Тирамису - много лесна рецепта

  • 17 834
  • 40
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 4 784
Момичета, реших да споделя с вас една много лесна рецепта за сладкиш Тирамису. Аз лично, доста често я правя и до сега всички, които са я опитали, много я харесват. 
Продукти:
2 пакета бишкоти
4 кутии заквасена сметана от 250гр. /или 1кг общо/
4 жълтъка
2 чаени чаши пудра захар
есенция ром
кафе
какао /или настърган шоколад/

Бишкотите се потапят в силно сварено кафе смесено с есенцията. Сметаната се разбива с 1 чаена чаша пудра захар. 4 жълтъка се разбиват с 1 чаена чаша пудра захар и се смесват със сметаната.
В тава се нареждат бишкотите - 1 ред бишкоти и се заливат с крема, отново втори ред бишкоти, отгоре крем. Отгоре се поръсва с какао или с настърган шоколад. Тирамисуто се поставя минимум 1 час в хладилника преди сервиране.

Изброеното количество продукти е за доста голяма торта, ако искате нормална големина, трябва да намалите продуктите наполовина.

Дано ви хареса!

# 1
  • Countryside
  • Мнения: 11 631
Наистина е много лесна рецепта  Mr. Green Е, заквасената сметана не е като маскарпонето, но мисля, че достойно ще го замести за една съботно-неделна тортичка!
Мерси за рецептата  chef

# 2
  • Мнения: 79
Момичета може би ми е глупав въпроса Rolling Eyes,след като бишкотите се топят в силно кафе подходящ ли е сладкиша за деца?Моите са на 10 и 8 год.,а аз съм бремелинка! newsm03

# 3
  • Мнения: 2 199
Много обичам тирамису  Party само жълтъците не ми харесват от цялата работа обаче  Sad

# 4
  • Мнения: 2 755
Аз топя бишкотите в безкофеиново кафе. Има и в малки пакетчета за една доза, обаче е  инстантно.

# 5
  • Мнения: 3 622
Ще го пробвам това тирамису  Peace

# 6
  • Мнения: 4 784
Момичета може би ми е глупав въпроса Rolling Eyes,след като бишкотите се топят в силно кафе подходящ ли е сладкиша за деца?Моите са на 10 и 8 год.,а аз съм бремелинка! newsm03

Правила съм вариант вместо с кафе с какао. Пак става много хубаво и за децата ще е по-подходящо.

# 7
  • Мнения: 33
Обожавам тирамису, но за първи път виждам толкова лесна рецепта- задължително ще я пробвам, много благодаря! Peace

# 8
  • Мнения: 1 679
Задължително ще направя това тирамису -     bouquet за рецептата.

# 9
  • София
  • Мнения: 3 679
Много лесно изглежда- записвам се да мога да открия рецептата и може би за рожденния ден на свекър ми другата седмица ще се излъжа да я направя Hug

Но имам един въпрос- какво е много голяма торта?
Аз мисля да я правя във форма за торта с ринг с диаметър 25см. и височина на ринга 10-12см.
Трябва ли да намаля продуктите на половина?


п.с колко грама е един пакет бишкоти?

# 10
  • Сливен
  • Мнения: 894
имам едно въпросче-може ли без жълтъците Blush
че нямам домашни яйчица а на купените немам доверие Tired
(сигурно няма да може но аз да попитам Whistling)

# 11
  • Мнения: 887
Рецептата наистина е лесна и бих я пробвала, защото аз лично приготвям Тирамису с маскарпоне, което рядко намирам иначе става много лесно, бързо и вкусно. Ще я напиша особено за тези, които не искат да слагат яйца:
за крема:
500гр. маскарпне
1к.ч. пудра захар
1ч.л.ром
Остава само да се нареди 1 ред бишкоти, предварително натопени в кафе, следва крем, бишкоти, крем. Най-накрая поръсвам с какао-тъмно.  chef

