Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 23

  • 34 990
  • 300
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 3 861
Пепи, плетката е страхотна  Grinning

# 16
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Здравейте!
Правите страхотни торти  Peace, а аз чак сега ви открих  Embarassed.

И аз правих торта за празника, но няма да показвам. Надявам се обаче да се науча да правя красоти като вашите Simple Smile.

Имам един въпрос и незнам дали е за тук, но ще питам де  Blush.
Използвах сладкарска сметана за крема на тортата и сега имам в излишък към 400мл. сметана. Как да я съхраня по-дълго време? На кутията пише, че срока и на годност след отваре е 3-4 дни.

Хубава вечер!

# 17
  • Мнения: 484
Аплодисменти за всички! smile3501.Справяте се страхотно!
Аз не съм правила торта за празника,само сладкиш,че малкият е направо фурия и немога нищо да почна да правя,че само за минута да не го следя и е направил някоя беля.Току-що направи годинка и вече се качва навсякъде.Сега само ще се възхищавам на вашите красоти!

# 18
  • Мнения: 1 069
Нели, напоследък работя с готова моделираща маса (несъхнеща). Но за мое учудване си съхне добре.
С крема нещо съм скарана, ама и него ще го преборя скоро Wink

Пепи, увеличих я съвсем за да я гледам - честно да ти кажа мислех, че е шприцовано отстрани - сега загледах, че са лентички. Добре де, а тези цветове - как ги постигаш - на бюстието червения, на тази кафявия? Аз имам боички от тези течните - ама разредените. Не са от гъстите. Но червено не мога да постигна като цвят - имам предвид така кърваво червено. Ако ти е удобно и са в оригинална опаковка - снимай ги да ги покажеш. Предполагам и други ти завиждат (благородно разбира се) за префектните цветове. Благодаря!  Hug

# 19
  • Мнения: 728
Аз продължавам с опитите да показа моята торта  Embarassed

kreo, наистина гроздето и листата са като истински, как ги направи?
И на цветовете са ми проблем, нещо не ми се получават, мисля, че е от това, че марципана не става бял а жълт и от там цветовете не са ярки  newsm78
Иначе брюлето го правя по една рецепта от Иван Звездев, или по-точно от негов гост.
Карамелизирам 2 чаши захар
След това им наливам 800 мл прясно мляко
като се разтопи захарта добавям предварително разбити
4 жълтъка + 100 гр нишесте + 200 мл. прясно мляко, на тънка струйка
като изстине го омесвам  с предварително разбита сметана - 400 гр.
Става много вкусен, и ми стигна точно за една торта с три блата.

# 20
  • Мнения: 2 282
Всъщност това е най-обикновена пластмасова пластина - много гладка от едната страна. Крема се набира и се нанася с нея, като тортата се върти. Така намазването става равномерно и гладко. Освен това има и такава пластина(поне при мен), чийто краища са назъбени и превят линии на тортата отстрани.
Веднага ми идва алтернативен вариант - онуй чудо, с чиято помощ се чисти снега и леда от колите. Има и гладко, и назъбено Simple Smile Благодаря ти за обяснението, мазането отстрани много ме мъчи!
Пепи, плетките са страхотни, сигурно баба ти е останала много доволна Simple Smile да ти е жива и здрава!
За трансфера - аз правих само контурите с шоколад, а запълвах с маслен крем, но между двата етапа минаха няколко часа и ако не се лъжа, го подържах във фризера, и никак не се размаза.
Краси, чудесна ти е тортата! А сигурно е била и страшно вкусна... обожавам крем брюле! Да ти е жив и здрав рожденика и много да ви радва!
А тортата на Крео е просто превъзходна! С дъщеря ми досега и се зверихме, тя ме разпитва това грозде истинско ли е.

# 21
  • Мнения: 498
Запис да ви следя. Браво момичета, страхотни тортички се сътворили! Чудя се кога ви остава време  #Crazy

# 22
  • София
  • Мнения: 2 113
Момичета, здравейте и в новата тема!
Като стана въпрос за цветове по-горе, та искам да попитам тези от вас, които са експериментирали повече - кои бои считате за по-удачни - течни, сухи, гелоподобни...Надявам се да мога скоро да стигна до Кадемлия и да си купя, защото не ми се прави вече само в неутралната кафяво-бяла гама...
Последните два дена се нагледах на красивите ви творения, по 3-4 пъти на ден отварям темата, за да видя нещо ново:)

# 23
  • Мнения: 255
Здравейте, колко време трябва да ври крема на Торта Трюфел?  А з направих крема и вря не пове4е от минута,дали е малко?

# 24
  • София
  • Мнения: 1 163
Diksey за размазването при трансфера правилно са писали останалите,
а за шоколада-причината не е в теб, и аз един път пробвах с бял Елзет, просто този шоколад не става, получи ми се по същия начин, стана някакси на парцали и се втвърди веднага, без да се е разтопил като хората.
 dimitrina73 аз си взех трите основни цвята от течните, а и като си ги смесвам имам почти всички цветове така.

# 25
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Tandoori, pusni snimka, che ne se orientiram za koe pitash.

# 26
  • София
  • Мнения: 2 671
Всъщност това е най-обикновена пластмасова пластина - много гладка от едната страна. Крема се набира и се нанася с нея, като тортата се върти. Така намазването става равномерно и гладко. Освен това има и такава пластина(поне при мен), чийто краища са назъбени и превят линии на тортата отстрани.
Веднага ми идва алтернативен вариант - онуй чудо, с чиято помощ се чисти снега и леда от колите. Има и гладко, и назъбено Simple Smile Благодаря ти за обяснението, мазането отстрани много ме мъчи!

Облаче, аз си купих 3 различни вида такива шпатули от TCM, за някакви стотинки.

Пепи, Крео - чудесни украси, браво момичета!

И аз изпиробвах днес модификацията на Наталина за Варна със сухо мляко - стан по-жълтеникаво на цвят и ми глътна доста повече от сухото мляко и от пудрата захар, но на вкус е пъти по-добро от прекалено сладкия оригинал. Понеже ми трябваше съвсем мъничко парче - за логото на Нирвана /надявам се утре да снимам поне тази торта и да я покажа/ - ми остана доста, опаковах го добре във домакинско фолио и е на вратата на хладилника, дано се съхрани добре, че ще ми трябва след 2 седмици...

# 27
  • Мнения: 419
Страхотни торти,както винаги,а и темата е супер.

# 28
  • София
  • Мнения: 2 113
...
 dimitrina73 аз си взех трите основни цвята от течните, а и като си ги смесвам имам почти всички цветове така.
sillsav, благодаря за отговора! Не съм сигурна, но ти ли беше писала в една от предишните теми, че си намерила боички близо до Женския пазар? Ако да, може ли да уточниш къде - много по-удобно ми е:)
...И аз изпиробвах днес модификацията на Наталина за Варна със сухо мляко - стан по-жълтеникаво на цвят и ми глътна доста повече от сухото мляко и от пудрата захар, но на вкус е пъти по-добро от прекалено сладкия оригинал...

Може ли пак да напомните тази модификация на марципан Варна, а и защо да не се публикува на първа страница след "оригинала"? Явно все повече хора са доволни от това покритие, а и аз искам нещо не толкова захарно на вкус...Моля ви, който го е правил, natalyna Praynig  bouquet

Последна редакция: сб, 16 фев 2008, 08:14 от dimitrina73

# 29
  • Мнения: 7 106
Пепи, много е оригинална тортата с плетката, браво  smile3501 !

Общи условия

Активация на акаунт