Запитване до скандинавските мами;))

  • 3 737
  • 45
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 5 001
norah ,  newsm51 newsm51 newsm51
 ЕТО РЕЦЕПТАТА .... smile3501 smile3501 smile3501
ПЪРВАТА РЕЦЕПТА Е МОЯТА   bouquet   bouquet   bouquet
ДА СИ ЖИВА И ЗДРАВА И БЛАГОДАРЯ ЗА ПОМОЩА....
Утре я почвам сьомгата и ще стане точно така както си я спомням....Още веднъж БЛАГОДАРЯ!

# 31
  • България
  • Мнения: 1 090
TheNmaster,
Много се радвам ако съм успяла да  помогна. Hug
Дано да не те разочарова резултата!
Да докладваш като я направиш,ей. Joy

П.С.Забравих да кажа:сол и ч. пипер на вкус ,а бульона може и да е друг,купен примерно на прах.Peace

# 32
  • Мнения: X
timian - мащерка

звучи интересна 2-та комбинация

а рибата какво се прави, не разбрах  newsm78
пържи ли се?

# 33
  • България
  • Мнения: 1 090
timian - мащерка

звучи интересна 2-та комбинация

а рибата какво се прави, не разбрах  newsm78
пържи ли се?

Joel,ами рибата може да се вари,може да се пържи,кой както обича!
Втората комбинация е много вкусна и тя,добре върви с риба,аз съм яла!
Мерси за превода за тимиан.  bouquet
Има много интересни рецепти ,където всичко се слага заедно,риба,сметана ,подправки и се пече,ако влезне6 в норвежката тема ги има .Peace

# 34
  • Мнения: X
...
Joel,ами рибата може да се вари,може да се пържи,кой както обича!
Втората комбинация е много вкусна и тя,добре върви с риба,аз съм яла!
Мерси за превода за тимиан.  bouquet
Има много интересни рецепти ,където всичко се слага заедно,риба,сметана ,подправки и се пече,ако влезне6 в норвежката тема ги има .Peace

хехе
знам аз
нали редовно ви "преслушвам"

ние май ще я пържим
печена не я харесваме

с печена риба харесвам рецептата с треска и кисела сметана на синчето (в моите любими рецепти)
сьомгата нещо ми мирише като се пече

иначе ако я мариновам със сос "териаки" и после на грила е супер

# 35
  • Мнения: 5 001
norah ,Задължително ще кажа какво е станало(след Нова година на 3.01 съм на работа и ще докладвам)

Joel ,за моят вариант рибата леко се посварява.Мноого е вкусно после със соса......

# 36
  • България
  • Мнения: 1 090
Ами тя сьомгата е тежка риба,направо има transmak..,та този леко киселия сос малко я олекотява,иначе накъртва малко...аз като хапна едно парче и съм до там,насища доста...
Ние варим или пържим,и печена става,но с много,много  sitronpepper отгоре Peace
Но вентилатора,така или иначе  работи на пълни обороти... Grinning

Момичета,пожелавам ви весело празнуване на Нова година,много късмет и радост.  bouquet
След Нова година пак  6те се "видим". Peace Joy

# 37
  • Мнения: 7 418
   Преположение на една НЕскандинавска мама:
   ако запържиш  малко брашно и към тази запръжка добавиш заквасена сметана,а после вътре сложиш и шайбички  сьомга да покъкрят малко.......Няма ли да се получи горе-долу това,което търсиш?
   Може,пък,и готварска сметана да се сложи вместо заквасената......А вместо запръжката да се добави малко натурално нишесте за сгъстяване....... newsm78
   

# 38
  • Мнения: 2 439
От мъжа си кулинар по душа и готвач по признание /работил е известно време като такъв/ зная следната рецепта за универсален бял сос - в съд за варене на прясно мляко се затопля готварска сметана, прибавят се разбити жълтъци, сол и бял пипер. С този сос  се полива риба, пиле, зеленчуци, става лек, диетичен е и е много вкусен. Аз добавям и лъжица бяло вино. Може и други подправки по личен избор.

# 39
  • Мнения: 3 674
От мъжа си кулинар по душа и готвач по признание /работил е известно време като такъв/ зная следната рецепта за универсален бял сос - в съд за варене на прясно мляко се затопля готварска сметана, прибавят се разбити жълтъци, сол и бял пипер. С този сос  се полива риба, пиле, зеленчуци, става лек, диетичен е и е много вкусен. Аз добавям и лъжица бяло вино. Може и други подправки по личен избор.

А това е почти  кат соса на моя мъж...само че вместо сметана се  слага прясно мляко Grinning Ще вземем да пробваме да заместим млякото с готварска сметана... Hug

# 40
  • Мнения: 5 001
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА  НА ВСИЧКИ Wink))))
Да се отчета значи....Рецептата стана ТОЧНО както сме я яли в Норвегия!
В подсолена кипяща вода сложих котлетите сьомга за 10 мин. и дръпнах от огъня(но ги оставих във водата).
Запържих половин пакетче масло с 2 с.л. брашно и долях от бульона където е вряла рибата,добавих готварската сметана,сол,млян черен пипер.След това прибавих рибата и оставих да попие от соса.
 Сварих броколи,моркови и картофи - това беше гарнитурата.
   Получи се !БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ,КОИТО МИ ПОМОГНАХА   newsm51 newsm51  newsm51

# 41
  • Мнения: 7 418
 smile3501 smile3501 smile3501
  Остава и на нас,да опитаме тази рецепта!

# 42
  • България
  • Мнения: 1 090
TheNMaster,
много се радвам newsm10,наистина ли това е рецептата,да почвам и аз тогава!

# 43
  • Мнения: 5 001
Почвай,почвай няма да сбъркаш..Вкуса е страхотен,ние преядохме стабилно...

# 44
  • България
  • Мнения: 1 090
Браво на вас Laughing
Аз понеже не съм никаква готвачка ,викам да не те объркам ,ама тя рецептата не е моя,така че затова е станала.. Wink Joy
Аз тези дни може да се пробвам!!

Общи условия

Активация на акаунт