# 12
  • Сливен
  • Мнения: 894
Рецептата наистина е лесна и бих я пробвала, защото аз лично приготвям Тирамису с маскарпоне, което рядко намирам иначе става много лесно, бързо и вкусно. Ще я напиша особено за тези, които не искат да слагат яйца:
за крема:
500гр. маскарпне
1к.ч. пудра захар
1ч.л.ром
Остава само да се нареди 1 ред бишкоти, предварително натопени в кафе, следва крем, бишкоти, крем. Най-накрая поръсвам с какао-тъмно.  chef
мерсии  bouquet

# 13
  • Мнения: 1 798
Ето и моята рецепта за Тирамису. Знам я от моя приятелка сладкарка.

1 кофичка (500 гр) маскарпоне
2 ч.ч. течна млечна сладкарска сметана
2 жълтъка
голям пакет вносни бишкоти – 48 броя
1 ч.ч. захар
студено наситено еспресо с 1-2 с.л. ром (червен, “Атлантик”)
натурално вносно какао на прах – за поръсване

Разбиват се захарта и сметаната, прибавят се жълтъците и накрая -  маскарпонето. Кремът е готов.
Бишкотите се  потапят за секунда в кафето с рома и се подреждат в правоъгълна форма в колонка по две. Начин на подреждане:
_____  _____
_____  _____
_____  _____
_____  _____
_____  _____
_____  _____
_____  _____
_____  _____
_____  _____
_____  _____
_____  _____
_____  _____

Намазва се първият ред колкото се може по-обилно с крем. Нарежда се вторият ред натопени за  секунда в кафето бишкоти. Пак се маже обилно с крема. (Малко крем остава все пак)
Поръсва се обилно с какао през цедка. Престоява в хладилника поне 12 часа преди консумация.
Реже се на правоъгълници - по две бишкоти в парче. Ето така: _____ 
                                                                                                          _____

Получават се 12  големи или повече по-малки парчета.

# 14
  • Мнения: 1 117
Долу горе по същият начин го правя и аз , само че маскарпонето го заменям с крема сирене или извара и пропускам яйцата.
Иначе е много вкусна и бърза тортичка.Омита се на нула време Simple Smile

# 15
  • Мнения: 4 784
Много лесно изглежда- записвам се да мога да открия рецептата и може би за рожденния ден на свекър ми другата седмица ще се излъжа да я направя Hug

Но имам един въпрос- какво е много голяма торта?
Аз мисля да я правя във форма за торта с ринг с диаметър 25см. и височина на ринга 10-12см.
Трябва ли да намаля продуктите на половина?


п.с колко грама е един пакет бишкоти?
Ами аз не си знам размерите на тавите, но ако се използва тава среден размер, продуктите са за горе-долу две тави. Аз наскоро правих с половината продукти и спокойно хапнаха 10 човека по прилично парче торта.
имам едно въпросче-може ли без жълтъците Blush
че нямам домашни яйчица а на купените немам доверие Tired
(сигурно няма да може но аз да попитам Whistling)

Мен жълтъците не са ме притеснявали и не съм пробвала без, но предполагам, че пак ще стане.

# 16
  • Мнения: 3 830
Много обичам Тирамису, но ме е страх да приготвя, защото не съм сигурна, че ще се справя Embarassed

# 17
  • Мнения: 4 784
Estellia,уверявам те, много е лесно, иначе самата аз не бих се справила  Grinning

# 18
  • Мнения: 3 830
Estellia,уверявам те, много е лесно, иначе самата аз не бих се справила  Grinning

Ще се пробвам значи.  bouquet
Малко ми е натоварена програмата, но при първа възможност....  chef

# 19
  • Мнения: 3 456
И аз ще я пробвам тия дни и ще пиша.

# 20
  • Мнения: 198
Чудесна рецепта.Може ли да ми кажете колко грама е пакет бишкоти?Днес които купих са 400 грама.Дали ще са достатъчни или ще ми трябват още?

