Френска селска торта?

  • 178 896
  • 616
  •   1
Отговори
# 165
az napravih blatovete ba medovik, slojih i zakvasena smetana mejdu tiah kakto i malko orehi omeseni s karamelizirana zahar. Naistina se poluchi dobre : Thinking

# 166
  • София
  • Мнения: 220
Аз имам чувството , че  блатовете  освен  с брашно се  правят  и  с малко млени орехи .Тортата съм я яла в "Хасиенда". На вкус  блатовете много приличаха  на ореховки. Някой пробвал ли е да сложи и орехи в тестото?

# 167
  • Мнения: 25
http://www.kaneia.com/

.........това е производителя...поръчваме си я често в офиса и понеже сме близо до една Ниагара, няма проблем с доставката.
А това е рецептата,която имам  - не съм я правила обаче.

Продукти:
650 гр брашно тип 1150
500 гр захар
90 гр мед
70 гр маргарин
3 бр. яйца
2 ч.л. сода бикарбонат
500 мл сметана течна
400 гр сметана квасена
1 пак. ванилия

Начин на приготвяне:
1.В тенджерка се слагат яйцата, меда, 1 ч.ч. захар и маргарина
2.Съставките се бъркат на водна баня, докато обемът на сместа се увеличи 2-3 пъти
3.Тогава се добавят содата и брашното (може и повече от посоченото в рецептата) и се оттегля от котлона
4.Полученото твърдо тесто се оставя на хладно (но не в хладилника) за 30 мин
5.От тестото се разточват 5-6 тънки кори, които се набождат с вилица и се изпичат върху хартия за печене до златисто оцветяване (за 5-7 мин)
6.Приготвя се крем: разбива се на пяна течната сметана с ванилията и останалата захар(ако използвате подсладена сметана, намалете захарта)
7.Отделно се разбива заквасената сметана
8.Смесват се двата вида сметана и кремът е готов
9.Върху първия блат се намазва слой от крема, отгоре се слага следващия блат, върху него пак крем и така, докато свършат блатовете
10.Блатовете не се сиропират
11.Най-отгоре и отстрани се намазва с крем и се поръсва с трохи от блатовете и с орехи.
Тортата се сервира след 8-10 часа.
 
Ако някой пробва да я направи, моля да сподели дали рецептаа е сполучлива.  bouquet

# 168
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 609
Според мен блатовете са значително по-мазни не знам дали са с орехи - не изглеждаше така освен ако не са много ситно смлени/пасирани. И крема на вкус е малко по-резлив от това което аз получавам. Пак казвам при мен може да е разлика от продуктите.

# 169
Според мен няма ванилия в тази торта, и крема е само с квасена сметана. Отгоре е покрита цялата с орехи както и между блатовете.  Ако това е site на фирмата прозиводител дали няама да ни кажат рецептата  Thinking

# 170
  Здравейте!
Нов съм в този форум и пиша за първи път!Прегледах всички мнения от темата и установих,че кремът е основния проблем от рецептата!Споменавате сметана,инстантни кремове,сирена и др.Някой беше казал,че най-много до крема се доближава този с крема-сирене и заквасена сметана!Аз имам една друга идея-някой сетил ли се е въобще да пробва с подсладено  кондензирано мляко  newsm78
1)Казвате,че жената,която приготвя тортата е рускиня,а в Русия е изключително популярно кондензираното мляко!
2)Гледах веднъж Иван Звездев да прави чийзкейк с крема-сирене и кондензирано мляко,а сместта изглеждаше много подобна на тази от "френската" торта!
    Ако някой има мнение по въпроса,без значение дали е съгласен или не,нека пише!Ще се радвам да го чуя!  Heart Eyes

# 171
  • Мнения: 7 419
go43to ,по-горе аз съм дала линк към една рецепта на Медовик с кондензирано мляко,ако искаш ,виж я и кажи какво мислиш. Simple Smile

# 172
  • София
  • Мнения: 220
Аз направих тортата по рецепта на   мама Саша   , стана много вкусна, но  определено  нещо  ми липсваше във вкуса, (мъжът ми твърди , че му напомня на бисквитена), а аз продължавам да смятам , че блатовете трябва да се правят не с брашно, а с орехи. Следващият път смятам да я направя така.

# 173
  • Мнения: 9
Имам новини по темата.Тази вечер съквартиранта ми говорил с шофьора , който им носи тортите.Голям цирк.Фирмата е някъде в Горна баня.Преди време,някаква я изритали от там и тя започнала да прави свои торти , някъде по селата, като се пробвала да ги пробутва по същите ресторанти.Затова имало имитации по София, дето и аз се натресох на тях от лакомия.
Срам ама за тия три месеца съм качила 4 килограма, защото се тъпча късно вечер с нея.Трабва да си купя вибриращ колан.Цената на парчето в ресторанта е 7 лева!!!!!!!!!!!!!!Ужас!Колко беемвета изпих по тея кръчми.Утре ще питам Жорко на какви пари им я носят цяла.

# 174
  • Мнения: 651
evina,
трЕбва да се информира НСС и да се прати имитатора на кладата...а да е по-френско може и на гилотината.
И зАрежи тоя вибриращ колан ми виж Жорко освен с торта дали може да ти предложи нещо друго френско  Peace  bouquet

# 175
  • У дома !
  • Мнения: 700
Благодарение на тази тема разбрах,от къде да си поръчвам тази торта!  bouquet
Мисля,че е доста трудна за правене в домашни условия,а бързо се изяжда защото е много вкусна Joy
Поръчах я за РД на мъжа ми от цеха в Горна баня и е същата като в Хасиенда Peace

# 176
  • Мнения: 7 419
  Не мисля,че е  трудна за правене в домашни условия... Thinking Зависи от условията може би. Simple Smile

# 177
  • Мнения: 2 070
http://www.forum.u-samovara.ru/index.php?showtopic=4&st=20
ето тук има рецепта за торта Спартак.на мен ми се струва че много прилича на търсената рецепта

# 178
  • Там някъде нейде !!!
  • Мнения: 1 136
И сега ако някой я преведе, грешка няма да има. Ако може и тая дето е "Птичье молоко", ще съм му много благодарна.

# 179
  • Мнения: 7 419
И сега ако някой я преведе, грешка няма да има. Ако може и тая дето е "Птичье молоко", ще съм му много благодарна.
  И темата да се преименува в "Руска Градска ........".  Laughing Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт