Рецепти за Rhabarber

  • 10 831
  • 45
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 4 244
Адреса го давам одма - ама само на ЛС Laughing

# 31
  • сред цветята
  • Мнения: 3 032
Благодаря zа отговорите, явно и аz ще се оборудя с такива форми. Интересно, не е нужно да се намаzняват формите. Thinking

# 32
  • Мнения: 382
Сладоледа стана велик, сложих и 10ина ягодки. И съм вече безумен фен на рабабата! И го изядохме веднага, не ми остана за закуска  newsm45 ...
Към Уплашимуртанка (отново нов имидж?!  smile3501) - върнах се назад във форума и видях снимките на торта... изглежда толковаааа вкусно. А може ли рецепта?  newsm17 ... моля

# 33
  • Italia
  • Мнения: 4 492
Лек завой от темата: абе Деби или Фиди или и аз не знам ве4е как да ти викам Crossing Arms,абе спри се бре жена. От тия твои никове полу4их размножение на ли4ността  Wink
Тва пък са УплаШимутранка отде го измисли  Thinking Wink

# 34
  • Мнения: 4 244

Към Уплашимуртанка (отново нов имидж?!  smile3501) - върнах се назад във форума и видях снимките на торта... изглежда толковаааа вкусно. А може ли рецепта?  newsm17 ... моля
Нов имидж - само за малко. После ще съм си пак "Стройна фиданка"
А за рецептата - веднага
Продукти
За блата                                       За пълнежа                                     За целувките
125 гр масло                                 800гр рабарба                                3 белтъка
1 яйце                                          1 1/2 пакетче ванилен пудинг        сол
75 гр захар                                   500 мл сметана                                170 гр захар
250 гр брашно                             150 гр захар                                    1 п ванилена захар
1 ч.л. бакпулвер                           1 п ванилена захар                         1 ч.л. лимонов сок
1 щипка сол                                  кората на един лимон
                                                      3 яйца
                                                      30 гр галета
                                                      1 с.л. ром
Всички продукти за блата се замесват в меко и гладко тесто и повито в найлон се оставя да почине 2 ч в хладилник
През това времем рабарбата се почиства и нсе нарязван на 2 см големи парчета. Пудинга се разбива с сметаната добавят се останалите продукти за пълнежа без галетата.
Една кръгла форма за торта се намаслява и поръсва с брашно (аз ползвам силиконова и няма нужда от това). Разточва се вътре масленото тесто по равно с малък ръб отстрани. Поръсва се с галетата, нарежда се рабарбата и се залива с разбития пълнеж.
Пече се около 1 ч в затоплена фурна на 170 град.
Оставя се да изстине и през това време се рзбива целувките. Размазва се върху сладкиша и се оставя да се запече за още 20 мин на 160 гр.

Да ви е сладко!

# 35
  • Мнения: 4 244
Лек завой от темата: абе Деби или Фиди или и аз не знам ве4е как да ти викам Crossing Arms,абе спри се бре жена. От тия твои никове полу4их размножение на ли4ността  Wink
Тва пък са УплаШимутранка отде го измисли  Thinking Wink
Миленче - тази тема е виновна
Ама честно ще е само за малко че нещо ме избиват всичките чивии и имам нужда от промяна на външния вид Wink

# 36
  • Italia
  • Мнения: 4 492
Лек завой от темата: абе Деби или Фиди или и аз не знам ве4е как да ти викам Crossing Arms,абе спри се бре жена. От тия твои никове полу4их размножение на ли4ността  Wink
Тва пък са УплаШимутранка отде го измисли  Thinking Wink
Миленче - тази тема е виновна
Ама честно ще е само за малко че нещо ме избиват всичките чивии и имам нужда от промяна на външния вид Wink
Скивах я аз в КлЮто ама се 4удех откъде ти Щукна то4но тоя ник (има ли някаква слу4ка свързана с него или просто така newsm78)

# 37
  • Мнения: 4 244
А аз сега търсих рецепти за сладолед с кисело мляко   smile3529
Попаднах на това и се сетих, че четох как някой има цяло... дърво:
Та ето "RHABARBER-EIS MIT QUARK UND JOGHURT"

eat

Ела да видиш какво близане пада сега на рабарбен сладолед newsm20 за рецептата   chef

# 38
  • Мнения: 978
Мами от немско, моля ви се дайте го този ре/авенов (рубарбен) сладолед на български, че искам да го пробвам. Мерси.

# 39
  • Мнения: 1 017
Деби, Фиди, Уплаши..... или както ти е по-приятно Laughing видах снимката на това растение и се плеснах по челото, че съм го виждала на плодови плека тип активия на Данон:)
 Вкусни са верно и ще взема и аз да се огледам дали го продават в свеж вид по френско:)

# 40
  • Мнения: 980
Лек завой от темата: абе Деби или Фиди или и аз не знам ве4е как да ти викам Crossing Arms,абе спри се бре жена. От тия твои никове полу4их размножение на ли4ността  Wink
Тва пък са УплаШимутранка отде го измисли  Thinking Wink

Е сега ми се иzясниха неЩата newsm78 Laughing

# 41
  • Мнения: 978
Дебиииии, дай рецептата!!!

# 42
  • Pierrefonds, CA
  • Мнения: 802
Strawberry Rhubarb Pie
========================
Yield: 8

Ingredients:
==========

Crust
----------
1 1/4 cups all purpose flour
1/4 tsp salt
1/4 cup unsalted butter
1/4 cup vegetable shortening
1 tbsp lemon juice
3 tbsp to 5 tbsp cold water

Fruit
-----
4 cups rhubarb, chopped
2 cups strawberries, hulled and sliced
1 cup sugar
3 tbsp cornstarch
1/2 tsp cinnamon
1/4 tsp ground ginger
dash salt

Crumble Topping
----------------
2/3 cup all purpose flour
1/2 cup sugar
1/4 tsp nutmeg
dash salt
1/4 cup unsalted butter, melted

Directions:
============

To Assemble :
------------
1.For pastry combine flour with salt. Cut in butter and shortening until a roughly even crumbly texture. Add lemon juice and water and blend just until dough comes together. Shape into a disc, wrap and chill for 30 minutes.

2.Preheat oven to 400° F. On a lightly floured surface, roll out dough into a circle large enough to fit a 9-inch pie pan. Line pan with pastry, trim and cinch edges. Chill until ready to fill.

3.Toss rhubarb and strawberries with sugar, cornstarch, spices and salt to coat. Fill pie shell with fruit.

4.For crumble topping, combine flour, sugar, nutmeg and salt. Stir in melted butter just until crumbly and spread over fruit. Bake pie on a tray at 400° F for 20 minutes, then reduce heat to 350° F and bake for about 40 minutes more, until filling is bubbling. If crust edge is browning too quickly, cover edges with a thin strip of tin foil.

Yield: 1 9-inch pie. Makes 8 to 10 servings.

Изв. , че  рецептата не е на бг  Embarassed  Не съм я пробвала, но казват , че била супер Rolling Eyes

# 43
  • Мнения: 978
Благодаря Ели. Нещо подобно прави свекърва ми с ревена и наистина е хубаво, но аз питам за рецептата за сладолед.

# 44
  • Мнения: 4 244
300 gr рабарба
75 гр захар
1 п ванилена захар
1 ч.л. бурбонванилена захар
200 гр пълномаслено кисело мляко (йогурт)
150 гр обезмаслена извара

Рабарбата се измива и почиства от ликото. Нарязва се на малки 2 см парчета. Добавя се 50 мл вода и се задушава до омекване. Бърка се за да не залепне по дъното на тенджерата
Добавят се захарта и ванилиите. Бърка се до пълно разтваряне на захарта
Сваля се от котлона и се оставя настрани да се охлади.
През това време в една купа се разбиват на крем изварата и киселото мляко и се добавят към охладената рабарба
С машина за сладолед
Крема покрит се оставя 1 ч в хладилника или 15 мин в фризера да се охлади.Разбърква се и се слага в машината. Оставя се 30/40 мин да се замрази без да се бърка и след това е готов.
За форми за сладолед
Крема се излива в форми за сладолед или в по голяма купа и се оставя да се замрази в фризера за 5-7 ч най млако при -18 градуса
Преди сервиране сладоледа се оставя за няколко мин в хладилника да се отпусне

Да ви е сладко!

Общи условия

Активация на акаунт