# 21
  • Мнения: 4 784
Един такъв пакет ще ти е достатъчен, ако изпълниш рецептата с половината количество. С два пакета и без това става доста голяма.

# 22
  • Пловдив
  • Мнения: 2 202
Ние обожаваме тирамису и го правя през седмица, моята рецепта става за 15 мин, затова ще я напиша: първо приготвям кафето 1к ч+1 к ч прясно мляко и малко ликьор или коняк, потапям бишкотите и ги нареждам.
Разбивам 250мл течна сметана на бързи обороти с 5 с л пудра захар, отделно разбивам 250гр маскарпоне на бавни обороти и смесвам двата крема, намазвам бишкотите и редя другия ред. Отгоре настъргвам натурален шоколад!
За децата го правя без кафе, в отделен съд и потапям само в мляко ! Препоръчвам маскарпонето да е с нарисуваното тирамису, защото е по-качествено, а разликата в цената е 1лв, течната сметана ползвам само хопла, мисля че и тя е най-добрата!  Peace

Последна редакция: вт, 12 фев 2008, 13:57 от donika.t

# 23
  • Мнения: 425
Ние обожаваме тирамису и го правя през седмица, моята рецепта става за 15 мин, затова ще я напиша: първо приготвям кафето 1к ч+1 к ч прясно мляко и малко ликьор или коняк, потапям бишкотите и ги нареждам.
Разбивам 250мл течна сметана на бързи обороти с 5 с л пудра захар, отделно разбивам 250гр маскарпоне на бавни обороти и смесвам двата крема, намазвам бишкотите и редя другия ред.
За децата го правя без кафе, в отделен съд и потапям само в мляко ! Препоръчвам маскарпонето да е с нарисуваното тирамису, защото е по-качествено, а разликата в цената е 1лв, течната сметана ползвам само хопла, мисля че и тя е най-добрата!  Peace
Колко бишкоти са необходими за твоята рецепта?

# 24
  • варна
  • Мнения: 564
И аз тази неделя ще ям тирамису GrinningЩе изчакам само да ни поотмине варицелата и се захващам за работа newsm17 1dating

# 25
  • Пловдив
  • Мнения: 2 202
Колко бишкоти са необходими за твоята рецепта?

 Големия пакет,  на балоко савоярди, мисля че е300 гр Peace

# 26
  • Мнения: 179
Моята рецепта за крема е следната:
1пак масло
2 пак сирене крема
4 с.л захар
4 жълтъка

отделно се разбиват белт с 4 с. л. захар
Смесват се , вече не с миксер, а само с лъжица и пак така ред бишкоти /натопени за секунди в кафе,какао, по желание/ ред крем и после пак бишк и завършвам с крем.Оставям в хладилника да се стегне и после се яде
Става мн вкусен

# 27
  • Варна
  • Мнения: 94
В нашето заведение приготвям Тирамисуто по следния начин: 250г маскарпоне(за 6 парчета), 300г разбита сметана, 1ч.ч. пудра захар, амарето една капачка и бишкоти 24бр.(половин пакет), нес кафе съвсем малко около 2гр и също малко амарето(кафето и амаретото са за да се потапят бишкотите). Маскарпонето, захарта и амаретото се смесват и се разбиват с миксер, след това прибавяме сметаната, пак разбиваме до получаване на на еднородна смес. Приготвяме си табличка и започваме да потапяме бишкотите в разтвореното нес кафе и амарето и редим. По 6 бишкоти на ред общо са 2 реда един под друг, след това слагаме сместа и заглаждаме, отгоре по-същия начин, бишкоти смес. Заглаждаме от всички страни отникъде да не се виждат блатовете, слагаме в хладилник за няколко часа. След това я вадим нарязваме и пудрим с какао на прах. Дано ви хареса

# 28
  • Мнения: 3 456
Май всички се канихме, канихме..., а никой не се похвали да го направил.

# 29
  • София
  • Мнения: 2 019
Аз искам да попитам тези, които правят тирамисуто с 250гр. маскарпоне - какво правят останалото количество, защото по магазините съм виждала от 500гр. и 800гр., или може би има някъде и по 250гр.?

