Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 22

  • 52 024
  • 289
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 484
Пепи,благодаря ти!Малкият ми е все в ръцете и нямах време да изчета по-напред,а тортата я правя в момента,че той утре е рожденник

# 106
  • Мнения: 321
Много сладка тема си имате   bouquet, за сега само ще се наслаждавам на вашите торти, а когато имам време ще се пробвам и аз. Embarassed

# 107
  • Мнения: 188
здравейте,
ето и моята торта барби за днешния 1ви рожден ден на малката на сестра ми. Вътре е тортата с рула на лео, но с бита сладкарска сметана, вместо заквасена!

http://home-and-garden.webshots.com/photo/2809798590102829805uLD … t=home-and-garden

има си дефекти, но дано да е вкусна! нямам търпение да я разрежем!

# 108
  • Мнения: 2 282
Момичета, помня, че беше описано, ама нямам спомен - с какво са направени шарките по ето тази торта на Гушанка? Бих писала на лични, но си мисля, че така може да излезе и някой друг вариант. Златна боичка вече имам, какво може да е това под нея? Като гледам обаче, май се иска доста сигурна ръка, за да се направи подобна шарка със шприц...
Алекс, много сладка Барби! Моята щерка веднага каза: Искам да ям барби.

# 109
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 618
Mими албума нещо не се отваря,обаче преди видях снимките,само не ми е ясно и вътре  ли си напълнила с рула или смо от страни си ги поставила,както идвете полусфери с маслен крем ли ги слепи?
Цялата торта е от рула.Режа на тънко,натискам и майа с крем.
Процедурата е следната: Слагам найлон на купата - ползвам домакинско найлоново фолио.Мажа по найлона с крем.Режа тънки резени рула и ги разполагам по цялата повърхност на купата,мажа отново с крем, отново рула..и т.н докато се запълни цялата купа. После слагам аз лично във фризер за да ми стегне бързо крема. ПО аналогичен начин правя втора сфера и после слагам двете сфери една върху друга. Те се слепиха без проблем. После правих малки сферички за глава по абсолютно същия начин както тялото. Главата я забодох на тялото с бамбуково шишче.
Украсата лично моята е от маса, но ще е много по красиво ако се поиграе или с маслен крем или сметана и пош/шприц да се направи козинка, но идеята ми доиде когато тортата беше факт и не ях много удволетворена от резуптата.
Имам още една идея за тротата - може по периферията на купата да се сложат рула, а вътре тортата да е от натрошени бисквити или блат разбъркани с маслен крем. За по интересно към маслото може да се добави и какао.
Лично моята торта пате е правена в рулата и между тях с крем тирамису, който купих на прах. Само отвън е мазано с маслен крем.
Тялото преди украсата - http://mimisto.multiply.com/photos/album/2#104
Тялото с предполагаема глава - http://mimisto.multiply.com/photos/album/2#105
Патето http://mimisto.multiply.com/photos/album/2#106
и пак пате http://mimisto.multiply.com/photos/album/2#107

Последна редакция: пт, 08 фев 2008, 18:46 от Mimito

# 110
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Момичета, помня, че беше описано, ама нямам спомен - с какво са направени шарките по ето тази торта на Гушанка? Бих писала на лични, но си мисля, че така може да излезе и някой друг вариант. Златна боичка вече имам, какво може да е това под нея? Като гледам обаче, май се иска доста сигурна ръка, за да се направи подобна шарка със шприц...
Алекс, много сладка Барби! Моята щерка веднага каза: Искам да ям барби.

Облаче, това е айсинг мила. Не е нужен шприц- правиш си пош и си изрязваш колкото голяма дупчица искаш. В коледната тема Наталина беше дала ТОЗИ линк където има снимки как да се направи. Аз напоследък само с такъв пош работя- много е удобно. Може да потренираш на хартия преди да почнеш да правиш айсинга върху тортата Wink

# 111
  • Мнения: 1 122
здравейте,
ето и моята торта барби за днешния 1ви рожден ден на малката на сестра ми. Вътре е тортата с рула на лео, но с бита сладкарска сметана, вместо заквасена!

http://home-and-garden.webshots.com/photo/2809798590102829805uLD … t=home-and-garden

има си дефекти, но дано да е вкусна! нямам търпение да я разрежем!

Много ти е хубаво Барбито. Браво.

# 112
  • Пловдив
  • Мнения: 846
Момичета, помня, че беше описано, ама нямам спомен - с какво са направени шарките по ето тази торта на Гушанка? Бих писала на лични, но си мисля, че така може да излезе и някой друг вариант. Златна боичка вече имам, какво може да е това под нея? Като гледам обаче, май се иска доста сигурна ръка, за да се направи подобна шарка със шприц...
Алекс, много сладка Барби! Моята щерка веднага каза: Искам да ям барби.

Правено е с такъв пош, който е показала  _Пепи_. Това всъщност е разтопен шоколад+сладкарска сметана. За да ти е по-лесно, те съветвам да сложиш повече сметана, за да стане по-течна сместа. Трябва да е по-гъсто от боза.Така ще рисуваш по-лесно, защото се излива по-бързо от поша и стават по-равни линиите.  Изчакваш да се стегне шоколада върху тортата и внимателно рисуваш с четка златното. Успех! Peace

# 113
  • София
  • Мнения: 1 163
ето и моята за моя РД утре,детска е за да оттренирам за по -нататък за рожденните дни на малката, че смятам вече аз да си ги правя.Това е първият ми трансфер.Покритието е маршмелоуз. Отвътре е трюфел, ама колко е трюфел утре ще пиша.

