Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 21

  • 46 774
  • 287
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 484
Rumya,честит рожден ден!Да жива и здрава и много,много щастие е късмет! newsm59 newsm38
А тортите ти.....нямам думи-синьо и бяло-супер комбинация!!!

# 31
Rumya,  nbirthday   страхотни са ти тортичките!

П.П. Пробвайте със сметана сладкарска същия метод на правене на розите- получава се Peace, за съжаление нямам снимки в момента, но обещавам по - късно да приложа.
Благодаря за филмчето.

# 32
  • У дома
  • Мнения: 1 741
мом4е6ка мама , много хубава торта. Аз точно такива харесвам, но все не мога да си разрежа блатовете добре.

Rumya,   nbirthday . Станаха ми очите в тези сини рози  Simple Smile
 

# 33
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Руми, честит рожден ден и от мен. Пожелавам ти да бъдеш много щастлива и обичана   bouquet

# 34
  • Варна
  • Мнения: 2 378
Честит рожден ден на Rumya!!!

Малкият вдругиден има рожден ден. Нямам сили за правене на торта, за жалост... Така исках и на него нещо да измисля. И двамата са болни, грипът е ужасен. Sad

Благодаря за рецептите на тортите от първа страница, чудесна идея. Peace

# 35
  • Пловдив
  • Мнения: 846
Rumya, Честит Рожден Ден!

Бъди здрава, щастлива и обичана!

Прекрасни торти!  bouquet Пздравления! От какво е бялото покритие на двуетажната торта?

# 36
  • София
  • Мнения: 2 671
Много ви благодаря  Hug

А розите трябваше да са черни - отиде ми почти половината шишенце боя на Уилтън и пак не станаха  Confused
И всъщност не си приписвам заслугите за тях  -  по-хубавите ги прави мъжа ми, който е има художническа дарба и въпреки че не понася торти ми показа как да ги оформям.

Покритието на двете е от млечно-маслен крем - луната е с ванилия на д-р Йоткер, бялата е с натурално царевично нишесте.

# 37
  • Мнения: 3 861
Rumya , ЧРД и от мен   bouquet !!!

Момичета, хайде сега помагайте  Praynig

Ще правя майтапчийска торта за един приятел. Спряхме се с жена му на торта "Династия" като пълнеж(Асе, благодаря за рецептата), а като оформление вероятно ще бъде торта "цици" или торта БМВ(по точно логото на БМВ). Още не съм решила кой от двата варианта да бъде, но днес трябва да реша за да знам в каква форма да са блатовете, които ще пека.

Това, което ме тормози е следното.

Ако направим торта "цици", трябва да ги направя на принципа на тортата с рула на Лео, в купа и да я обърна.
Това означава, че трябва да сложа желатин в крема за да стегне...
А според вас кремовете на "Династия" носят ли желатиин. Да не взема да ги прецакам...

Другият ми въпрос е свързан с масления крем на "Династия".
Имайки предвид горчивия ми опит с крема "Рафаело" отпреди 10-на дни има ли нещо, по специфично при разбиването на маслото в крема. Страх ме е да не вземе пак да ми стане на парцали това тъпо масло. С миксер ли да го бия или на ръка???

И освен това, някой има ли други, свежи идеи за направата на циците, тоест на кръглата форма освен метода с купата???

Хайде момичета, имам нужда от идеите ви Praynig

ето я и рецептата на тортата за да се ориентирате за какво точно говоря:

   

                                                                            Торта "Династия"

Продукти за блата

10 белтъка
300 гр.кристална захар
300 гр.смлени орехи
3 с.л.брашно
кора от 1 лимон
3 пак.ванилия

  Белтъците се разбиват на сняг.На тънка струйка се прибавя захарта и всичко се разбива до пълното и разтваряне.Добавят се смлените орехи,брашното,настърганата лимонова кора и ванилията.Сместа се разбърква внимателно с лъжица или лопатка.Изсипва се в правоъгълната тава от фурната,застлана с хартия за печене.Блатът се пече на 150*в предварително загрята фурна.

Продукти за основния крем

1 литър прясно мляко
10 с.л.захар
8 с.л.брашно
10 жълтъка
кората от 1лимон
2 пак.ванилия

  Брашното,захарта и ванилията се смесват в купа и се разбъркват.Добавя се малко мляко до получаване на каша.Прибавят се жълтъците и настърганата лимонова кора.Всичко се разбива добре и постепено се разрежда с останалото мляко.Сварява се гъст крем.След като готовият крем изстине се разделя на две части.Към едната се прибавя 250 гр.масло,разбито на пухкав крем със 100 гр. пудра захар.Масленият крем се разбива добре с миксер.Към другата част от основния крем се прибавя200 гр. разтопен на водна баня черен шоколад.И този крем се разбива отново добре с миксер.

  Изпеченият блат се разрязва на три ленти по дължина.Сглобява се по обичайният начин - блат,кремове;блат,кремове и т.н.(Кремовете се намазват един върху друг - маслен,шоколадов).Тортата се намазва отстрани и отгоре с крем и се гарнира с млени орехи.

# 38
  • Мнения: 498
sillsav  , ама тези бои много скъпи... една боичка за колко време свършва, да не са за 2-3 торти и до там? newsm78


доня КОПРИВА и аз искам да спретна една торта цици, така че момичета давайте идеи...
то скоро и Св. Валентин идва, та трябва да изренираме някои и други форму, било "цици", било "дупе" или "сърца" давайте идеи.

