Въпрос за тенджера под налягане

  • 5 166
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
  • Мнения: 1 219
Я като сме на темата да попитам и аз нещо. Моята тенджера също е стара - свеки купувала на времето да има и за снахите. Не е ползвана много, щото ми тежи. Та въпроса ми е маха ли се вентила по някакъв начин? Или това зависи от модела. Щото точно там не мога да измия много добре, точно под него. Иначе на два пъти докато кротичко си ври на слаб огън, вентила изскача нагоре и започва яко изпускане на пара. Но като го тупнеш отгоре ( с ножа и отдалече ) се оправя. Но дали не е признак, че нещо се скапва

# 16
  • Мнения: 173
Я като сме на темата да попитам и аз нещо. Моята тенджера също е стара - свеки купувала на времето да има и за снахите. Не е ползвана много, щото ми тежи. Та въпроса ми е маха ли се вентила по някакъв начин? Или това зависи от модела. Щото точно там не мога да измия много добре, точно под него. Иначе на два пъти докато кротичко си ври на слаб огън, вентила изскача нагоре и започва яко изпускане на пара. Но като го тупнеш отгоре ( с ножа и отдалече ) се оправя. Но дали не е признак, че нещо се скапва
И моята тенджера е същата.Тя ми е добър помощник в кухнята.Използвам я редовно.Вентила се маха можеш да си го измиеш.

# 17
  • Варна
  • Мнения: 692
А колко мин. след като заври (започне да съска) е готово месото? 15-20 мин? Нямам упътване и моята тенджера е купувана отдавна.

# 18
  • Варна
  • Мнения: 692
Тук намерих много отговори и полезни съвети:  Hug
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=98477.40

Общи условия

Активация на акаунт