Как се прави този трицветен кекс?

  • 32 183
  • 82
  •   1
Отговори
# 60
# 61
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Реших - днес ще правя трицветен кекс  Whistling

Стана ли, как е?
И аз съм го правила два пъти, но не мога да го докарам с три ярко изразени цвята, но ще пробвам пак..няма начин, но като мине лятото  Peace

# 62
  • Мнения: 6 028
но не мога да го докарам с три ярко изразени цвята
И моите не стават така хубави цветове  Confused

# 63
  • варненка от София
  • Мнения: 4 882
За да са хубави цветовете трябва да са домашни яйцата, какаото да е свястно и тогава ще се получат нещата.

# 64
  • Мнения: 329
Реших - днес ще правя трицветен кекс  Whistling

Стана ли, как е?
И аз съм го правила два пъти, но не мога да го докарам с три ярко изразени цвята, но ще пробвам пак..няма начин, но като мине лятото  Peace

Нещо хич не го докарах на вид Embarassed.Макар че се изяде.Нооооо.......не се отказвам,пак ще пробвам.

# 65
  • Пловдив
  • Мнения: 972
но не мога да го докарам с три ярко изразени цвята
И моите не стават така хубави цветове  Confused
и моите ...

# 66
  • Мнения: 6 028
За да са хубави цветовете трябва да са домашни яйцата, какаото да е свястно и тогава ще се получат нещата.
Ами яйцата ми винаги са домашни и пресни. Явно в какаото е причината  Wink

# 67
  • варненка от София
  • Мнения: 4 882
За да са хубави цветовете трябва да са домашни яйцата, какаото да е свястно и тогава ще се получат нещата.
Ами яйцата ми винаги са домашни и пресни. Явно в какаото е причината  Wink

Ами не зная. Темата тръгна от снимката на моя кекс, какаото ми не е много хубаво, но пък яйцата са домашни и се виждат ясно цветовете, ето да припомня:


# 68
  • Разград
  • Мнения: 3 110
За да са хубави цветовете трябва да са домашни яйцата, какаото да е свястно и тогава ще се получат нещата.
Ами яйцата ми винаги са домашни и пресни. Явно в какаото е причината  Wink

Има едно какао,в пакетче,на доктор Йоткер.Страхотно е,много хубав тъмен цвят придава на сладкишите,опитайте с него.

# 69
  • Мнения: 549
Здравейте момичета,зарибихте ме и мен с този трицветен кекс,но немога да намеря рецептата му/потърсих дори в любими рецепти:"Как готви една маруля"/,но и там не можах да я намеря.Затова Ви моля ако не Ви затруднявам да ми я напишете.
           Моля Ви Praynig   Желая Ви лека и прохладна вечер  bouquet

# 70
  • Мнения: 6 028
Здравейте момичета,зарибихте ме и мен с този трицветен кекс,но немога да намеря рецептата му/потърсих дори в любими рецепти:"Как готви една маруля"/,но и там не можах да я намеря.Затова Ви моля ако не Ви затруднявам да ми я напишете.
           Моля Ви Praynig   Желая Ви лека и прохладна вечер  bouquet
Заповядай,
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,138.msg228.html#msg228

# 71
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Здравейте момичета,зарибихте ме и мен с този трицветен кекс,но немога да намеря рецептата му/потърсих дори в любими рецепти:"Как готви една маруля"/,но и там не можах да я намеря.Затова Ви моля ако не Ви затруднявам да ми я напишете.
           Моля Ви Praynig   Желая Ви лека и прохладна вечер  bouquet

Търси на първа страница от темата,малко по-надолу.

# 72
  • Paris
  • Мнения: 1 727
Марулче, да споделиш рецептата за гофретките от албума? Hug

# 73
  • варненка от София
  • Мнения: 4 882
Марулче, да споделиш рецептата за гофретките от албума? Hug

Готово  Mr. Green

Гофретки:

3 яйца
2 ч.ч. прясно мляко - хладко
2 с.л. маргарин или масло - разтворени в млякото
1 1/2 ч.ч. брашно
1 пакетче бакплувер
1/2 ч.ч. захар, ако ги правиш сладки, аз лично не слагам, защото ги предпочитаме солени.

Всичко се разбърква много добре, аз си помагам с пасатора и пека в гофретника, предварително намазан с олио. Първата гофретка често дава фира, но съм свикнала с това.   chef

# 74
  • варненка от София
  • Мнения: 4 882
Момичета, много ме изненадахте с тази тема и се радвам, че са ви харесали моите кулинарни произведения.

Рецептата за кекса е следната, имам я от една приятелка от ученическите си години:

6 яйца - разделят се на белтъци и жълтъци.

Белтъците се разбиват с 1 ч.ч. захар, докато захарта се разтопи. Добавя се ванилия, аз предпочитам течната на д-р Йоткер, 1 ч.ч. брашно, половин пакетче бакплувер.
Жълтъците се разбиват с чаша захар, 1 ванилия, 1 к.ч. олио, 1 к.ч вода или прясно мляко, чаша и половина брашно и половин пакетче бакплувер. Към половината от тази смес се добава какао.

В намаслена кексова форма се изсипва кафявата течност, следва бялата, върху бялата се поръсва обилно с какао и следва жълтата течност.

Печете и готово. Не давам съвети за печене, защото всяка домакиня си знае фурната и моите съвети едва ли биха били полезни за всяка. Аз винаги пека първо на долен реотан, докато се надигне кексът, след което намалявам грядусите отдолу и включвам горния реотан. Приблизително отнема около 40 мин. Може да се залее с разтопен шоколад.

А за другите ми рецепти, питайте ще казвам.

svetlaibobo, самоцитирам се, за да видиш рецептата, другата рецепта, която може да ползваш ти е дадена като линк от Гответе с мен. Може да се направи заливка за кекса както съм направила аз на снимката горе. Разтовявам един шоколад с малко масло и течна сметана на водна баня и с тази глазура заливам кекса.

Общи условия

Активация на акаунт