силни впечатлен от добрия вкус, реши да я сътвори и в къщи
днес по случай рибената традиция за първи път вечерях нещо, сготвено от детето ми
и много ми хареса
ето и рецептата за 2 порции - но според мен е само 1, става доста малко:
300гр треска (предполагам, че и друг вид бяла риба би станала, като хек напр)
1 сл масло
1 сл брашно
100 мл течна сметана
3 сл чили сос
настърган кашкава; около 50 мл
фурната се загрява на 225град
през това време парчетата риба се нарязват на правоъгълни парчета с размер колкото пръст - около 1.5см на 5см
тавичка се намазва с масло, поръсва се с брашно и рибените парчета се нареждат в нея, осоляват се леко
сметаната и чили-сосът се смесват и се изсипват върху рибата
най-отгоре се поръсва кашкавала
пече се около 30 мин
утре ще има и снимка
синчето направи рецептата с утроено количество продукти, ние двамата с него се нахранихме, но таткото си остана гладен, малко му било