# 114
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
Тaндури , не мога да повярвам, че има хора които си мислят, че могат да си поръчат да им правиш торта или каквото и да било друго и после да те гледат накриво, че си им искала пари за продукти, то това  е върха на нахалството. Не си ти в грешка в никакъв случай. Ако човек има на сърце да направи нещо за някой то дори без да го молят ще го направи и нищо няма да вземе в замяна, но да ти поръчват да правиш нещо и да не ти платят дори само продуктите , та  да не казвам, че й за труда трябва да ти платят айде от такива аман. Те защо си мислят че времето и труда са пари само за тях, но не й за другите. За мен хора  не ценящи труда на другите не заслужават да им се прави нищо  Naughty. Цени си труда и не им се хващай на такива които си правят оглушки, като не им харесва да си поръчат на друг  Wink. Аз лично съм правила много торти за мои близки, и не съм искала нищо, но това е защото аз съм си решила така в смисъл никой не ме е молил за нищо, а дори да ме е молил аз не съм искала да ми плащат въпреки, че те са искали, но съм правила и торти за които ми е плащано и там да ти кажа съм се пазарила предварително, ако не им харесва да отидат на сладкарницата  Flutter, аз си имам достатъчно други грижи и времето ми е ценно за да го пилея за проекти които не са били оценени както трябва.  Тъй, че мила цени си труда и не се чуди дали си права или не ... права сиииии  Hug. Извинете че така философставам ама се палнах повечко, че много ме е яд на подобни използвачи, дето дори продуктите не искат да си платят а какво остава за труда.
Искам отново да ви поздравя за превъзходните торти, много готини патенца, мечета, абе приказни са на всички   bouquet. Съжалявам, че не мога да ви изброя сега, но е малко късничко, а дребния още не е заспал та трябва да обърна и на него внимание, но ги видях всичко и ви поздравявам искренно за творенията   bouquet. Лека вечер от мен.

Последна редакция: нд, 10 фев 2008, 20:04 от КорНиШонка

# 115
  • Мнения: 7 091
Корни, аз така им казах Simple Smile  Hug Hug Hug Hug

# 116
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
Корни, аз така им казах Simple Smile  Hug Hug Hug Hug
newsm10  love001

# 117
  • Мнения: 1 116
Тандури, много ми беше харесало нещо, което беше написала една жена на сайта с тортите си. Беше дала цена, не си спомням точно колко беше, но около 3-3.75$ на парче, а за тортите с фондан +250$ и нагоре в зависимост от тортата и формата, и беше написала: това са бутикови торти и струват толкова, ако искате евтина торта, тортите на Костко са ок за вас. Та това е точно и за тая девойка.
Аз торти по поръчка не правя(изключвам поръчките на мъжа ми Simple Smile), само по моя инициатива, като подарък, всеки който ги хареса и попита, ама защо не започна бизнес с торти бива отрязан, че това ми е хоби, правя го за удоволствие, направата на една торта изисква много време и нерви, които аз нямам в излишък.

# 118
  • Мнения: 7 091
Танитка, абсолютно си права и на мен доста ми беше на езика да и кажа на тази дама точно това, за тортите в Прайс Чопър например. Издразни ме не друго, но начина по които подходи към ситуацията. Ако беше поставила нещата по друг начин, можех и като подарък да и я направя предполагам, ама да работя на някой 3 дни, да се счупя от нерви, щото е и за сватба тортата и накрая да ми раздават фасони, че трябвало продуктите да купя, не ми се връзва.  Confused Ти си абсолютно права, особено както съм с двете хлапета организацията на такъв голям проект е адски трудна и е много стресиращо, та човек трябва да е луд в тази ситуация да се хване, освен ако не е за удоволствие и по собствено желание, за да си начеше крастата ( или ако няма да е на някаква голяма печалба, че да си струва, което аз реално пропуснах в знак на добра воля).
100 човека гости на мои разноски? Мерси! Crossing Arms Stop Имам къде къде по-добри начини за инвестиране на тези пари и време в семейството ми.  Peace  bouquet


Извинявайте, че разводнихме темата  Embarassed Hug

Ще погледна за желираните боички как се правят и ще пиша! Peace

# 119
  • Мнения: 7 091
Пепи, четох го сто пъти текста и разбрах следното
- пише, че при тях се продава готово и може да си го купиш от магазина
- пише, че можеш и да си го направиш с 4 листа желатин, 2.5 дицилитра вода и 100 грама захар. Разтваряш желатина за 10 мин в хладка вода. После смесваш водата със захарта и я слагаш да заври, после добавяш разтворения желатин и разбъркваш добре. Пишеше да се остави да се охлади. Пишеше нещо, че се слага във фризер и нещо за оцветяването, ама не мога да разбера дали е преди или след охлаждането.
Пише да се нанесе и да се сложи за 3-4 мин в хладилника да стегне желето.
 newsm78 Шведския и датския са близки, ама не чак толкова, не мога да хвана всичкото  Laughing Освен да питам някое от момичетата в Дания? newsm78 

Общи условия

Активация на акаунт