За по едри парченца се използват по ниски обороти и по малко време. А относно ПРАВИЛНАТА форма - едва ли ще я постигнеш с робота, но и не мисля, че това е толкова важно.
Пробвах и на ниски обороти за кратко време, но отново не ми се получи. Парчетата чушки, които бяха по-отгоре станаха на по-едри парчета, а тези отдолу - на "кайма". Колкото до морковите - с тях нямам проблем, използвам едрото ренде.
Имам още един въпрос - с коя приставка режите лука???
Значи мила, моят робот е AEG, не е като твоя, но едва ли има някакво голямо значение. Аз лука го режа с ножа, като слагам вътре и чушки, босилек, понякога и моркови и всичкото това го смилам. Но пък аз съм малко луда и всичко го правя много на ситно, защото иначе ми е гадно като ми се мотаят някакви парчета зеленчуци в яденето. Но все си мисля, че ако сложиш по малко продукти и ги врътнеш за малко на ниски обороти ще станат на по едри парчета. Общо взето трябва да се експериментира докато се научиш кое как става и с коя приставка.
А някой питаше за зелето - него го режа с приставката за филийки - става страхотна зелева салата.