Омлет- дайте рецепти, моля!

  • 12 635
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 4 585


Омлетът изисква акуратно хранене. Бърканите яйца стават на топчета.
В някои от тях има парченце наденичка, но не се знае в кои, което е
изненадка, един вид. Вкусът е един и същ, на омлета и бърканите яйца.
Холестерола го борим с танин, клин клин избива, учим се от франсетата.
На гореспоменатата доза 1 ока червено вино с резенче ябълка е добре.

# 16
  • Мнения: 985
 Grinning Днес повече няма да пиша в готварския, защото сматам да лунувам, а съм на път да се удавя от силно слюноотделяне. Преглът. Shocked

# 17
  • Мнения: 3 830
Точна рецепта нямам, понеже го правя всеки път по различен начин. Слагам най-различни неща и го готвя на око Peace Експериментирам си и никога не съм се разочаровала от крайния резултат Peace

# 18
  • София
  • Мнения: 4 966
Омлетът става много пухкав и вкусен, ако му добавите една лъжичка пълномаслено прясно мляко или готварска сметана и допълнително един или два белтъка, разбити на сняг. Прибавете това към две яйца плюс сол и любимите ви подправки (особено подходящо е естрагон) и пържете на тиган с малко качествено масло. Това е любимия ми омлет. Бон апети  bowuu
Мерси за съветчетата!Другия път ще ги направя по този начин. Simple Smile

# 19
  • Мнения: 1 352
Омлет никога не ми се е късал. Правя го така:
Загрявам тефлонов тиган и намазвам леко с масло. Разбивам две яйца и ги пльосвам в тигана,  поръсвам с настърган кашкавал, сиренце, понякога слагам и шунка. Намалявам огъня, когато се разтопи кашкавала прегъвам омлета, притискам още за минутка и е готов. Сол не слагам, защото сиренето и кашкавала са достатъчно солени. Винаги става пухкав и много вкусен. Детето също много обича, това е единствения вариант да яде яйца.

# 20
  • Мнения: 9 052
ето ти две
раzбъркваш яйца с малко мляко и малко сол (zа втори вариант и чЕрен пипер), пържиш като палачинка  отделно приготвяш плънка
1. натрошено надребно бяло сирене , черен пипер, лук, магданоz  и увиваш омлета като палачинка . Върви чудесно със салата с домати и др ...
2. плънка, лук, кашкавал или жълто сирене, шумка (или колбас какъвто и да е) . Пържиш омлета от едната страна, обръщаш, слагаш плънка , сгъваш (като калцоне) и пържиш от двете страни  Wink . Плънката се раzтапя вътре в омлета и става супер мммм . Върви също с доматена салата

# 21
  • на брега на реката
  • Мнения: 141
А някой знае ли рецепта за омлет на фурна?

# 22
  • Мнения: 160
Омлета го приготвям така-3 яйца,сирене натрошено,кашкавал настърган едро ренде или нарязан на малки кубчетана ,колбас нарязан на ситно,гъбки нарязани на ситно(предварително задушени,може и мариновани,но аз не ги ползвам  Peace),щика пикантина и сминдух.Всичко това разбърквам и изсипвам в тефлонов тиган с малко мазнина.Когато се запече отдолу,прегъвам на две,държа го така още минутка,две и сервирам.Най-вкусен ни е с доматки   chef

Общи условия

Активация на акаунт