Много лесен и вкусен орехов пай

  • 14 457
  • 66
  •   1
Отговори
# 30
  • София
  • Мнения: 614
  Въпросче:дали, в место мед,не може да се сложи някакво сладко? Rolling Eyes

Може, разбира се!  Тестото е подходящо за всякакъв вид плодове и конфитюрчета. Simple Smile

# 31
  • София
  • Мнения: 672
Цеце, аз нали съм лакомия го направих още един път онзи ден. Само че от едната страна ми се поду малко повече от колкото отдругата? После спадна леко, ама си се виждаше че е по-подуто. Какво съм сгафила - или е нормално? Иначе пак стана толкова вкусен - грешка няма Simple Smile

# 32
  • София
  • Мнения: 614
Цеце, аз нали съм лакомия го направих още един път онзи ден. Само че от едната страна ми се поду малко повече от колкото отдругата? После спадна леко, ама си се виждаше че е по-подуто. Какво съм сгафила - или е нормално? Иначе пак стана толкова вкусен - грешка няма Simple Smile

Предполагам, че тестото ти е било по-дебело на места и затова  newsm78 Аз пак да кажа - за всеки случай можеш да го набодеш тук-там със вилица, за да бухне равномерно. Peace

Снощи и аз направих пая.Замених маслото с маргарин.Освен това добавих и малко сода погасена в лимонов сок.....(нямаше никакъв коментар за набухвател,може би,нямаше и нужда от такъв?  newsm78)


Няма нужда от набухватели, то си бухва достатъчно Simple Smile

# 33
  • Sofia
  • Мнения: 4 577
сложих на много тънки резени половин ябълка, вместо мед сложих маджун (сладко от захарно цвекло).

за любопитните тук  и тук

Това с маджуна ме уби - така ли му казвате на това сладко? За пръв път чувам.

Много апетитно изглежда импровизацията ти.

Мога ли да попитам - количеството за какъв диаметър тавичка е?

# 34
  • Варна
  • Мнения: 3 239
И аз да попитам нещо - маслото разтопява ли се предварително, или само омекнало се разбива с останалите съставки?

# 35
  • София
  • Мнения: 614
И аз да попитам нещо - маслото разтопява ли се предварително, или само омекнало се разбива с останалите съставки?

Трябва да е само омекнало на стайна температура Peace

# 36
  • Мнения: 678
Вчера си купих и аз тавичка.Тези дни ще го направя ореховия пай,но кагато работих в една сладкарница там го правихме като:
Орехите ги начупвахме и заедно с меда и краве масло  ги поставяхме в тенджера на котлона.Така докато се карамелизират орехите.После изсипвахме сместа в/у тестото и печахме.Така се постигаше равномерно разпределяне на сместа.А с маслото  ставаше по-мека плънката.

# 37
  • София
  • Мнения: 614
Пепито , благодаря за съвета! Следващия път ще се възползвам!   bouquet 

# 38
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
сложих на много тънки резени половин ябълка, вместо мед сложих маджун (сладко от захарно цвекло).

за любопитните тук  и тук

Това с маджуна ме уби - така ли му казвате на това сладко? За пръв път чувам.

Много апетитно изглежда импровизацията ти.

Мога ли да попитам - количеството за какъв диаметър тавичка е?
Освен,че маджуна се прави от захарно цвекло,също се приготвя на много места в БГ,и от диня,някъде му казват динен мед Wink
страхотна вкусотия........сега отвреме на време може да си намери по пазарите,бабите продават........особенно си подхожда със баница,като се полее отгоре с маджуна гореща,или си топиш парчето.Охххх,къде прочетох......сега ще преглъщам ooooh!навява ми детски спомени.На село като идехме,закуската винаги беше питки или баница с маджун  Wink
Пепито ,много добър съвет  bouquet[/color]

Последна редакция: вт, 22 яну 2008, 21:10 от danidji

# 39
  • Мнения: 7 418
   Вече няколко пъти правя този страхотен сладкиш!И с мед го опитахме , и със сладко от ягоди!Много е вкусен!
   А най-важното е,че става много бързо!
   Благодаря за рецептата!  bouquet  bouquet  bouquet

# 40
  • Мнения: 4 358
   Вече няколко пъти правя този страхотен сладкиш!И с мед го опитахме , и със сладко от ягоди!Много е вкусен!
   А най-важното е,че става много бързо!
   Благодаря за рецептата!  bouquet  bouquet  bouquet

Мед нямам но сладко от ягоди много.Щом казваш ще взема и аз да пробвам така.

# 41
  • Мнения: 7 418
  На мен ми е интересно,какво количество мед слага в пая авторката на рецептата? Rolling Eyes

# 42
  • Мнения: 678
Аз сложих почти колкото бебешко бурканче,но моята тава е големичка-30 см диаметър.



Последна редакция: ср, 06 фев 2008, 20:18 от Пепито

# 43
  • София
  • Мнения: 614
  На мен ми е интересно,какво количество мед слага в пая авторката на рецептата? Rolling Eyes

Селма, слагам на око, никога не съм го мерила, но е горе-долу колкото да слепи хубаво орехите, защото иначе много сладко става. Но аз както казах вече ще се възползвам от съвета на Пепито и ще слагам малко краве масло, за да не се спича медът. Иначе със глюкоза също става сполучливо, защото е по-течна, а може и да се смесят мед и глюкоза 1:1. Следващият път ще измеря точно колко съм сложила и ще ти кажа Laughing

# 44
  • Мнения: 160
Абе,я и аз да кажа,че го сътворих и аз този пай скоро.Всички бяха очаровани   Grinning Цеце,благодаря.Направих го както си го обяснила,без да променям нищо.И аз незнам точно колко мед съм сложила,защото  на окомера му е развален датчика и не отчита  Joy Joy Joy Скоро пак ще го забъркам.

Общи условия

Активация на акаунт