# 39
# 40
  • Карнобат
  • Мнения: 177
Запис и от мен.
Rumya , ЧРД и от мен   bouquet !!!

Момичета, хайде сега помагайте  Praynig

Ще правя майтапчийска торта за един приятел. Спряхме се с жена му на торта "Династия" като пълнеж(Асе, благодаря за рецептата), а като оформление вероятно ще бъде торта "цици" или торта БМВ(по точно логото на БМВ). Още не съм решила кой от двата варианта да бъде, но днес трябва да реша за да знам в каква форма да са блатовете, които ще пека.

Това, което ме тормози е следното.

Ако направим торта "цици", трябва да ги направя на принципа на тортата с рула на Лео, в купа и да я обърна.
Това означава, че трябва да сложа желатин в крема за да стегне...
А според вас кремовете на "Династия" носят ли желатиин. Да не взема да ги прецакам...

Другият ми въпрос е свързан с масления крем на "Династия".
Имайки предвид горчивия ми опит с крема "Рафаело" отпреди 10-на дни има ли нещо, по специфично при разбиването на маслото в крема. Страх ме е да не вземе пак да ми стане на парцали това тъпо масло. С миксер ли да го бия или на ръка???

И освен това, някой има ли други, свежи идеи за направата на циците, тоест на кръглата форма освен метода с купата???

Хайде момичета, имам нужда от идеите ви Praynig

ето я и рецептата на тортата за да се ориентирате за какво точно говоря:

   

                                                                            Торта "Династия"

Продукти за блата

10 белтъка
300 гр.кристална захар
300 гр.смлени орехи
3 с.л.брашно
кора от 1 лимон
3 пак.ванилия

  Белтъците се разбиват на сняг.На тънка струйка се прибавя захарта и всичко се разбива до пълното и разтваряне.Добавят се смлените орехи,брашното,настърганата лимонова кора и ванилията.Сместа се разбърква внимателно с лъжица или лопатка.Изсипва се в правоъгълната тава от фурната,застлана с хартия за печене.Блатът се пече на 150*в предварително загрята фурна.

Продукти за основния крем

1 литър прясно мляко
10 с.л.захар
8 с.л.брашно
10 жълтъка
кората от 1лимон
2 пак.ванилия

  Брашното,захарта и ванилията се смесват в купа и се разбъркват.Добавя се малко мляко до получаване на каша.Прибавят се жълтъците и настърганата лимонова кора.Всичко се разбива добре и постепено се разрежда с останалото мляко.Сварява се гъст крем.След като готовият крем изстине се разделя на две части.Към едната се прибавя 250 гр.масло,разбито на пухкав крем със 100 гр. пудра захар.Масленият крем се разбива добре с миксер.Към другата част от основния крем се прибавя200 гр. разтопен на водна баня черен шоколад.И този крем се разбива отново добре с миксер.

  Изпеченият блат се разрязва на три ленти по дължина.Сглобява се по обичайният начин - блат,кремове;блат,кремове и т.н.(Кремовете се намазват един върху друг - маслен,шоколадов).Тортата се намазва отстрани и отгоре с крем и се гарнира с млени орехи.

Аз мисля,че масления крем няма да може да се желира.По-добре пробвай с малко количество дали ще се получи и тогава рискувай.Желая ти успех! Peace

Rumya-Ч.Р.Д.на патерица, страхотни торти.Тази с розите ми събра очите  chef

Последна редакция: чт, 24 яну 2008, 11:04 от Elena K.

# 41
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Момичета, гледам обсъждате торта-цици. Ще ви споделя моята идея с 2 снимки да се онагледи.

Правите си обикновена торта във форма на сърце (съдържание по ваш избор). В 2 купички покрити с фолио натрошаевате блат(или бислквити) + млечно-маслен или само маслен крем, като ги натъпквате добре. С крема може и да импровизирате- да сложите какао или ядки, а може и двете. Аз мислех да правя смес като за сладък салам. Трябва самата смес да е добре утъпкана и да прецените размера на купичките така че като ги обърнете една до друга да покрият горната част от сърцето.

Ето и 2 снимки на идеята:





Снимките са от любимата ми кухарка.

А ето и темата в кухарка за еротични торти : http://www.kuharka.ru/viewtopic.php?t=3734&postdays=0&po … r=asc&start=0

Надявам се да съм била полезна    Hug

Последна редакция: чт, 24 яну 2008, 12:59 от _Пепи_

# 42
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
А ето и как се прави торта цици стъпка по стъпка. Блатовете се пекат в термо купи за микровълнова (поне така пише момичето, което е дало линкове). Пише че си ги прави в купи за салата.

http://www.good-cook.ru/forum/topic5796s210.html#entry516826

# 43
  • Мнения: 972
Доня Коприва не е необходимо крема да е с желатин. Може и друг крем, който да не е съвсем течен, след като напълниш купичките (големи или малки) го оставяш да се стегне и няма да имаш проблем. Крема за тирамисуто е подходящ  Peace
А и самите купички може да пълниш не само с крем. Реди си блат (или бисквити) крем и т.н.

# 44
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
Не съм правила торта "Цици",но като най сполучлив вариант ми се струва този на Пепи.Със сигурност няма да се разпадне,и ще стане перфектна кръгла форма,докато ако се използва тортата с рула си мисля,че ще стане по грапаво Thinking

Общи условия

Активация на акаунт