Взима се един пакет кори/Белла ползвам/ и на плота се разстилат две кори. Намазват се с много малко олио и се поръсват с колбас, нарязан на ситни кубчета. Отгоре се слага една кора и се поръсва с настърган кашкавал.
Пак кора, олио - и скълцани кисели краставички.
Кора, олио - настъргано/натрошено/ сирене.
Кора, олио - лютеница/доматено пюре, кетчуп/
Кора, олио - скълцани маслини.
Кора, олио - пак някаква плънка/гъби, например/.
Така се редят корите и плънката, докато ви свършат продуктите, които трябва да се изчистят от хладилника Може да се повтори колбасът или кашкавалът, изобщо - всичко е на око и на вкус. Олиото не е много, а ако ви е мазен колбасът, или сложите повече кашкавал, може да пропуснете.
Обикновено не слагам всички кори/но поне половин пакет/, защото става много дебело.
накрая това се навива на руло и се нарязва на охлювчета, еднакви по дебелина. Охлювчетата се нареждат в намазана тава с отрязаното нагоре и се залива с 2 яйца, разбити с чаша кисело/прясно мляко. Пече се.
Много вкусно