Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 24

  • 31 765
  • 301
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив
  • Мнения: 846
3ори, прелестни торти!  bouquet  bouquet  bouquet Как няма да се впечатлят колежките.....те са страхотни! Grinning
Искам да те попитам ти кой цвят червено си поръча от Уилтъновите и не ти хареса?
tarlio, xai, Atalanta, irinka28, stasi76, veri, и вашите тортички са много сполучливи! smile3501

# 286
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
http://i222.photobucket.com/albums/dd230/tarlio/DSC03128.jpg
Но чаршафа не е бял а бледо зелено.А розите са от марципан Варна-децата го обичат.

http://i222.photobucket.com/albums/dd230/tarlio/DSC03124.jpg
а това е сметана отдолу -няма чаршаф

Последна редакция: пн, 10 мар 2008, 11:00 от tarlio

# 287
  • Мнения: 7 106
Искам да те попитам ти кой цвят червено си поръча от Уилтъновите и не ти хареса?

Ето от този не съм доволна :



Christmas Red се води, но изобщо не мога да постигна плътно червено с него. Половин бурканче ми отиде да оцветя една шепа моделираща маса и най-плътния цвят който се получава е бледо червено биещо към праскова.
По съвет на Пепи добавих и кафяво, после от вишнево червеното, е не мога да постигна кърваво ярко червено и това си е  Crazy.

# 288
  • Мнения: 832
Браво за тортите на всички. smile3501
xai какъв шоколад използва и разреди ли го с нещо?

шоколада е Милка бял - пробвах неразреден, но по-добре се получи с малко прясно млако
кафявия е обикновенния на Своге, не разреден - много удачно става за трансфер. макар, че това ми е едва 2 опит, още има какво да се желае и ще се постарая за събота когато е партито с децата

по този повод - готова моделираща маса само в магазина на кадемлия ли мога да намеря? ще ми е за 1 път и големи мераци да стане - нали е за детето
в някои сладкарници съм виждала готови фигурки, но не винаги има и се чудя дали да рискувам да моделирам сама

# 289
  • Мнения: 2 185
Здравейте момичета,
Поздравления за страхотните торти   bouquet. Аз в събота сътворих първата си торта, но по-нататък ще пусна снимки. Посетих и магазина на "Кадемлия" за да се снабдя с провизии  Grinning, където ми беше направено пълно маркетингово проучване от къде знам за тях  hahaha и като казах от интренет- "Аааа от Бг маммма ли?"  Laughing
Искам да попитам, къде точно на ул. "Три уши" купувате бои на прах, че ми се очертава следобеда да ходя на там и искам да си купя...от течните на Кадемлия хич не съм доволна  Rolling Eyes Благодаря предварително   bouquet

# 290
  • Мнения: 3 861
Момичета, има ли някъде подробни обяснения как се правят лилии от захарно тесто.

Баба ми тази година има РД и имен ден в един ден. Казва се Лили и искам да и направя тематична торта.
Нещо като кошница пълна с цветя, но освен рози и листенца разни и лилии ми трябват заради името и.

# 291
  • Мнения: 22 867
Момичета, има ли някъде подробни обяснения как се правят лилии от захарно тесто.

Баба ми тази година има РД и имен ден в един ден. Казва се Лили и искам да и направя тематична торта.
Нещо като кошница пълна с цветя, но освен рози и листенца разни и лилии ми трябват заради името и.

Ето - в тоя сайт има много подробно описание, но не знам защо не ми се отварят снимките. То и нета ми нещо не е в ред днес. Опитай, може би ще ги видиш. Картинката е линк.

Намерих! ЕТО ТУК вече се виждат снимките. Дано ти свършат работа, успех! Бабите си го заслужават! Grinning

Последна редакция: пн, 10 мар 2008, 14:34 от labrex

# 292
  • Мнения: 1 807
Моля, кажете от къде купувате хартия за печене! Явно незнам къде да я търся в супермакетите! Blush Аз ползвам обикновена или вестник, а пък печатарското мастило си е доста опасно!

# 293
  • София
  • Мнения: 2 115
ООО, страхотни торти...Честит празник на всички вас момичета, макар и с огромно закъснение, но тези 2 дена имах по 3-4 часа сън и не успях дори да ви чета...Simple Smile Малко по-късно ще кача снимки на тортичката, която ме държа на крака почивните дни, а сега да отговоря и да питам по последните прочетени страници:)

Atalanta, чудесни са розите, а сместта от шоколад и чаревичен сироп като стопиш и двете заедно ли я правиш, или към разтопения шоколад добавяш сиропа, че аз преди време се опитвах за Валентинската ми торта да направя по втория начин и все се пресичаше шоколада...

Моля, кажете от къде купувате хартия за печене! Явно незнам къде да я търся в супермакетите! Blush Аз ползвам обикновена или вестник, а пък печатарското мастило си е доста опасно!
Хартията е редом до готварското фолио, алуминиевото фолио и е като тях в такава дълга кутийка, навита вътре на руло, има кафява и бяла.