# 30
  • Мнения: 6
страхотна рецепта но вместо яйца може да се смеси сметана с извара или крема сирене  bouquet  chef

# 31
  • Варна
  • Мнения: 94
Аз искам да попитам тези, които правят тирамисуто с 250гр. маскарпоне - какво правят останалото количество, защото по магазините съм виждала от 500гр. и 800гр., или може би има някъде и по 250гр.?
изчакват тортата да свърши, и правят друга  chef Laughing

# 32
  • Мнения: 529
 Знам, че маскарпонето е скъпо, но ако искате да опитате тирамису, не го заменяйте с други продукти.
 Ето малко рецепти за тирамису.

# 33
  • Мнения: 198
Направих я Grinning Стана чудесна,даже вече свърши Simple Smile Обаче не сложих яйца, а само със сметана и сирене крема. Сега ще търся Маскарпоне да пробвам и с него Grinning предполагам че ще е още по хубава.

# 34
  • Мнения: 4 784
Супер, и за ще я пробвам по този начин с крема сирене.

# 35
  • гр. Пловдив
  • Мнения: 711
Момичета голям провал  smile3511 Слагам маскарпонето в купата и ми се стори доста гъсто. Чудех се с какво да го поразредя и да взема да му хакна една чаша капучино. Да се бях усетила по-малко да сложа, ама на...  #Cussing out Тая рядка каша отиде в една купа във фризера. То вкусно ама само за сладолед става. Та да питам: маскарпонето смесено с пудра захар нестава ли още по-гъсто. Какво слагате? Варианта със суровите жълтъци го изключвам  Naughty Да сложа малко разбита сметана?  newsm78 Вода? Кафе? Как ще е най-добре?  Thinking

# 36
  • Мнения: 198
Хайде казвайте. Grinning Купих Маскарпоне.Кутия от половин килограм.какво да го правя?

# 37
  • Мнения: 2 708
Ето го и мойто, с маскарпоне и яйца, но следващия път смятам със сметана да го пробвам, защото яйцата ме шашкат. Аз го направих с 500 гр маскарпоне, четири пакета бишкоти - от Метро си купих 1 голям пакет оранжев болоко от 400 гр , в него имаше четири индивидуални пакета, всичките ги използвах. В тава правоъгълна редих, на 2 реда. Тавата е 35 см на 26 от вътрешната страна. Дано съм ви помогнала.

# 38
  • Мнения: 1 117
Истинското Тирамису се прави от маскарпоне и яйца. Ако ви притесняват суровите яйца, можете да разбиете жълтъците със захарта на водна баня докато побелеят и се надигнат - така се прави крем Забайон. Прибавя се полека размачканото маскарпоне, обърква се, и накрая се добавят разбитите белтъци - от тях няма страшно да са сурови!
И още нещо - маскарпонето никога не се разбива с миксер! Освен ако не искате течен крем... Joy

Друг вариант е да разбиете сметана със захар - най-добра според мен е Президент млечна с 30% масленост, разбива се перфектно, и добавяте маскарпонето, без яйца. Става доста по-маслено и тежичко като вкус, ама пък е без яйца.

В кафето - еспресо, не нескафе, следва да се добави вино Марсала - доближава се до десертните ни вина на вкус, но има и лека конячена нотка. може да се замени с малко ром, коняк, или дори с уиски съм опитвала, но не беше удачно.

Отгоре и между двата пласта се наръсва с горчиво какао.

# 39
  • Мнения: 198
Благодаря Lois Simple Smile Сега остава да го направя.Тези дни ще е Simple Smile

# 40
  • Мнения: 198
Престраших се и го направих с яйца и Маскарпоне.Не мога да ви опиша вкуса,направо е невероятно,вълшебно  GrinningПробвайте както си е с маскарпоне,няма да съжалявате Grinning

Общи условия

Активация на акаунт