасли и не съм чула за никакви проблеми относно йода.То по тази логика - солта в България е йодирана, българите ядат много сол, значи имат проблеми със щитовидната...

# 34
  • Мнения: 251
Виж тук

Да знаеш, че приготвянето на суши в домашни условия е доста рисковано и трудно начинание.  Confused
Напротив, не е толкова трудно.Суши става с всякаква риба, стига човек да има фанатазия.

# 35
  • Мнения: 4 138
самурайка, има проблем да се консумират нори всеки ден, не заблуждавай жената Naughty
дил, не се поддавай на инсинуации, скиф от многото нори как са им се дръпнали на японците очите. и косата се изправя. да си видяла къдрав японец, а. не си, нали. е, от норито е Joy

ясно е, че би трябвало да спазваме основните линии за правене на суши, ама сиромах човек, жив гявол. идеята с боба яхния е добра. може да се увива в листа от кисело зеле, заедно с наденичките. фкуснууууууууу. ей, ще създадем с вас ново течение в кулинарията. bowuu

самурайка, завиждам ти най-другарски за местонахождението. япония ми е мечта. я разкажи това-онова.
онази отровната рибка папка ли я вече.

# 36
  • Мнения: 9 052
и аz и zавижда, тъкмо свършихме да гледаме шогун и сега съм се чалнала ... ако ми се иzправят къдрите от шогуна и норито ще да е  Wink
Мата, недей сега кисело zеле и наденички, нелоялна конкуренция , все пак имам вродено влечение на национална основа към киселото zеле  Wink
http://de.wikipedia.org/wiki/Nigiri-Sushi
http://www.ja-mart.de/index.php

Последна редакция: ср, 04 юни 2008, 10:38 от jabata_dil

# 37
  • Мнения: 1 224
Матакосмата права си, сигурно има странични ефекти от консумацията на нори!Но синът ми много ги обича и яде ежедневно, ама все още е синеок и рус...ама не е къдрав - от това ще да е!А за киселото зеле идеята е супер, на вид ще го докараме на "инари суши" :

Това ми напомни за една японка - комшийка, дето я учих да прави таратор.Ма тя чесън не ядяла, орехи не обичала, копър не се намира лесно...не можело ли без?Аз се ядосах накрая и й казах да си нареже краставичка на пръчици и да си смеси кисело мляко с майонеза и да си направи стик салатка (на шега) а на нея много й хареса идеята и разправяше после из квартала на какава хубава българска манджа съм я научила  Crazy Та и нашето "суши" с боба и киселото зеле много ще се цени в България, сигурна съм!
Ама спамим темата момичета...я бързо в Пикадили за продукти и да пускате снимки на творенията (за Матакосмата само по изключение приемаме снимка на суши с боб и наденица увито в кислео зеле - е те това трябва да се види!)!

# 38
  • Мнения: 4 138
хихихи. мдам, сега му е права косата на детето, после кат почнат да му се дръпват очите, ще видиш ти. да не кажеш, че не съм предупредила Mr. Green
харесвам японците. нищо почти незнам за тях, но ги уважавам защото са нация от естети. поне с такова впечатление съм останала от гледаното като филми и документални предавания.
тук, в германия сушито го правят най-вече китайци и всякакви други пампайци. и маТРИалите се продават по магазините за азиатска храна, които пак се държат от китайци. има няколко японски ресторанта, била съм в един и останах възхитена от готвача. беше почти същият като този в крилце или кълка. с едни ханджари на колана и кръцкръц, какви ли не мръфки, хмиди и храци кълцаше на плота пред себе си и после хоп, подскок и в моята чинийка.
в българия ядох суши и питах как пристига рибата. ами сьомгата охладена, рибата тон замразена. бляк. аз усещам винаги дали една риба е била замразена. предполагам, че ако на японец му кажеш за суши със замразена риба, ще те презре.
сушито при нас е много ин. народа яде суши, та му плющят ушите. риба купувам предимно от нордзее или метро, там е с най-добро качество и в повечето случай пристига от чужбинско само охладена.
естествено, най-доволна съм от рибата тон в испания. в малага, на централния пазар я продават напълно прясна, останалите рибни продукти също, всичко още шава като го купуваш Crazy
в метро има направо замразени комплекти за суши, но аз съм човек традиционалист, та затова гледам да правя суши най-вече с неща, които са пресни.
веднъж гледах филм за японската кухня и там казаха, че за да ди суши майстор в япония, трябва да чиракуваш поне 10 години. вярно ли е, а, самурайка.
от една приятелка, която има приятелка японка знам една рецепта за месо. вари се в черен чай и соев сос. става наистина много добре.
аз обичам и темпура.
та, за сушито ползвам понякога и от това месо, защото мъж ми не е по рибата.

мдаааааааа и тук съм яла българска шопска салата в един биргартен. пишеше си. едни накълцани домати и краставици кат за патки и между тях кубчета гръцко сирене. много им се нравеше на хората. явно национална кухня се модифицира спрямо вкусовете на хората в държавата в която се приготвя. затова и е добре, ако човек иска да опита нещо автентично, да отиде да го яде на място.
самурайка, предлагам бартер, аз ще те каня в мюнхен, ти ме покани в япония. Flutter
 Flutter
ето една нормална порция от нашето национално ядене
http://farm1.static.flickr.com/164/433287362_be8bf4de95.jpg?v=0
http://www.alte-mulistation.de/media/weisswurscht.jpg
диетично и естетично.

Последна редакция: чт, 05 юни 2008, 09:53 от matakosmata

# 39
  • Мнения: 9 052
хора , прави сте ,трябваше да си снимам експериментите от вчера. Дано на моя синковец не му се дръпнат очетата, че си го харесвам такъв. Но напада zдраво морски храни, хайвер и каквото хване вкл. суши муши  Joy
Може да направим един тур на фенките на суши и да си ходим на гости и да си иzпробваме рецептите?  Wink

# 40
  • Мнения: 4 138
аз ще ровя за снимки, имах някъде от кулинарните си прояви.
предлагам да направим една делегация, дил и да идем до япония. аз правя и страхоооооооооооотна андалузка рибена супа.

# 41
  • Мнения: 9 052
и аz това имах в предвид, н осе опитах да ни самопоканя тактично  Grinning Хайде да идем до Япония  Wink

# 42
  • Мнения: 4 138
ако самурайката не разбира от моите тънки, деликатни и тактични намеци Winkще и го кажем направо. да си каже къде е в японско и и се изтрисаме Mr. Green
ще носим армаган двд с посещението на бай ганю в чужбинско, за да види, че има и по-лошо и е късметлийка.
самурайка, я давай някакви други японски рецепти, сушито вече ни е ясно. със снимки, ако може.

# 43
  • Мнения: 1 224
Ма заповядайте бе, ма няма проблем! В Нагоя съм и приемам гости (на 20ти издват едни форумски приятели даже) само моля да е до средата на септември, че към края ще раждам  Peace
Сещам се една много лесна рецепта и продуктите ги има навсякъде :
пилешки гърди се нарязват на тънки лентички и се сотира в масло, добавя се едро нарязано зеле (крехък сорт) и се задушава леко заедно с пилето, накрая се полива с 2 лъжици соев сос и 2 лъжици масло врътнати заедно на микровълнова (да се стопи маслото и да се смеси със соевия сос), обърква се добре на силен огън и ВОАЛА!
Снимка нямам, като направя ще снимам.

# 44
  • Мнения: 9 052

ние имаме опит и в дондуркането на бебета  Wink
соевите клснчета само на китайците ли са приоритет или и в Япония се полzват ?

Общи условия

Активация на акаунт