Копувам замразени :котлети от океанска акула, филе от хек, филе от бяла риба, филе от треска.
Сина ми обича риба приготвена предимно по един начин, готвя му почти всяка седмица.
Ето ти рецептата :
1 глава лук
филе от риба (преценявам на око грамажа)
1 домат
2 зрънца бахар
1 листче дафинов лист
малко захар и малко сол
Задушавам лука нарязан на ситно в малко олио, прибавям рибата също нарязана на малки парчета докато рибата побелее. После прибавям настърган домат без люспата. Прибавям вода и ги оставям да поврат, водата е колкото да ги покрие. Слагам 2 зрънца бахар и 1 листо дафинов лист. От време на време разбърквам и ако се наложи прибавям малко водичка.
След като рибата се свари и лука омекне, прибам 1/4 ч.л захар, размивам 4 суп.л. брашно в 500мл студена вода и ги изсипвам в тенджерата, бъркам докато се сгъсти колкото аз преценя че е добре, слагам малко сол и готово.
Така стават 2 порции, които давам на сина ми в 2 поредни дни, това е едно от любимите му ястия.