Тирамису - много лесна рецепта

  • 17 839
  • 40
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 6
страхотна рецепта но вместо яйца може да се смеси сметана с извара или крема сирене  bouquet  chef

# 31
  • Варна
  • Мнения: 94
Аз искам да попитам тези, които правят тирамисуто с 250гр. маскарпоне - какво правят останалото количество, защото по магазините съм виждала от 500гр. и 800гр., или може би има някъде и по 250гр.?
изчакват тортата да свърши, и правят друга  chef Laughing

# 32
  • Мнения: 529
 Знам, че маскарпонето е скъпо, но ако искате да опитате тирамису, не го заменяйте с други продукти.
 Ето малко рецепти за тирамису.

# 33
  • Мнения: 198
Направих я Grinning Стана чудесна,даже вече свърши Simple Smile Обаче не сложих яйца, а само със сметана и сирене крема. Сега ще търся Маскарпоне да пробвам и с него Grinning предполагам че ще е още по хубава.

# 34
  • Мнения: 4 784
Супер, и за ще я пробвам по този начин с крема сирене.

# 35
  • гр. Пловдив
  • Мнения: 711
Момичета голям провал  smile3511 Слагам маскарпонето в купата и ми се стори доста гъсто. Чудех се с какво да го поразредя и да взема да му хакна една чаша капучино. Да се бях усетила по-малко да сложа, ама на...  #Cussing out Тая рядка каша отиде в една купа във фризера. То вкусно ама само за сладолед става. Та да питам: маскарпонето смесено с пудра захар нестава ли още по-гъсто. Какво слагате? Варианта със суровите жълтъци го изключвам  Naughty Да сложа малко разбита сметана?  newsm78 Вода? Кафе? Как ще е най-добре?  Thinking

# 36
  • Мнения: 198
Хайде казвайте. Grinning Купих Маскарпоне.Кутия от половин килограм.какво да го правя?

# 37
  • Мнения: 2 708
Ето го и мойто, с маскарпоне и яйца, но следващия път смятам със сметана да го пробвам, защото яйцата ме шашкат. Аз го направих с 500 гр маскарпоне, четири пакета бишкоти - от Метро си купих 1 голям пакет оранжев болоко от 400 гр , в него имаше четири индивидуални пакета, всичките ги използвах. В тава правоъгълна редих, на 2 реда. Тавата е 35 см на 26 от вътрешната страна. Дано съм ви помогнала.

# 38
  • Мнения: 1 117
Истинското Тирамису се прави от маскарпоне и яйца. Ако ви притесняват суровите яйца, можете да разбиете жълтъците със захарта на водна баня докато побелеят и се надигнат - така се прави крем Забайон. Прибавя се полека размачканото маскарпоне, обърква се, и накрая се добавят разбитите белтъци - от тях няма страшно да са сурови!
И още нещо - маскарпонето никога не се разбива с миксер! Освен ако не искате течен крем... Joy

Друг вариант е да разбиете сметана със захар - най-добра според мен е Президент млечна с 30% масленост, разбива се перфектно, и добавяте маскарпонето, без яйца. Става доста по-маслено и тежичко като вкус, ама пък е без яйца.

В кафето - еспресо, не нескафе, следва да се добави вино Марсала - доближава се до десертните ни вина на вкус, но има и лека конячена нотка. може да се замени с малко ром, коняк, или дори с уиски съм опитвала, но не беше удачно.

Отгоре и между двата пласта се наръсва с горчиво какао.

# 39
  • Мнения: 198
Благодаря Lois Simple Smile Сега остава да го направя.Тези дни ще е Simple Smile

# 40
  • Мнения: 198
Престраших се и го направих с яйца и Маскарпоне.Не мога да ви опиша вкуса,направо е невероятно,вълшебно  GrinningПробвайте както си е с маскарпоне,няма да съжалявате Grinning

Общи условия

Активация на акаунт