хек

  • 2 954
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
  • област Софийска
  • Мнения: 1 719
Е някой няма ли даде рецепта за фурна......  Sad
Не ми се виси над котлона да панирам.....  newsm78
Eто един вариант...
Задушаваш с олио 2-3 глави лук на филийки,1-2 моркова на колелца,10 скилидки чесън - целички,обелени,дафинов лист,черен пипер,сол,1 буркан белени,леко понамачкани домати.Рибата я осоляваш и напиперяваш(черен пипер).В тавичка слагаш зеленчуковата смес,отгоре пльосваш рибата,завиваш тавата с фолио и печеш....
Майка ми го приготвя така, само че в тенджера, а не на фурна. Става разкошотия, за гарнитурка може задушени картофки. Мммммммм, аз го обичам и паниран (както повечето от вас).

# 16
  • София
  • Мнения: 4 966
Е някой няма ли даде рецепта за фурна......  Sad
Не ми се виси над котлона да панирам.....  newsm78

Слагам хека във фурната,режа кисели краставички,домати и маслини/от всичко по повечко/,(понякога слагам гъби),заливам рибата със сместа и редя лимонови резенчета отгоре.

Ако имаш блендер слагаш всичко вътре за по-бързо и лесно. Peace

Става страхотно вкусна и сочна...
От както пробвах рецептата,само така ядем рибката.

# 17
  • Мнения: 1 679
Панирам в царевично брашно със сол и пържа

# 18
  • София
  • Мнения: 3 816
Днес ще правя точно хек. Понеже съм взела цяла рибка, ще завия всяка една в алуминиево фолио с чесън, магданоз, сол, черен пипер, лимон и малко масълце. Пека 20-тина минути и е готово.  chef

# 19
  • Мнения: 27 524
Овалвам в брашно и малко сода и сол и пържа до златисто. Peace

И аз така. Приготвяла съм веднъж на фурна, но като цяло риба на фурна много не харесвам; редя в тавичка със зехтин рибата, отгоре й натрупвам кръгчета лук и домати, подправки и пека. Вкусно става, за който обича  Simple Smile

# 20
  • Мнения: 2 550
ако е филета...слагам ги в намазнена тавичка, отгоре им нареждам кръгчета лук, мажа с майонеза, поръсвам сол и черен пипер и пека на 150 градуса - стават супер
ако не е филе - панирани с галета, баршно и сол

# 21
  • Мнения: 27 524
ако е филета...
ако не е филе ...

Хм, че то бялата риба не е ли само филе?  Thinking

# 22
  • Мнения: 2 550
ако е филета...
ако не е филе ...

Хм, че то бялата риба не е ли само филе?  Thinking

 Joy
хубаво де
имах предвид, ако рибата е разрязана на половина - тогава я подпичам с лук и майонеза
ако е нарязана на колелца с костта - панирана
 Blush

# 23
  • Мнения: 27 524
имах предвид, ако рибата е разрязана на половина - тогава я подпичам с лук и майонеза
ако е нарязана на колелца с костта - панирана
 Blush

Разбрах  Laughing Hug

# 24
  • Русе
  • Мнения: 1 193
Филе от хек и треска приготвям така:
   Леко посолявам,и овкусявам с чер пипер,поливам  филетата с зехтин,смесен със счукана скилидка чесън и малко сок от лимон.Оставям ги да престоят поне 30мин така.Пека ги в тефлонов тиган за по 3-4мин от всяка страна,леко изцеждам преди това зехтина от тях.Стават изключително вкусни.

Общи условия

Активация на акаунт