Здравейте момичета,
Искам да попитам, къде точно на ул. "Три уши" купувате бои на прах, че ми се очертава следобеда да ходя на там и искам да си купя...от течните на Кадемлия хич не съм доволна  Rolling Eyes Благодаря предварително   bouquet
Ако си на спирката на трамваите (5-ца, 8-ца) на Съдебна палата, малко под спирката, (по линията, по която те идва да към спирката) има едно пороходче, през което като минеш и се озоваваш на улицата "3 уши", по левия тротоар, 5-6 метра надолу, има малко магазинче, чиято табела - "подправки, чай и т.н." се вижда от проходчето:) делнични дни работи до 18.30, събота до 13.30

Последна редакция: пн, 10 мар 2008, 15:03 от dimitrina73

# 294
  • В кошера...
  • Мнения: 527
Момичета, два дена правих торта-поръчана ми за 70 год. юбилей. Ето я :
http://medunkabg.multiply.com/photos/album/4#29
http://medunkabg.multiply.com/photos/album/4#33
http://medunkabg.multiply.com/photos/album/4#31
Ефекта върху гостите и юбиляра си струваше усилията. Готови блатове, крем от медовика и орехи е вътре, покрита е с готова захарна маса. Беше ме страх, че ще се изложа, но успях - БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВАС!!!  bouquet
Ето и една семпла тортичка - еклерова с крем брюле - мнооооого вкусна, но намах време за украса...
http://medunkabg.multiply.com/photos/album/4#35

# 295
  • Карнобат
  • Мнения: 177
Стряхотни тортички newsm10.
medunka-Много е красива, поздравления smile3501.Представям си как се е зарадвал юбиляра.

# 296
  • София
  • Мнения: 2 115
Медунка, много хубаво женско тяло:)

Ето и тортата за РД на един приятел вчера.


Тук има още снимки.

Династия, покритето е от 2 части, заради любопитството ми да пробвам рецептата на марципан от бадеми (http://www.baking911.com/recipes/candy/marzipan.htm) го сложих отдолу, а после с маршмелоуз фондан. Странните релефи са от фолиото, върху и под което разточвах, но... (момичета, тук му е мястото да попитам скоро някой намирал ли си е силиконово килимче за разточване и къде, в кой ТСМ, че където и да питам, все ме гледат, като че ли търся ядрена бойна глава:))
Този ММФодан след престоя, преди да го разточа, беше станал като голям, розов ММ бонбон...Добре се работеше с него, доволна съм. За марципана...вкусно, става и за покритие, ама не кой знае какво, аз обаче съм сигурна, че нещо там не направих добре бадемовата паста, но някой друг път пак ще опитам... Ето ТУК направих от парчета блатове малка Династийка, за да почерпя момчетата вкъщи за празника, нямах време за декорация и покрих само с марципана, за да го пробвам.

Пак си беше забавление, и блатовете, които препекох (но се отпуснаха от кремовете и бяха страхотни), и покритията и направата на пънчето, което подпрях със сламки, за да не втъне... Пънчето ми се щеше да е по-реалистично, но не успях да му придам "грапав", като на кора на дърво вид...Ще търся още по тази техника...

Рожденникът си я хареса, гостите бяха много впечатлени от вкуса, така че, благодаря на авторката на рецептата, благодаря и на всички, които предните дни ме консултираха и подкрепиха с информация и мнения  bouquet

# 297
  • Мнения: 1 117
Отново красоти  LaughingВсички тортички са много красиви и нежни.
Аз ще се отчета към края на месеца. Simple Smile

# 298
  • Мнения: 729
Докато разглеждах красотите ви, се сетих че и аз спретнах набързо една тортичка за 8-ми март и съм забравила да се "похваля". Crazy
Сетих се в последния момент и я правих малко с подръчни средства, затова не е много оформена. А това дето трябваше да прилича на ваза, стана по-скоро като решетка, но важното е, че успях да придам заоблена форма да стои като издадена над тортичката.
За първи път мацах с боя директно върху тортата, защото нямах време да оцветявам, но пък не ме бива в рисуването и то си личи. Mr. Green
Ето:
Най-после схванах номера с малката снимка-линк! :  Crazy

И честит празник със закъснение на всички вас момичета!   bouquet

# 299
  • Мнения: 3 927
Онзи ден измислих нещо, и ми се прищя да попитам някой дали е стигал до същата идея: става дума за нещо като маслен крем за намазване под покритие, но не класическия от масло + пудра захар + пр. мляко, а от масло и течен шоколад.
Ще замазвам торта Татяна и мислех да оцветя крема с какао, но впоследствие ми хрумна да смеся маслото с течен шоколад и така да докарам кафяв цвят.

Случайно някой да е пробвал нещо подобно? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт