Ах, този вкусен... Великден!!!

  • 3 348
  • 18
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 3 926
Здравейте, момичета! Имам голяма молба - кажете какво приготвяте за великденската трапеза Grinning Имам три отправни точки:
Козунаци
Курабии
Агнешко
В направата на първите две съм пълен лаик Wink Свекърва ми меси и праща козунаци, но тази година аз съм бременна и имам всичкото време на света да се затворя в кухнята Grinning Мъжът ми иска пухкави козунаци като от магазина, ама да миришат "на домашно" Wink
За агнешкото - аз си правя традиционното с лук, но приемам всякакви изпитани и по-нестандартни решения Grinning
Пък ако някой има вариации на великденската салата - да споделя Grinning

# 1
  • Мнения: 3 777
Assinka ако може да се включа за да не натоварвам форума.
Вчера си купих готово козуначено тесто.
Сега го размразявам.

Някой да има идеи какви козуначени вкуснотии да направя?

и когато ги правя трябва ли да е топло в стоята?

# 2
Разбира се, Слънце Grinning Аз с тази идея я пуснах темата, че Великден наближава и всички идеи са добре дошли. А за готово тесто за козунак за пръв път чувам. Не, че няма да си омеся, но примерно утре може да си спретна едни предвеликденски кифлички, ако някой даде идеи за плънка и как изобщо се прави Heart Eyes

# 3
  • Мнения: 3 926
Оф, аз съм гостът Grinning

# 4
  • Мнения: 9 904
Ами нали има вече пуснати специални теми за козунаци?
А за кифлите, щом имаш тесто, разточваш го, режеш на триъгълници, мажеш с каквото ти дойде и печеш:) просто е, сложното е в тестото:)
ето тази тема например.
Или тази. За козунаците е някъде по-назад.

# 5
  • София
  • Мнения: 4 423
Цитат на: Slunce
Assinka ако може да се включа за да не натоварвам форума.
Вчера си купих готово козуначено тесто.
Сега го размразявам.

Някой да има идеи какви козуначени вкуснотии да направя?

и когато ги правя трябва ли да е топло в стоята?
Би ли ми казала,от къде си го купила? Rolling Eyes

# 6
  • Мнения: 3 777
Купих от Билла, там където е тестото за мекици и бутер тестото.

След малко ще ходя да видя какво ще опека - оффф дано да стане, за първи път ще ми е. Направо ме е страх. Козуначено тесто точи ли се?

Не ми се смейте много, абсолютен лаик съм Embarassed в козунаците.

Още да попитам: отгоре мажат ли се с яйца, а с захар кога се ръсят, преди печенето или малко преди края?.

# 7
  • Мнения: 441
Като си оформиш козуначетата, остави на топличко да втасат. Преди да сложиш във фурната мажеш с яйце, ръсиш захар, орехи. Точи се козуначното тесто. Хайде, после да се похвалиш Simple Smile

# 8
  • Мнения: 3 777
Цитат на: april
Като си оформиш козуначетата, остави на топличко да втасат. Преди да сложиш във фурната мажеш с яйце, ръсиш захар, орехи. Точи се козуначното тесто. Хайде, после да се похвалиш Simple Smile


 Heart Eyes Благодаря, 100 процента щях да ги сложа да се пекат без да втасат..

# 9
  • Мнения: 3 926
Слънце, утре чакам отзиви и тичам до Билла Grinning Надявам се и някой да пусне рецепта за великденски курабии - толкова обичамммм Heart Eyes

# 10
  • Мнения: 3 777
Веднага просто отзивите.
Нищо не остана ... в момента, в който леко поизстинаха и бяха унищожени. Едва дишам.

Успях да снимам последните 2.


Козунаците вътре са пълни със стафиди и са много вкусни.
Само че тестото е малко поне за мен.

Утре ще пратя мъжа да купи ощееее.

# 11
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 828
Как ги направи, Слънце? Както си бяха ли? Стафидите вътре ли бяха?

# 12
  • София
  • Мнения: 4 423
Цитат на: Slunce
Купих от Билла, там където е тестото за мекици и бутер тестото.

След малко ще ходя да видя какво ще опека - оффф дано да стане, за първи път ще ми е. Направо ме е страх. Козуначено тесто точи ли се?

Не ми се смейте много, абсолютен лаик съм Embarassed в козунаците.

Още да попитам: отгоре мажат ли се с яйца, а с захар кога се ръсят, преди печенето или малко преди края?.
Много,много ти благодаря #Milti Козунаците са ти върха! newsm10

# 13
  • Мнения: 3 777
Цитат на: boo
Как ги направи, Слънце? Както си бяха ли? Стафидите вътре ли бяха?


Сложих ги вътре докато месих тестото, преди да започна да правя фигурки.
После "плетох" най-различни неща. За съжаление само тези оцеляха до снимката.
Но мисля скоро да повторя пак. Става страшно бързо.

Тестото е на габровска фирма

# 14
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 828
Embarassed Имаше ли указания как и колко се меси?

# 15
  • Мнения: 3 777
Цитат на: boo
Embarassed Имаше ли указания как и колко се меси?


Не. Оставих да се размрази половин ден. След това го сложих в леко затоплена изгасена фурна барабар с плика и го оставих да си втаса хубаво.
Омесих, оставих да втаса и изпекох.
Изискват се минимални усилия.

То си е готово , трябва само да си направиш козунаците не се налага да месиш спокойно. Точно като за мен Simple Smile

# 16
  • София
  • Мнения: 4 423
Цитат на: Slunce
Цитат на: boo
Embarassed Имаше ли указания как и колко се меси?


Не. Оставих да се размрази половин ден. След това го сложих в леко затоплена изгасена фурна барабар с плика и го оставих да си втаса хубаво.
Омесих, оставих да втаса и изпекох.
Изискват се минимални усилия.

То си е готово , трябва само да си направиш козунаците не се налага да месиш спокойно. Точно като за мен Simple Smile
Ставам страшно нахална  Embarassed за което те моля да ме извиниш, Praynig но би ли ми казала стават ли на конци,като домашните,имат ли нещо общо? Rolling Eyes

# 17
  • Мнения: 3 777
Абсолютно си стана, особено след престоя на топло в печката стана на шупли. Утрои и си размера.

# 18
  • София
  • Мнения: 4 423
Много ти благодаря! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт