? за готовите баници Белла

  • 35 700
  • 144
  •   1
Отговори
# 90
  • София
  • Мнения: 1 762
И моят глас е за Фамилия. Но напоследък взимам едни на Фея. Мисля, че са габровско производство. Имат и бутер. Но другите буквално се дърпат и стават, като домашна баница. В къщи много ги харесваме  Peace

# 91
  • Мнения: 1 715
Свекърва ми прави вчера баница с кори Сърбиянка.Направо съм възхитена,страхотни са.Точно като домашно точени кори.

# 92
  • София
  • Мнения: 1 762
Не съм чувала за тези кори, но ще ги потърся на всяка цена........ Дано ги има във Фантастико  Peace

# 93
  • Мнения: 11 607
Свекърва ми прави вчера баница с кори Сърбиянка.Направо съм възхитена,страхотни са.Точно като домашно точени кори.

Сърбиянка от много време насам не съм виждала по тукашните магазини...В началото като ги взимах - бяха наистина страхотни. По-скъпи малко, но...добре се получаваше баницата(дори и на вкус!)....След това обаче имах оплаквания от тях - бяха накъсани, слепени много лошо и на вкус не ми допадаха.....Сега не ги намирам по магазините......Може пък да са им оправили отново качеството, знам ли newsm78.

# 94
  • Мнения: 5 001
И аз когато трябва да купувам кори - купувам Фамилия....

# 95
  • Мнения: 11 747
Ами то Фамилия и Белла не е ли едно и също? Само Фамилия е с по-голям грамаж - за по-голяма фамилия, както е и името?!
Аз взимам Белла, че сме малка фамилия. Много зависи и как ги случиш - попадала съм на идеални кори, както и веднъж бяха толкова сухи, начупени и залепнали - като корите по комунизма, дето се продаваха... приличаха на домашна юфка...

маме, вземи разточи!  Grinning По рецептата за балкава на Айля знайш к'ви хубаво стават! Три пъти вече точих.., на 30 години съм готова за баба, само внуци нямам още... Mr. Green

# 96
  • Мнения: 5 001
Ами то Фамилия и Белла не е ли едно и също? Само Фамилия е с по-голям грамаж - за по-голяма фамилия, както е и името?!
Аз взимам Белла, че сме малка фамилия. Много зависи и как ги случиш - попадала съм на идеални кори, както и веднъж бяха толкова сухи, начупени и залепнали - като корите по комунизма, дето се продаваха... приличаха на домашна юфка...

[:
Уф,като ти се наложи да купуваш кори,гледай датата на годност.Сигурно затова са били слепени....

# 97
  • Мнения: 11 607
Ами то Фамилия и Белла не е ли едно и също? Само Фамилия е с по-голям грамаж - за по-голяма фамилия, както е и името?!
маме, вземи разточи!  Grinning По рецептата за балкава на Айля знайш к'ви хубаво стават! Три пъти вече точих.., на 30 години съм готова за баба, само внуци нямам още... Mr. Green

Просиш си боя, ама...да видим кога ще е ....Не бъди такава подстрекателка..Че после теб ще обвиня ако не станат...Ще потърся и при добро душевно и физическо разположение... - току виж съм употребила точилката по предназначението и! И защо ли очаквах,че ще напишеш точно това - да си разточа сама....

На една и съща фирма са Фамилия и Белла, но според мен, разликата е не само в грамажа,а и в дебелината на корите....И ми се струва,че Белла са малко по-сухи.....Но ето, и abet, и TheNMaster  са взимали от Фамилия.. - явно те са по-добрия вариант..А с Белла майка ми прави само баклава......Баница - с Фамилия.

# 98
  • Мнения: 4 076
Отначало,като ги пуснаха,"крадените баници" бяха страшно вкусни и пухкави.Зареждах по 5-6 опаковки,защото бързо изчезваха от магазините.След известно време започнаха да стават подметки-сухи,не бухват и не се топят както преди.Може би не е само мое мнение,защото ги гледам да си стоят спокойно в магазините и никой не ги купува.Аз лично ги спирам.

# 99
  • Мнения: 11 747
маме, ей я на темата за корите

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=229455.msg5161128#msg5161128

то е баклава, ама и за баница става! Peace Няма да точим всяка седмица, сега, ама става за адета...

Иначе аз доста се размислих за тез банички замразени Thinking  Според мен цената е височка. Гледам по-горе някой правил опит да калколира, ама сметнал яйца, масло, евентуално мляко - тез екстри мисля ги няма в замразените баници  newsm78  те са май само кори, сирене и вероятно маргарин.   После са миниатюрни - за 4 членно семейство трябва 2 пакета да закусят, а 2 пакета май излизаше към 8лв. Аз за тез пари що баница ще направя..., че и пържоли... Laughing

После с готови кори мен ми трябват 10мин да оформя и мятам да се пече. Разбира се всеки знае себе си и сам решава, сега аз не оспорвам правото на хората да се възползват от удобството...

# 100
  • Мнения: 329
Правих и аз от баницата на "Белла", но я пекох на два пъти, отдолу не пеше зачервена-отдадох го на моята фурна, защото в светлите тави става по-бавно. Като цяло не останах най-очарована, макар да спестих време, външно беше хрускава-може и от вентилатора на фурната, но сиренето вътре беше воднисто, като извара.

# 101
  • Мнения: 4 308
... Тези от точени кори стават клисави, недопечени, небухнали и пълнежа им изтича... Сиренето е пресечено, щото то няма как като е било замразено...

Ужасна беше баницата от точени кори. Стоеше тиклива, с воднисто сирене, солено. Двамата с мъжа ми не можахме да изядем половината баница. А много обичаме и двамата, просто беше гадна  Sick.

# 102
  • Мнения: 812
не ми харесват тези баници

# 103
  • Мнения: 6 713
И на мен не ми харесаха - доста странен вкус имаха. Домашните са си най-хубави Wink

# 104
  • Мнения: 11 747
днес не устоях на един пакет баници 'Царица' - като много ги хвалите... Laughing  Сега се пекат, по-късно ще си кажа впечатлението. Поне за сега видях, че са с нормален размер, а не миниатюрни като на Белла.



допълвам на пълен стомах - стават! Simple Smile Не са някакви супер страхотни баници, но са доста по-добри от Белла! Изпичат се, на вкус биват. Е, няма нищо общо с баницата, която бих си направила собственоръчно...

Последна редакция: сб, 16 фев 2008, 12:29 от pina

Общи условия

Активация на акаунт