Пататник - стъпка по стъпка

  • 85 085
  • 90
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 3 674
Ето го и моя пататник...малко ми изгоря отгоре... Twisted Evil  щот накрая засилих  доста котлона  bash

Ама иначе стана много вкусен! Heart Eyes Сбъдваща мечта....благодаря за рецептата    bouquet

Моя мъж реши че това чудо трбявало да се яде с гарнитура... Crazy та си го яде с пилешки крилца останали от обяда днес...  Joy




# 61
  • Мнения: 22 867
Ето и един друг вариант на пататника:
Ето рецептата:
10-12 едри картофа
2 глави кромиoд лук
2 с.л олио
сол на вкус
малко джоджен за аромат
За корите:
Брашно, 1 с.л олио ,1ч.л оцет 1 щипка сол и вода
Картофите и лука се обелват и се настъргват на ренде !Добавят се олиото,солта и джоджена и се обърква добре!
Който не може да точи може да използва готови кори. Намазва се тавата с олио, застила се кора, изсипва се картофената плънка и се завива с втората кора. Пече се само на долните реотани на фурната !!!След като се изпече от едната страна се обръща и по същия начин се пече и другата страна!!След като е готов по желание се намазва с масло
ТОЗИ е на Екатерина Дафовска.
Прочети и ТУК!

Само да отбележа, че рецептите и аз съм ги цитирала, като първата съм си я копнала от форума, но нямам записан автора. Но и трите са много сполучливи и вкусни.

Последна редакция: пн, 18 фев 2008, 19:09 от labrex

# 62
  • Мнения: 1 271
Направих го.Много го харесахме


Сбъдваща мечти , за рецептата

и аз го направих и мнооооого ни хареса
само малко го пресолих  Embarassed но а айрян е суперрррррр

# 63
  • Мнения: 315
направо ми идва да избягам от работа и да почна да го готвя!още повече, че съм ужасно гладна в момента, а с тези снимки ми идва да изям монитора...абе, знам си, че от работа не бива да влизам в "готварски рецепти", но... Twisted Evil
рецептата изглежда страхотно !довечера ще шашна мъжете си/а в къщи няма родопчани - за всички ще е ново/.
пожелайте ми успех с обръщането в тигана-от това най-много ме е страх.утре ще разкажа как е станало. Hug

# 64
  • Мнения: 50
И аз го направих, и родопския клин също! Благодаря сърдечно на авторките, защото това е нещо съвсем ново за нашата кухня! Hug

# 65
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
И аз го направих, и родопския клин също! Благодаря сърдечно на авторките, защото това е нещо съвсем ново за нашата кухня! Hug
А къде е рецептата за родопския клин, моля!  Hug

# 66
  • Мнения: 3 674
И аз го направих, и родопския клин също! Благодаря сърдечно на авторките, защото това е нещо съвсем ново за нашата кухня! Hug
А къде е рецептата за родопския клин, моля!  Hug

Оооохо, и аз искам...   Crossing Arms Така че  се нареждам  и аз на опашка след  t_ilieva  за рецепта на родопския клин.... Whistling

# 67
# 68
  • Мнения: 502
И аз го направих , само че в тавата. Пак стана много вкусно.

# 69
  • под кривата круша
  • Мнения: 294
Колко порции е пататника в тигана? Довечера ще имаме гости и смятам да правя, ама да не ме изненада грамажа newsm78

# 70
  • Мнения: X
Колко порции е пататника в тигана? Довечера ще имаме гости и смятам да правя, ама да не ме изненада грамажа newsm78

Тигана ми е голям, към 30 см., 4 порции излизат, ама си зависи от апетита де. Моя мъж не е от много ящните.

# 71
  • Pierrefonds, CA
  • Мнения: 802
Направих го , но не страна  Rolling Eyes , картофите останаха сурови след 1ч. печене във фурната  Shocked Мноого са измислени канадските картофи - 1000 вида са и не знаеш кой точно за какво е  Close

Иначе рецептата си е супер, същия пататник съм опитвала в Смолян.  Simple Smile

# 72
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
Умирам си за родопски вкусотии, затова направих пататник почивните дни. Получи се страхотно, а мъжът ми, нали е картофено чудовище, остана много доволен.
Тиганът ми е 24см и беше идеален за една порция - с една доза, направих 2 пататника в него.

# 73
  • под кривата круша
  • Мнения: 294
Такаааа, да се отчета и аз. Пататника стана супер, ценителя си облиза пръстите. Първо реших, че е готов, защото корите изглеждаха така. Да, ама не, та го доопекох на вентилатор във фурната. Много е вкусен, че и автентичен ми се получил, каза журито , благодаря много за рецептата и практичеките съвети bouquet

# 74
  • под кривата круша
  • Мнения: 294
Фифундрела, мерси и за рецептата за марудниците, събота сутрин ще има втори кръг, ще ги гощавам с родопска закуска Laughing Ще кажа после какво е станало.

Общи условия

Активация на акаунт