1 пак. кори (ползвам Бела)
останалото ми е на око, та общо взето:
плънка:
сирене о-о 300г
яйца 4-5
кис. мляко 2-4 с.л.
малко олио
150г масло, разтопено
1 ч.ч пр. мляко
Първо си намазвам корите...залепвам една с друга с масло, което поръсвам на една кора, разнасям и слагам отгоре 2ра кора, сгъвам ги на 4 и ставям настрани ... така с всички кори, като трябва да остане малко от маслото. После обръщам купчината приготвени кори, за да започна с първата, защото е най -дълго престояла и започват да съхнат. Разгъвам я (нали е сгъната ) и поръсвам от плънката, разснасям я по цялата кора, навивам на руло и редя в тавата, намазнена с масло. Нарязвам на парчета, поливам с останалото масло и с прясното мляко...пека на 180-190°С до готовност/зачервяване. Изваждам, напръсквам с вода и похлупвам с друга тава или пък вестник и отгоре с кърпа ... да се задуши/ омекне.
Пробвала съм и други вариянти, като например с майонеза но по-добра от тази няма според нас, а и тези, които съм черпила я харесват мнооооого .
Приготвена по тази рецепта, баницата става чудна и се изпича винаги добре